- Ako tražiš kolač s kojim ćeš oduševiti goste, ova je rolada idealno rješenje
- Osim što je fenomenalnog okusa, vrlo atraktivno izgleda
- Donosimo ti recept za „red velvet“ roladu s miješanim bobičastim voćem
Ova rolada s miješanim bobicama savršen je kolač za sunčane ljetne dane i osvježavajućeg je okusa. Blago kisela nota bobica savršeno se slaže sa slatkim biskvitom.
Sastojci:
• 4 jaja
• sol
• 100 g šećera
• 2 žlice ulja (neutralnog okusa)
• 3 žlice mlijeka
• 2 žlice bijelog vinskog octa
• 3 žlice boje za hranu (crvena)
• 100 g brašna
• 3 žlice jestivog škroba
• 1 žlica kakaa u prahu
• 40 ml Lillet Blanca (za premazivanje)
Nadjev i dekoracija
• ½ mahune vanilije
• ½ limuna
• 400 g maslaca (mekog)
• 250 g šećera u prahu
• 40 ml Lillet Blanca
• 70 g malina
• 70 g jagoda
• 70 g kupina
• 70 g crvenog ribiza
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva (s ventilatorom na 170 stupnjeva).
2. Za biskvit najprije odvoji bjelanca od žumanaca. Stuci ručnim mikserom snijeg od bjelanaca, 3 dobra prstohvata soli i šećera. Stuci pjenasto žumanca pa ih umiješaj u snijeg od bjelanaca. Pomiješaj ulje, mlijeko, ocat i boju za hranu te pažljivo umiješaj u smjesu od jaja. Pomiješaj brašno, škrob i kakao u prahu, prosij te pažljivo umiješaj.
3. Smjesu za biskvit rasporedi na lim obložen papirom za pečenje. Peci u zagrijanoj pećnici na srednjoj rešetki oko 10 minuta. Izvadi pa prebaci na drugi list papira za pečenje. Odmah pažljivo otkloni papir za pečenje sa biskvita. Na biskvit stavi kuhinjsku krpu. Lagano namotaj donji list papira za pečenje, biskvit i kuhinjsku krpu te ostavi da se ohladi.
4. Za nadjev i ukras prereži mahunu vanilije te izvadi srž. Iscijedi sok od limuna. Zatim tuci ručnim mikserom sok od limuna, maslac, šećer u prahu, srž vanilije, 1 prstohvat soli i „Lillet Blanc“ dok ne postane svijetlo i kremasto. Operi, posuši i očisti bobičasto voće. Ostavi 1/3 voća za ukras. Ostatak bobičastog voća pomiješaj, jagode nareži na kockice, a maline i kupine prereži.
5. Pažljivo odmotaj roladu pa otkloni kuhinjsku krpu. Premaži biskvit s ¾ kreme od maslaca. Kremu maži malo tanje prema rubu kako nadjev ne bi iscurio prilikom namotavanja. Stavi na to narezane bobice te ponovno namotaj, ali bez papira za pečenje. Stavi u hladnjak na 15 minuta.
6. Stavi preostalu kremu od maslaca u slastičarsku vrećicu. Namaži roladu svuda unaokolo s „Lillet Blancom“ i po tome istisni kremu kao ukras. Preostale bobice usitni te ukrasi roladu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.