Life&style
Frizerski salon

Riječanka je tužila frizerku zbog oštećene kose i dobila parnicu: "povrijeđena joj je osobnost"

  • Riječanka je tužila frizerku zbog oštećene kose nakon tretmana, a u cijelu priču bio je uključen i sudski vještak 
  • Sud je zaključio da je ženi zbog uništene kose uistinu povrijeđena osobnost
  • Frizerka je svojoj klintici po nalogu suda na kraju morala platiti odštetu 

Žena iz okolice Rijeke otišla je u obližnji salon i tražila frizerku bojanje profesionalnom bojom za koju je znala da ne oštećuje kosu, dok istovremeno daje iznimnu bjelinu. Mlada medicinska sestra, koja je i organizatorica plesnih projekata te modnih događanja, tada je prvi puta došla na tretman u ovaj frizerski salon, piše Telegram. No stvari su pošle po krivu, a žena je od frizerskog salona tražila odštetu zbog kose uništene kose nakon tretmana, 2018. godine.

Možda vas zanima Ova djevojka je samo željela suptilne plave pramenove, a frizerka joj je od kose napravila groblje Rubrika Beauty Beauty

Tretman je trebalo ponoviti nekoliko puta, a frizerka ju je uvjeravala da ne koristi blajh, sredstvo za izbjeljivanje koje može biti agresivno za kosu. Klijentici je kosa nakon tretmana, kako je navela u tužbi, potpuno popucala, izgubila je 60 posto volumena i 40 posto mase. Bio je kolovoz 2018. kada je to javila frizerki, a ona joj je obećala da će sve riješiti ekstenzijama koje će joj ugraditi o vlastitom trošku. Također, poručila joj je da sama naruči ekstenzije ako joj se žuri. Nakon toga prestala joj se javljati.

 | Autor: Freepik Freepik

Žena se potom obratila i liječnici jer problemi s vlasištem nisu prestajali. "Imala sam noćne more da ću se probuditi ćelava", ispričala je na sudu rekavši kako u to vrijeme zbog povrede osobnosti nije mogla obavljati uobičajene dužnosti, poput organizacije plesnih priredbi, ni modnih događanja. "U potpunosti sam izgubila svoju osobnost i identitet", navela je u tužbi kojom je tražila ukupno 30 tisuća kuna odštete – nešto više od 10 tisuća kuna imovinske štete, te još 20 tisuća kuna odštete za povredu osobnosti.

Produženi bob je frizura koja je uvijek u modi, a nose je i poznate dame

Frizerka je tvrdila kako klijnetici nije oštetila kosu blajhom, već je problem nastao jer je sama klijentica koristila uvijače za kosu - peglu i figaro. "To se moglo vidjeti na fotografijama koje je objavljivala na društvenim mrežama. Ja sam joj nudila da joj sredim frizuru i besplatno ugradim ekstenzije, no ona je to odbila. Dobila sam nakon toga samo uvrede i psovke", uvjeravala je frizerka.

Uništenu kosu pregledao je vještak

Cijela priča odužila se, a ispitane su i druge frizerke, kao i prijateljice oštećene, a provedeno je i vještačenje. Vještak je potvrdio da je ženi kosa doista oštećena tretmanom i to upravno onim na kojem je bila u frizerskom salonu u okolici Rijeke. Naime, u tom tretmanu koristi se hidrogen, pa je uslijed toga došlo do oštećenja vlasi. Vještak je dodao kako joj korijen kose ipak nije oštećen, zbog čega žena ne bi trebala imati trajnih posljedica.

 | Autor: Freepik Freepik

Možda vas zanima Mučiš se s tankom kosom? Isprobaj 4 genijalna trika za volumen u trenu Rubrika Beauty Beauty

Nepravomoćnom presudom utvrđeno je da joj je, budući da joj je izgled važan u javnim nastupima, osobnost doista povrijeđena, te je frizerski salon morao platiti odštetu u iznosu od 2000 kuna, no ostatak odštetnog zahtjeva je odbijen jer je sud povjerovao vještaku koji je utvrdio da nije imala trajne posljedice, naglasivši i da nije morala ugrađivati ekstenzije ni ići na ostale skupe tretmane. Stoga, ona nije uspjela dokazati da joj je frizerka obećala platiti ugradnju ekstenzija te joj taj trošak ne mora ni vratiti. Obje strane na ovu presudu mogu uložiti žalbu.

Photo: Pixabay

Komentari 0