- Za ugodnu konzumaciju hrane često ju je potrebno narezati na male komade
- Međutim, kod mnogih namirnica sami sebi otežavamo rezanje, definitivno više nego što je potrebno
- Otkrit ćemo ti kako ćeš puno lakše narezati neke namirnice
Prilikom rezanja neke namirnice postoje praktični trikovi koji uvelike olakšavaju postupak. Na taj način izbjegavaš nered, a također ćeš biti puno brže gotova.
Dobro je znati ove trikove za rezanje:
Luk
Kod luka je bitno pri rezanju ne uklanjati peteljku. To ga čini kompaktnim kada se reže i znatno olakšava rezanje na kockice.
Kivi
Premda se kivi može jesti s korom, što mnogi ljudi ne znaju, većina ljudi smatra da je ugodnije ukloniti dlakavu koru. Kako bi to napravila, ukloni dio gornjeg i donjeg dijela, a zatim guli kivi žlicom po kori i „mesu“. Zatim nareži kivi po želji. Inače, ista tehnika djeluje i s narančama.
Sirovo meso
Kako bi meso bilo što lakše za žvakanje, pri rezanju moraš paziti da razdijeliš mišićna vlakna. Kako bi to napravila, pogledaj meso, identificiraj bijele mišićne linije, a zatim nareži meso zaokrenuto za 90 stupnjeva tako da se ono što je moguće češće razdjeljuje tijekom procesa rezanja.
Rajčice
Za velike rajčice kao što su beef rajčice, peteljku najprije treba ukloniti nožem. Potom nemoj rezati rajčice s rupom prema gore ili dolje, već uvijek neka pokazuje na stranu. Na taj način rajčice zadržavaju strukturu i iscurit će manje soka.
Mango
Mango se može pripremiti na različite načine. Ako je voće već zrelo, mango možeš prepoloviti na kratkoj strani, otvoriti ga i potom izvaditi košticu. Inače, dobro je mango prerezati na trećine uzdužno. Potom nožem izreži desnu i lijevu stranu po dužini na tanke komade pa opet vodoravno. Tako dobiješ male kockice koje se lako mogu odvojiti žlicom.
Šparoge
Jednostavno nožem odrezati drvenaste krajeve šparoga? To nije potrebno, nego ih jednostavno odlomi savijanjem šparoga na željenoj točki. Na taj način još je veća vjerojatnost da ćeš pogoditi mjesto koje odvaja drvenasti dio od nježnog, nego ako to pokušaš nožem.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.