- Restoran Spinnaker, smješten na prelijepoj porečkoj rivi, predstavio je novi koncept jelovnika chefa Gorana Hrastovčaka u novom luksuzno preuređenom prostoru
- Predstavljena je nova vizija restorana Spinnaker koja sadrži dva jedinstvena degustacijska jelovnika
- Jela se baziraju na svježim domaćim namirnicama, tradiciji i običajima Istre…
Poznati porečki restoran Spinnaker dočekao je turističku sezonu u novom ruhu, s osvježenim interijerom i s prekrasnom terasom uz more, te novim konceptom jelovnika chefa Gorana Hrastovčaka, koji slavi bogatstvo i raznolikost istarske kuhinje. Na prigodnom otvorenju protekloga vikenda predstavljena je nova vizija restorana Spinnaker koja sadrži dva jedinstvena degustacijska jelovnika.
Restoran Spinnaker otkriva tajne lokalnih namirnica poput vrhunskih kvarnerskih škampi i lignji, te bogatih okusa boškarina i brancina kroz degustacijski meni 'Istrijanska štorija', duboko ukorijenjen u tradiciji i običajima Istre. Jelovnik je zaokružen jedinstvenom interpretacijom pašarete, pića koje priziva lijepa sjećanja na obiteljske trenutke gotovo svakom Istrijanu. Degustacijski jelovnik 'Deboto Istra' nudi suvremenu interpretaciju istarskih okusa, koristeći manje poznate i visoko hranjive namirnice u kombinaciji s vrhunskim, kao što su netom ulovljena orada, hobotnica ili patka. Valamarova opredijeljenost održivom turizmu podrazumijeva i uporabu lokalne i svježe hrane, pa je tako 78% namirnica koje se koriste lokalnog podrijetla, što uključuje domaće proizvođače i mala obiteljska gospodarstva.
Vrhunski kulinarski tim restorana Spinnaker predvodi chef Goran Hrastovčak, kulinarski majstor čiji je talent izbrušen kroz godine iskustva u renomiranim restoranima poput La Pergole u Rimu, pod vodstvom slavnog chefa Heinza Becka. Uz njega je i sous chef Sandi Rusijan, čiji je nedavni boravak u prestižnom talijanskom restoranu obogaćen dvjema Michelinovim zvjezdicama dodatno proširio njegove kulinarske vidike.
Uz izvrsnost u slasticama, pastry chef Draga Kovačević donosi svoju stručnost i kreativnost na desertni meni, stvarajući slatka remek-djela koja će očarati goste. Restoran također može računati i na stručnost Monike Ergović, koja u svojoj ulozi chef de partie donosi poseban dodir u pripremi jela. Voditelj restorana Zoran Gregorović upotpunjuje ovaj izvanredan tim, koristeći svoje umijeće u harmoniziranju hrane i vina.
Više informacija na www.restaurantspinnaker.com
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.