Life&style
Quentin Tarantino

Quentin Tarantino priprema novi film, vjerojatno svoj posljednji, a evo o čemu se radi

  • Izvori tvrde da je kultni redatelj filmova 'Bilo jednom u Hollywoodu' i 'Pakleni šund', Quentin Tarantino, napisao scenarij koji planira režirati ove jeseni
  • Moguće je da se priča filma fokusira na Pauline Kael, jednu od najutjecajnijih filmskih kritičarki svih vremena
  • Projekt još nema studio koji će ga producirati, ali pred kupce bi mogao izaći već ovog tjedna, što znači da bi snimanje moglo brzo početi

Redatelj koji stoji iza nekih od najupečatljivijih filmova u posljednja tri desetljeća, među kojima su 'Pakleni šund' i 'Bilo jednom u Hollywoodu', radi ono što izvori kažu da se smatra njegovim posljednjim filmom.

'The Movie Critic' ('Filmski kritičar') naziv je scenarija koji je Tarantino napisao i koji se sprema režirati ove jeseni, tvrde izvori. Podaci se čuvaju se u kovčegu, ali izvori opisuju da je priča smještena u Los Angeles kasnih 1970-ih, a u središtu je glavna ženska uloga.

Možda vas zanima Tim Burton priprema 'Bubimira 2' u kojem će glumiti Michael Keaton i Jenna Ortega kao Lydijina kćer Rubrika Life&style Life&style

Moguće je da se priča fokusira na Pauline Kael, jednu od najutjecajnijih filmskih kritičarki svih vremena. Kael, koja je umrla 2001. godine, nije bio samo kritičarka, nego i esejist i romanopisac. Bila je poznata po svojim žestokim svađama s urednicima, ali i filmašima. U kasnim 1970-ima je Kael vrlo kratko radila kao konzultantica za Paramountu, a poziciju je prihvatila na zahtjev glumca Warrena Beattyja. Čini se da se vrijeme tog Paramountovog posla poklapa s mjestom radnje scenarija - a poznato je da redatelj duboko poštuje Kael, što čini izglede da ona bude tema filma vrlo vjerojatnijim.

Projekt nema još studio koji će ga producirati, ali mogao bi izaći pred kupce već ovog tjedna, tvrde izvori. Jedan od predvodnika mogao bi biti Sony, u kojem Tarantino ima blisku vezu sa šefom Tomom Rothmanom. Sony je distribuirao 'Bilo jednom u Hollywoodu', redateljev opus iz 2019. o snimanju filmova iz 1960-ih, a također mu je dao jedinstveni ugovor u kojem mu se autorska prava s vremenom vraćaju. Ovaj film je također osvojio dva Oscara nakon što je dobio 10 nominacija i zaradio preko 377 milijuna dolara diljem svijeta.

Tarantino već dva desetljeća vlada fenomenalnom sposobnošću da privuče najpoželjnije glumce, radeći s Leonardom DiCapriom i Bradom Pittom po dva puta. 'Odveo' je Christopha Waltza do dva osvojena Oscara. Samuel L. Jackson je čest suradnik. Ako je ovo doista njegov posljednji film, neće mu nedostajati glumaca koji lako odustanu od svega samo kako bi stali u red za ulogu u Tarantinovom filmu.

Redatelj je dugo tvrdio da će snimiti ograničen broj filmova, rekavši da želi režirati 10 filmova ili otići u mirovinu do svoje 60. godine. Scenarist i redatelj snimio je devet (ako dva filma Kill Bill računamo kao jedan) i navršava 60 godina kasnije ovog mjeseca.

Također je zastupao filozofiju da redatelji gube svoju čaroliju kako stare. Godine 2012. rekao je u jednom intervjuu: „Želim stati u određenoj točki. Redatelji ne postaju bolji što su stariji. Obično su najgori filmovi u njihovoj filmografiji ona posljednja četiri na kraju. Bavim se svojom filmografijom, a jedan loš film zamjenjuje tri dobra. Ne želim tu lošu, neuobičajenu komediju u svojoj filmografiji, film koji tjera ljude da pomisle: 'O, čovječe, on još uvijek misli da je 20 godina mlađi i živi u tom vremenu.' Kad redatelji ostare, to nije lijepo.“

Tarantino je jedan od najslavnijih holivudskih autora, opsjednut filmskom poviješću i žanrovima koji su bili skloni djelovati na rubu industrije, kao što su špageti vesterni, blaxploitation i chopsocky filmovi. Ali njegov moderan i uzvišen pogled na te žanrove donio mu je dva Oscara za najbolji scenarij (za 'Pakleni šund' i 'Odbjegli Django'), tri nominacije za najbolju režiju i jednu nominaciju za najbolji film.

 | Autor: Once Upon a Time in Hollywood Once Upon a Time in Hollywood

Premda se planira povući iz filmskog stvaralaštva, iskazao je interes za druge kreativne stvari, napominjući u intervjuima da bi mogao režirati ograničene serije ili predstave. Godine 2021. objavio je svoj prvi roman, novelizaciju 'Bilo jednom u Hollywoodu'.

50 nijansi sive Možda vas zanima Ovih 10 filmova zabranjivani su diljem svijeta zbog eksplicitnih scena seksa Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock

Komentari 0