Life&style

'Radni trokut' zanimljiv je koncept slastičarnice iza kojeg se krije naša arhitektica

  • Nema nam dražeg nego kad naiđemo na domaće kreativce koji nas apsolutno oduševe onim što rade
  • Radni trokut je, kako piše u opisu brenda, eksperimentalna slastičarnica koju je osmislila Irena Bakić – po struci arhitektica
  • U svojoj ponudi ima vrlo konceptualne slastice koje su prilagođene periodu godine, a možete ih naručiti preko Instagrama te su dostupne i u personalizuranoj verziji
  • Pročitaj također: Ove „disco torte“ privukle su nas na prvu, a u ponudi ih ima domaći brend

Irena Bakić je domaća arhitektica koja je svoju ljubav prema kreativnom stvaralaštvu odlučila pretočiti u pečenje kolača. No, njezini kolači su zanimljivi i drugačiji jer se Irena voli igrati sa sastojcima i načinima pripreme. Primjerice, u ponudi ima fermentiranu tortu na kojoj je radila čak mjesec dana dok u potpunosti nije bila zadovoljna s onime što vidi na tanjuru, a osim ove torte, Irena je recentno predstavila i tortu od mrkve koju definitivno želimo kušati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by radni trokut (@radni_trokut)

Riječ je o biskvitu koji je začinjen s popriličnom količinom mrkve i oraha, a prekriven je tankim slojem karamele od mrkve, vrhnjem od krem sira i sirupom od timijana. Od ostalih sastojaka svoje mjesto u ovoj torti pronašle su kandirane mrkve i mrvice koje su sve skupa estetski začinile. Još jedna slastica koja nam je privukla pozornost rađena je po narudžbi, a radi se rođendanskoj torti od kabocha tikve uz dodatke slane karamele, karamelizirane bijele čokolade, zobi i meda. Ovi primjeri samo su dio Irenine ponude, a odmah su nam pokazali koliko je ono što radi specifično. 

 | Autor: Instagram / @radni_trokut Instagram / @radni_trokut Foto: Instagram / @radni_trokut  | Autor: Instagram / @radni_trokut Instagram / @radni_trokut Foto: Instagram / @radni_trokut

No, kako je sve krenulo? Irena je prije nekoliko godina imala priliku upoznati se sa slastičarskim poslom radeći u kuhinji i to iskustvo potaknulo ju je da se prekvalificira. To je označilo početak Radnog trokuta čija je ponuda bazirana na sezonskim namirnicama, odnosno Irena uglavnom koristiti ono što ima u datom trenutku.

Možda vas zanima Novo hit mjesto u Zagrebu: 'Štrukli TO GO' nalaze se u Ilici, a mi smo isprobali glavni specijalitet Rubrika Life&style Life&style

Ono što nam je posebno zanimljivo je činjenica da ova arhitektica svojim slasticama daje osobni pečat koji ne možeš pronaći u sličnim receptima. Neki bi rekli da je torta od mrkve, jednostavno torta od mrkve – no to neće biti slučaj s Radni trokut varijantom.

 | Autor: Instagram / @radni_trokut Instagram / @radni_trokut Foto: Instagram / @radni_trokut

Što se tiče narudžbi, Irena trenutno nudi zimski meni koji se može pronaći na njezinom Instagram profilu, a cijene torti ovise o veličini te se kreću između 6 i 70 eura, dok keksići stoje 2,5 eura, a galette (vrsta pite) između 18 i 36 eura.

 | Autor: Instagram / @radni_trokut Instagram / @radni_trokut Foto: Instagram / @radni_trokut  | Autor: Instagram / @radni_trokut Instagram / @radni_trokut Foto: Instagram / @radni_trokut  | Autor: Instagram / @radni_trokut Instagram / @radni_trokut Foto: Instagram / @radni_trokut

Photo: Instagram / @radni_trokut
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    njam