- Ovaj produženi vikend roštiljat će se naveliko diljem cijele Hrvatske
- Osim uobičajenih ćevapčića, pljeskavica i vratine, isprobaj nešto novo – i iznenadi ukućane
- Ovi sočni ražnjići od piletine i ananasa pravi su melem za nepce. Da, dobro si pročitala - ananasa
Sada je pravo vrijeme za isprobavanje raznih novih recepata, a osobito jela sa roštilja – jer sezona roštiljanja počinje! OK je i ako nemaš dvorište – roštiljanje na balkonu također je zabavno i učinkovito (isprobano!). Osvježi standardni meni s ovim sočnim ražnjićima…
Sastojci
Za ražnjiće:
• 100 g jogurta (3,5 % masnoće)
• 1 žlica maslinova ulja
• 2 žlice soka od limuna
• 1 žličica origana, posušenog
• 1 žličica timijana, posušenog
• 1 žlica meda
• sol i papar
• 300 g filea pilećih prsa
• ¼ ananasa
• 1 glavica crvenog luka
• ½ zelene paprike
• ½ crvene paprike
Za umak:
• 1 mladi luk
• 200 g svježeg sira (punomasnog)
• 4 žlice mlijeka (3,8% masnoće)
• 2 žlice soka od limuna
• 1 žličica curryja
• sol i papar
Priprema
1. Za ražnjiće najprije pomiješaj jogurt, ulje, sok od limuna, origano, timijan i med te začini solju i paprom.
2. Potom nareži piletinu na kocke te stavi u posudu s marinadom. Poklopi te stavi posudu u hladnjak na najmanje 2 sata.
3. U međuvremenu oguli ananas i luk, očisti papriku te sve nareži na grube komade.
4. Za umak operi mladi luk pa ga nareži na kolutiće. Sve sastojke za umak pomiješaj te začini solju i paprom.
5. Uključi gril, odnosno zapali vatru.
6. Naizmjenično nabodi piletinu, papriku, ananas i luk na čačkalice za ražnjiće te ih peci na roštilju 3-4 minute uz povremeno okretanje.
7. Posluži ražnjiće s umakom od curryja i uživaj!
Zato #ostanidoma, vodi računa o sigurnoj udaljenosti, pripremi svoje roštilje i grill tave jer Chill&Grill ove godine dolazi k tebi u kuću. Od 20. travnja do 31. svibnja na posebnoj web stranici i na platformama 24sata možeš pronaći upute za sigurno roštiljanje pa možeš biti siguran da si provela sve mjere opreza koje je propisao Nacionalni civilni stožer. Kroz razne recepte predstavlja se europska kuhinja, ali i nova jela iz svih dijelova Hrvatske, a svoje će kulinarske tajne s tobom podijeliti najbolji hrvatski gastrolovci i naši najcjenjeniji chefovi u cooking showovima.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.