Life&style

Riješi kviz, otkrij što ti najlakše pokvari jutro - i doznaj kako to izbjeći

  • Odigraj brzinski kviz i saznaj koji si jutarnji tip osobe
  • Donosimo ti i savjete kako da tvoja jutra ljepše započnu
  • A nakon što dobiješ rješenje, izazivamo da te odigraš i kratki kviz koji ti donosi NIVEA i saznaš je li za tebe pravi izbor dezodorans u spreju ili roll-on

Voliš li ustati ranije i u miru popiti kavu prije nego što započneš sa svim obavezama ili koristiš i zadnju minutu za još malo sna? Voliš li ujutro doručkovati ili ga redovito preskačeš? Preferiraš li se tuširati ujutro ili to nikako ne dolazi u obzir? Svatko od nas ima drugačije jutarnje rituale, zbog čega često kažemo da netko je ili nije jutarnji tip osobe. 

Stoga smo danas za tebe pripremili brzinski kviz koji će ti otkriti ne samo koji si jutarnji tip, već i kako da tvoja jutra postanu još ljepša i ugodnija. Princip je vrlo jednostavan - odgovori na sedam pitanja (svako pitanje nudi tri ponuđena odgovora), a na samom kraju čekaju te tri rješenja koja opisuju kakav si jutarnji tip.

Kviz ''Saznaj kakav si jutarnji tip osobe''

1. Pospremiš li krevet svako jutro odmah nakon što ustaneš?

a) Svako jutro nakon što ustanem obavezno pospremim krevet.

b) Hoću li pospremiti krevet ili ne ovisi o tome koliko ujutro imam vremena.

c) Mislim da se ne sjećam kad sam zadnji put ujutro pospremila krevet.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

2. Kako izgledaju tvoja jutarnja buđenja?

a) Budim se na prvi zvuk budilice i ustajem iz kreveta u nove radne pobjede.

b) Ujutro mi se nije uvijek lako ustati, često nakon što ugasim budilicu ostajem ležati u krevetu i surfati na mobitelu.

c) Svako jutro odgodim barem tri, četiri alarma i vodim bitke sama sa sobom da ustanem i krenem se spremati ne bi li zakasnila.

3. Imaš li neke posebne jutarnje rituale radnim danima?

a) Najviše volim ustati ranije, skuhati si kavu i u miru razmisliti o tome što ću odjenuti, obaviti sve što trebam u kupaonici i bez trčanja i panike izaći u miru iz stana.

b) Nemam nikakve posebne rituale. Nakon što ustanem, odradim sve što treba u kupaonici i trudim se krenuti na vrijeme iz stana kako ne bi zakasnila.

c) Ispijanje kave ujutro radnim danima za mene ne dolazi u obzir. Radije koristim svaku dragocjenu minutu za spavanje. Redovito se događa da trčim po stanu, paničarim što odjenuti i pokušavam raditi tri stvari odjednom.

4. Kako izgleda tvoje jutarnje spremanje u kupaonici?

a) Svako jutro se obavezno otuširam i operem kosu (često uz pjesmu), nanesem dezodorans, operem zube, nanesem serum i kremu na lice, u miru se našminkam, namjestim frizuru i spremna sam za biranje stajlinga.

b) Svako jutro se otuširam, nanesem dezodorans i operem zube, nabacim malo pudera i maskare i žurim dalje sa spremanjem brzinom puža.

c) Iako svako jutro tempiram tako da ustanem iz kreveta u zadnjoj sekundi, uvijek prvo još malo odmorim na WC školjci, a onda kad shvatim da debelo kasnim, kreće pomahnitalo spremanje. I onda se kasnije čudim kako sam uspjela zaboraviti mobitel ili novčanik.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

5. Kada bi morala jednom riječju opisati svoje jutarnje raspoloženje, koja bi to riječ bila?

a) Radosno

b) Umorno

c) Mrzovoljno

6. Dovrši rečenicu: Vikendom volim ustati...

a) rano, kako bi mi dan čim prije počeo i kako bih stigla napraviti sve što sam zamislila.

b) kasnije nego inače. Cilj mi je probuditi se bez budilice i dobro se naspavati.

c) u podne. Mojim ukućanima je bolje da me ne bude!

7. Možeš li zamisliti da jedan cijeli dan preležiš u krevetu, samo zato što ti se može?

a) To bi mi bila najgora kazna!

b) Nekoliko sati da, ali baš cijeli dan ne. Mislim da bi mi dosadilo.

c) Apsolutno da! Živim za takve dane.

Saznaj koji si jutarnji tip

Hiperaktivac - najviše odgovora a)

Ono što je drugima najgora noćna mora, tebi predstavlja radost. Jutra su tvoje omiljeno doba dana i rijetko kad se budiš neraspoložena. Ne samo da ujutro sve stigneš, već imaš i točan redoslijed obavljanja stvari - prvo kavica i doručak, a potom obavljanje osnovne higijene, šminkanje, slaganje stajlinga, itd. I sve to radiš s puno elana i osmijehom na licu. Tvoje dobro raspoloženje rano ujutro sigurno drugima oko tebe popravi dan, dok se neki vjerojatno pitaju kako ti to polazi od ruke.

Savjet: Ukoliko ovaj opis savršeno odgovara tebi, nemamo ti puno savjeta za dati, osim da nastaviš u istom ritmu.

Pospanko - najviše odgovora b)

Tebi jutra nisu najdraže doba dana, ali se svejedno trudiš biti odgovorna i sve odraditi na vrijeme. Možda nećeš svako jutro odraditi sve ono što bi htjela, ali tvoja ti snalažljivost omogućuje da se prilagođavaš situacijama, pa često preskočiš jedan korak u spremanju kako bi stigla odraditi ostale. To je sasvim u redu, dokle god stižeš u školu/na posao na vrijeme i poštuješ tuđe vrijeme. Često se događa da si ujutro pospana i usporena i da zbog toga kaskaš sa spremanjem, no obično na pola spremanja već dođeš sebi.

Savjet: Razlog za tvoj umor mogao bi biti taj što prekasno odlaziš spavati. Možda nikad nećeš postati jutarnji tip osobe, no jutarnju pospanost ćeš eliminirati ako si svake noći osiguraš minimalno osam sati sna. Umjesto da se izležavaš u krevetu i time si skraćuješ vrijeme za spremanje, potrudi se ustati odmah nakon što čuješ budilicu. Na taj način ćeš sve stići obaviti na vrijeme i dan će ti bolje početi.

Mrgud - najviše odgovora c)

Ukoliko je većina tvojih odgovora bila c), nije teško zaključiti da nisi jutarnji tip i da svako jutro kad čuješ budilicu mrziš sve oko sebe. ''Samo još pet minuta'' tvoj je glavni moto, a o ispijanju kave ili razgibavanju prije jutarnjeg spremanja vjerojatno nikad nisi ni pomislila. Radije ćeš svaku slobodnu minutu iskoristiti za spavanje. No, to te u većini slučajeva skupo košta. Nerijetko se događa da ludiš pred ormarom jer ne znaš što ćeš odjenuti, ne stižeš se otuširati i debelo kasniš. Uz ovakav ludi tempo koji si sama sebi zadala nije ni čudo što si ujutro mrgud.

Savjet: Ma koliko ti to bilo teško, probaj si zacrtati jutarnju rutinu i pridržavati je se. Vrlo brzo ćeš uočiti benefite toga. Ako ti je za higijenu i šminkanje potrebno 20 minuta, nemoj si ostavljati 10 minuta vremena, jer je očigledno da ćeš opet zakasniti. Kako bi izbjegla jutarnju nervozu, večer prije pripremi stajling koji sutra misliš odjenuti. Također, ne moraš se nužno tuširati ujutro, ako smatraš da će ti to oduzeti previše vremena. Dovoljno je otuširati se navečer prije spavanja, a ujutro nanijeti dezodorans. Ukoliko još nisi isprobala NIVEA Original Care antiperspirante, predlažemo ti da to čim prije učiniš.

NIVEA te poziva da odigraš kratki kviz i saznaš koji oblik NIVEA Original Care antiperspiranta najbolje odgovara tvom načinu života, tvojim navikama i potrebama. Što misliš, jesi li tip za sprej ili roll-on?

 | Autor: NIVEA NIVEA

Kviz ''Koji dezodorans je najbolji izbor za tebe?''

1. Smatraš li da ti se uvijek žuri ili se mirno krećeš kroz dan?

a) Uvijek sam u žurbi, moje vrijeme je dragocjeno.

b) Moj moto je: polako se daleko stiže.

2. Osjećaš li se najbolje u udobnosti vlastitog doma ili ne možeš biti dugo na jednom mjestu?

a) Doma je najljepše.

b) Kofer mi je uvijek spreman.

3. Koliko ti je važno da se tvojim proizvodima za njegu ne koristi nitko drugi osim tebe?

a) Moja kozmetika je samo za mene.

b) Bez problema posuđujem kozmetiku svojim najmilijima. 

 | Autor: NIVEA NIVEA

4. Koliko si pažljiva kod nanošenja dezodoransa?

a) Dezodorans nanosim samo ispod pazuha. 

b) Nanesem li ga na veći dio tijela, utoliko bolje.

5. Imaš li naviku koristiti se svojim dezodoransom više puta dnevno? 

a) Često tijekom dana ponovno nanosim dezodorans.

b) Dovoljno je da dezodorans nanesem samo ujutro nakon tuširanja.

Najviše odgovora a) - Pravi izbor za tebe je NIVEA Original Care roll-on!

Iznimno nježna formula NIVEA Original Care roll-on antiperspiranta bez alkohola nudi ti 48 sati pouzdane zaštite od znojenja, ostavljajući pritom kožu njegovanom, baršunastom i mekom, čak i odmah nakon brijanja! 

 | Autor: NIVEA NIVEA

Zašto odabrati NIVEA Original Care u roll-onu? 

  • Pokretna kuglica, natopljena tekućinom, omogućuje ti optimalno nanošenje ispod pazuha. 
  • Prikladna mala ambalaža idealna je za tvoj kofer, sportsku torbu ili žensku torbicu. 
  • Roll-on dezodoransi posebno su nježni prema koži i stoga vrlo prikladni za osjetljive pazuhe. 

Savjet: Kako bi smanjila znojenje, nosi odjeću od prirodnih materijala, poput pamuka, lana i vune, koji upijaju vlagu. Izbjegavaj pretjerano masnu ili začinjenu hranu te alkoholna pića i kofein koji dehidriraju tijelo i time potiču znojenje.  

Najviše odgovora b) - Pravi izbor za tebe je NIVEA Original Care sprej!

Iznimno nježna formula NIVEA Original Care sprej antiperspiranta bez alkohola nudi ti 48 sati pouzdane zaštite od znojenja, ostavljajući pritom kožu njegovanom, baršunastom i mekom, čak i odmah nakon brijanja!

 | Autor: NIVEA NIVEA

Zašto odabrati NIVEA Original Care u spreju?

  • Jednostavno se raspršuje u svilenkastu maglicu koja se brzo suši tako da se možeš što prije odjenuti i krenuti u novi dan.
  • Lako se nanosi, bilo kada i bilo gdje, samo obrati pažnju na količinu u zatvorenom prostoru. 
  • Ako želiš, možeš ga nanositi i na druge dijelove tijela, poput vrata ili ruku umjesto parfema. 

Savjet: Kako bi smanjila znojenje, nosi odjeću od prirodnih materijala, poput pamuka, lana i vune, koji upijaju vlagu. Izbjegavaj pretjerano masnu ili začinjenu hranu te alkoholna pića i kofein koji dehidriraju tijelo i time potiču znojenje.  

Photo: Shutterstock

Komentari 0