Life&style
Treća sezona serije Bridgerton

Prvi najavni isječak 3. sezone 'Bridgertona' izaziva puno čežnje i napetosti — a mi jedva čekamo

  • Treća sezona 'Bridgertona' bila nam je u mislima otkako smo u ožujku prošle godine u jednom danu pogledali drugu sezonu 
  • A sada konačno imamo prvi uvid u ono što slijedi!
  • Netflix je objavio najavni isječak iz nove sezone serije u kojoj glume Nicola Coughlan i Luke Newton kao glavne uloge… i kemija je tu!

Uzimajući u obzir da je 'Bridgerton' najveća Netflixova serija ikad, nije iznenađujuće što brojni fanovi nestrpljivo očekuju kaos koji Lady Whistledown tek treba isporučiti. Međutim, nova sezona serije odlutat će od redoslijeda osam knjiga autorice Julije Quinn, na kojem se temelji serija producentice Shonde Rhimes. Treća sezona, čije je snimanje završilo u ožujku, temeljit će se na romansi između Penelope Featherington (Nicola Coughlan) i Colina Bridgertona (Luke Newton).

Bili su dobri prijatelji od prve sezone, ali nakon finala prošle sezone Penelope je, čini se, konačno odlučila preboljeti svoju dugogodišnju zaljubljenost tako što ga je 'hladno prihvatila'. Kako stoji u opisu Netflixa: 'Colin nudi mentorstvo Penelope kako bi ona povećala svoje samopouzdanje te kako bi joj pomogao pronaći supruga ove sezone. Ali, kad mu lekcije počnu previše funkcionirati, Colin se mora uhvatiti ukoštac s tim jesu li njegovi osjećaji prema Penelope doista samo prijateljski.'

U prvoj kratkoj najavi za 3. sezonu 'Bridgertona' počašćeni smo prilično burnim uvidom u to kako bi te lekcije mogle izgledati. „Tvoje oči su u nevjerojatnim nijansama plave“, kaže Penelope dok čeznutljivo zuri u Colinove oči. „A ipak nekako još jače sjaje kad si drag.“

Nakon trenutka ispunjenog napetošću, par brzo skreće pogled. „Mogla bih ti tako nešto reći da si ti udvarač“, muca Penelope. „Pa, to je bilo prilično direktno“, odgovara zbunjeni Colin. 

Prema Netflixovom opisu, u trećoj sezoni također ćemo vidjeti Penelope kako rješava svoj razdor s Eloise Bridgerton (Claudia Jessie) koja je 'pronašla novu prijateljicu na malo vjerojatnom mjestu', dok se Penelope bori da zadrži svoj alter ego Lady Whistledown. 

U lipnju 2023. Netflix je potaknuo naše apetite za treću sezonu Bridgertona objavom novih fotografija. Na fotkama se vide Penelope i Colin kako nježno gledaju jedno drugom u oči.

Na drugoj fotografiji se Penelope i Colin pojavljuju u napetom trenutku, dok druga slika prikazuje Penelope tmurnog izgleda kako sjedi sama na sjedalu do prozora s rukama na licu – znak da će ova serija imati neke važne veze, uspone i padove.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix/serija Bridgerton

Zaplet treće sezone 'Bridgertona'

Postoji osam braće i sestara Bridgerton i osam romana. Do sada smo vidjeli priču o Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), a druga sezona prati najstarijeg brata, lorda Anthonyja Bridgertona (glumi ga Jonathan Bailey) – a prema knjigama, treća bi trebala pratiti drugog najstarijeg brata Benedicta Bridgertona (glumi ga Luke Thompson). Ali, treća sezona zapravo će pratiti rascvjetanu ljubavnu priču između 'Polin', poznatih kao Penelope i Colina Bridgertona (Luke Newton).

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix/serija Bridgerton

Sinopsis za treću sezonu glasi: 'Od Shondalanda i nove producentice, Jess Brownell, Bridgerton se vraća u svojoj 3. sezoni i otkriva da je Penelope Featherington (Nicola Coughlan) konačno odustala od svoje dugogodišnje zaljubljenosti u Colina Bridgertona (Luke Newton) nakon što je čula njegove omalovažavajuće riječi o njoj u posljednjoj sezoni.

Međutim, odlučila je da je vrijeme da se uda, po mogućnosti nađe supruga koji će joj pružiti dovoljno neovisnosti da nastavi svoj dvostruki život kao Lady Whistledown, daleko od svoje majke i sestara. Ali, u nedostatku samopouzdanja, Penelopini pokušaji da se uda neće baš biti spektakularni. 

U međuvremenu, Colin se vratio sa svojih ljetnih putovanja s novim izgledom i pun sebe. Ali, ipak je obeshrabren kada shvati da ga Penelope, jedina osoba koja ga je uvijek cijenila takvim kakav je bio, sada hladnokrvno gleda. Colin se ponudio kao mentor Penelope kako bi joj pomogao pronaći supruga ove sezone. Ali, kad njegove lekcije počnu previše funkcionirati, Colin se mora uhvatiti ukoštac s tim jesu li njegovi osjećaji prema Penelope doista samo prijateljski.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix/serija Bridgerton

Koliko će se treća sezona Bridgertona razlikovati od knjige?

Pa, neće pratiti priču treće knjige – umjesto toga će se temeljiti na četvrtoj knjizi, koja se zove 'Romansing Mr Bridgerton'. 

Sinopsis romana ide otprilike ovako: 'Penelope Featherington je potajno obožavala brata svoje najbolje prijateljice... pa, čini se oduvijek. Nakon pola života gledanja Colina Bridgertona iz daleka, misli da zna sve o njemu, dok slučajno ne naleti na njegovu najdublju tajnu... i boji se da ga uopće ne poznaje. Colin Bridgerton je umoran od toga da ga se smatra samo praznoglavim šarmerom, umoran je od ozloglašene tračerske kolumnistice Lady Whistledown, koja ne može nešto objaviti a da ga ne spomene. Ali, kada se Colin vrati u London s putovanja u inozemstvo, otkrije da ništa u njegovom životu nije isto - osobito Penelope Featherington! Djevojka koja je uvijek jednostavno bila tu, odjednom je djevojka koja proganja njegove snove. Kada otkrije da Penelope ima svoje tajne, ovaj nedokučivi neženja mora odlučiti... je li mu ona najveća prijetnja - ili prilika za sretni završetak?' 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Newton (@lukenewtonuk)

Kako će se razvijati veza Kathe i Anthonya?

Dok bi priča Penelope i Colina trebala zauzeti središnje mjesto u trećoj sezoni, ipak ćemo vidjeti kako će se razvijati romansa Kate i Anthonyja iz druge sezone.

Alicia Vikander, serija Irma Vep Možda vas zanima Alicia Vikander predvodi sjajnu glumačku ekipu HBO-ove inteligentne i uvrnute miniserije 'Irma Vep' Rubrika Life&style Life&style

Zvijezda 'Spolnog odgoja' Simone Ashley rekla je u jednom intervjuu što možemo očekivati od nove vikontese nakon intenzivne priče i romantičnog završetka druge sezone.

„Ovaj tjedan snimamo ples, a nekako je drugačiji - sladak, ljupki i lagan, u usporedbi s težinom njihove priče prošle sezone“, objasnila je. Kada je u pitanju Kateina nova uloga u visokom društvu, kaže da ćemo vidjeti više ranjivosti nego prošle sezone.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix/serija Bridgerton

„Premda djeluje žestoko, takvi su ljudi ponekad najmekši iznutra. Oni razvijaju debelu kožu jer su ranjivi. Vidite njezinu nesigurnost i strahove. Jako je nervozna i mislim da ima snage u tome da to priznaje. Mislim da ćete ove sezone vidjeti puno nježniju stranu Kate. Bit će sasvim zadovoljna svojim suprugom.“

Glumačka ekipa 3. sezone 'Bridgertona'

Glumačkoj ekipi pridružila su se tri sjajna nova lica: Daniel Francis glumit će Marcusa Andersona: 'Karizmatična prisutnost koja osvjetljava svaku prostoriju u koju uđe, privlačeći pažnju određenih matrijarha u Tonu – i bijes drugih.'. 

Sam Phillips glumi lorda Deblinga: „Genijalni lord s neobičnim interesima. Ali, s bogatstvom i plemićkom titulom koja podupire njegovu ekscentričnost, ove sezone neće mu nedostajati interesa mladih dama'. 

James Phoon glumi Harryja Dankwortha: 'Ono što Dankworthu nedostaje u duhovitosti i inteligenciji, više nego nadoknađuje ozbiljnim dobrim izgledom'. Simone i Jonathan Bailey reprizirat će svoje uloge.

U međuvremenu, pojavili su se i izvještaji da će se Regé-Jean Page, koji je u prvoj sezoni imao ulogu Simona Bassetta, vojvode od Hastingsa, vratiti u trećoj sezoni... ali bilo bi to predobro da bi bilo istinito.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix/serija Bridgerton

Regé-Jean je brzo odbacio te tvrdnje kad je podijelio fotografiju zajedno s 'Bridgertonovim' Jonathanom. 'Dečki su se vratili u grad', napisao je u naslovu i dodao: 'Ne, ne vraćam se u show btw.'

Netflix je potvrdio da će 3. sezona 'Bridgertona' biti premijerno prikazana u dva dijela. Prvi dio bit će objavljen 16. svibnja 2024., a drugi dio 13. lipnja 2024. godine. 

Gospodin i gospođa Smith Možda vas zanima Je li nova serija 'Mr. & Mrs. Smith' dostojan nasljednik filma na kojem su se zaljubili Angelina Jolie i Brad Pitt? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0