- Zbog malih ogrebotina daske za rezanje mogu s vremenom izgledati neugledno i istrošeno
- Naime, tragovi upotrebe noža jasno se vide se na drvu
- Ali, ne brini, pokazat ćemo ti čarobni trik zbog kojeg će tragovi noža nestati za nekoliko sekundi!
Svakodnevnom uporabom naše kuhinjske daske za rezanje su pune posjekotina i ogrebotina koje su povezane s neizbježnim utjecajem noža na drvo. Naime, upravo je za to i stvorena daska za rezanje. Jedino što smeta je što ne izgleda baš lijepo. I u tim se udubinama nakuplja nečistoća jer ih je nemoguće temeljito očistiti.
Dobro je što smo otkrili čarobni trik kako bismo uklonili sve te neugledne, a i ne baš higijenske tragove! Sve što trebaš su sol i limun. Rezultat je prilično impresivan.
Vrlo jednostavan i učinkovit trik
Kako bi uklonila tragove noža sa daske za rezanje, napravi sljedeće:
• Pospi malo soli po ogrebotinama koje želiš ukloniti. Najbolja je gruba morska sol.
• Uzmi limun, prereži ga na pola i trljaj izrezanu površinu preko slanih ogrebotina. Sol i limun trebaju se dobro upiti u dasku.
• Potom isperi vodom i čudi se rezultatu!
Zašto bi trebala držati dasku za rezanje u hladnjaku? Razlog je nevjerojatno kreativan i jednostavan
Pazi, bakterije!
Ali to nije tek pitanje vizualnog dojma. Dugoročno, ogrebotine na dasci za rezanje mogu čak predstavljati i zdravstveni rizik. Naime, mikro ogrebotine hrane i bakterije skupljaju se u urezima u drvu što nije baš higijenski.
Stoga uvijek upamti da moraš temeljito oprati i očistiti dasku za rezanje. Natrljaj je krupnom solju, a zatim je uroni u vruću vodu pomiješanju s deterdžentom na nekoliko minuta. Ali, budi oprezna, ako je daska za rezanje previše ogrebana ili istrošena, onda ništa ne pomaže, to jest - moraš se od nje rastati.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.