- Nema nam dražeg nego kad naiđemo na domaće kreativce koji nas apsolutno oduševe onim što rade
- Radni trokut je, kako piše u opisu brenda, eksperimentalna slastičarnica koju je osmislila Irena Bakić – po struci arhitektica
- U svojoj ponudi ima vrlo konceptualne slastice koje su prilagođene periodu godine, a možete ih naručiti preko Instagrama te su dostupne i u personalizuranoj verziji
- Pročitaj također: Ove „disco torte“ privukle su nas na prvu, a u ponudi ih ima domaći brend
Irena Bakić je domaća arhitektica koja je svoju ljubav prema kreativnom stvaralaštvu odlučila pretočiti u pečenje kolača. No, njezini kolači su zanimljivi i drugačiji jer se Irena voli igrati sa sastojcima i načinima pripreme. Primjerice, u ponudi ima fermentiranu tortu na kojoj je radila čak mjesec dana dok u potpunosti nije bila zadovoljna s onime što vidi na tanjuru, a osim ove torte, Irena je recentno predstavila i tortu od mrkve koju definitivno želimo kušati.
Riječ je o biskvitu koji je začinjen s popriličnom količinom mrkve i oraha, a prekriven je tankim slojem karamele od mrkve, vrhnjem od krem sira i sirupom od timijana. Od ostalih sastojaka svoje mjesto u ovoj torti pronašle su kandirane mrkve i mrvice koje su sve skupa estetski začinile. Još jedna slastica koja nam je privukla pozornost rađena je po narudžbi, a radi se rođendanskoj torti od kabocha tikve uz dodatke slane karamele, karamelizirane bijele čokolade, zobi i meda. Ovi primjeri samo su dio Irenine ponude, a odmah su nam pokazali koliko je ono što radi specifično.
No, kako je sve krenulo? Irena je prije nekoliko godina imala priliku upoznati se sa slastičarskim poslom radeći u kuhinji i to iskustvo potaknulo ju je da se prekvalificira. To je označilo početak Radnog trokuta čija je ponuda bazirana na sezonskim namirnicama, odnosno Irena uglavnom koristiti ono što ima u datom trenutku.
Ono što nam je posebno zanimljivo je činjenica da ova arhitektica svojim slasticama daje osobni pečat koji ne možeš pronaći u sličnim receptima. Neki bi rekli da je torta od mrkve, jednostavno torta od mrkve – no to neće biti slučaj s Radni trokut varijantom.
Što se tiče narudžbi, Irena trenutno nudi zimski meni koji se može pronaći na njezinom Instagram profilu, a cijene torti ovise o veličini te se kreću između 6 i 70 eura, dok keksići stoje 2,5 eura, a galette (vrsta pite) između 18 i 36 eura.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.