Life&style
Alicia Vikander, serija Irma Vep

Alicia Vikander predvodi sjajnu glumačku ekipu HBO-ove inteligentne i uvrnute miniserije 'Irma Vep'

  • Serija 'Irma Vep' prati nezadovoljnu filmsku zvijezdu koja je zabrinuta zbog smjera svoje karijere i ljubavnog života
  • Odlazi snimati u Francusku, no njezina uloga kriminalke počne se ispreplitati sa stvarnošću...
  • 'Irma Vep' istražuje dobrobiti televizije uranjajući gledatelje u neobičan svijet koji odražava stvarnost

Bilo je dosta pompe oko nadolazeće miniserije 'Irma Vep', remakea filma iz 1996. godine s Maggie Chung u glavnoj ulozi te redatelja Oliviera Assayasa, koji se vraća na čelo ove serije. Poznata po svom komentaru francuske kinematografije i ikoničnom potpuno crnom odijevanju Chung kao naslovnom liku, originalna 'Irma Vep' postala je vrlo cijenjena posljednjih godina, što je ponukalo da HBO da zeleno svjetlo ovoj seriji od osam epizoda.

Serija prati nezadovoljnu filmsku zvijezdu, koju glumi Alicia Vikander, koja je zabrinuta zbog smjera svoje karijere i ljubavnog života. Otputovala je u Francusku kako bi se pojavila kao kriminalka Irma Vep odjevena u kožu u remakeu klasika iz nijemog doba, 'Les Vampires', ali kako produkcija počinje posrtati i njezini osobni problemi dolaze u prvi plan, njezina stvarnost i stvarnost filma počeli su se ispreplitati, kao što se ona počinje nalaziti isprepletena u stvarnom kriminalističkom trileru.

Čitaj dalje kako bi se upoznala s glumačkom postavom i likovima 'Irme Vep'

Alicia Vikander kao Mira Harberg

Mira je glavni lik i u seriji i u 'filmu unutar serije, 'Les Vampires'. Ona je američka glumica koja je preuzela ulogu u francuskoj produkciji s ciljem da svoju karijeru odvede u drugom smjeru. Također želi ostaviti iza sebe nedavni skandal koji ju je mučio.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Alicia Vikander

Vikander je vrlo cijenjena i nagrađivana švedska glumica, s Oscarom i višestrukim nominacijama za Zlatni globus i BAFTA-u. Od svog dugometražnog debija u filmu 'Pure', Vikander je sve više stasala, a vrhunac njezine karijere bila je gluma nagrađena Oscarom u filmu 'Dankinja' iz 2015., za ulogu slikarice Gerde Wegener, supruge Lili Elbe, jedne od prvih koja se povrgnula operaciji promjene spola. Ostala značajna pojavljivanja uključuju filmove 'Ex Machina', 'The Man From U.N.C.L.E.', 'Jason Bourne', a glumila je i Laru Croft u 'Tomb Raideru'.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Alicia Vikander

Adria Arjona kao Laurie

Laurie je Mirina bivša pomoćnica i bivša ljubavnica, koja ponovno susreće Miru u Parizu dok ona preuzima ulogu u 'Les Vampires', što na kraju ponovno probudi njihove nekadašnje osjećaje. Premda prvi put s Mirom stvari nisu dobro završile, budući da su oboje u istom gradu, sve se može dogoditi…

Adria Arjona je glumica u usponu koja je niz manjih televizijskih uloga pretvorila u filmsku karijeru u usponu. Rane uloge u 'Person of Interest', 'True Detective' i 'Narcos' na kraju su ustupile mjesto sporednim nastupima u 'Pacific Rim: Uprising' i 'Triple Frontier', kao i glavnoj ulozi u ovogodišnjem 'Morbiusu'. Također je potvrđeno njeno pojavljivanje u nadolazećoj Disney+ 'Rogue One' prequel seriji 'Andor'.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Adria Arjona

Carrie Brownstein kao Zelda

Zelda je Mirina agentica, koja joj predlaže da odbije ulogu u 'Les Vampires' i umjesto toga preuzme mnoge unosnije glumačke uloge koje su joj ponuđene. Dok je Mira nezadovoljna svojom karijerom i traži veće umjetničke rizike, čini se da je Zelda zadovoljna svojim poslom.

Većina ljudi možda prepoznaje Carrie Brownstein kao jednu od glavnih glumica u 'Portlandiji'. Međutim, Brownstein je počela kao glazbenica sredinom 1990-ih, najistaknutije kao glavna gitaristica indie rock benda 'Sleater-Kinney'. Osim toga, njezine glumačke uloge uključivale su uloge u filmovima 'Transparent', 'Carol' i 'Curb Your Enthusiasm', dok je također bila koscenaristica i glumila je u dokumentarcu 'The Nowhere Inn' iz 2020. godine.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Carrie Browstein

Tom Sturridge kao Eamonn

Mirin bivši dečko, Eamonn, pojavljuje se u Parizu dok ona snima 'Irmu Vep'. Također je u gradu zbog produkcije i nastoji se možda ponovno povezati s njom. Kao dodatak Mirinim nevoljama, to je prvi put da je vidjela Eamonna otkako su prekinuli, a moglo bi to biti teško za oboje.

Tom Sturridge popularni je engleski glumac s iskustvom u filmu, televiziji i kazalištu. Počevši kao dječji glumac, Sturridge se pojavio u filmovima kao što su 'Being Julia', 'The Boat That Rocked' i 'Velvet Buzzsaw', ima dvije nominacije za nagradu Tony i igrat će naslovnu ulogu u nadolazećoj Netflixovoj adaptaciji 'Sandmana'.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Tom Sturridge

Fala Chen kao Cynthia Keng

Mlada glumica iz Hong Konga, Cynthia Keng, trebala bi glumiti uz Miru u 'Irmi Vep'. René Vidal ju je odabrao da glumi ljutu suučesnicu u spletkama Irme Vep kao dio njezine ekipe. Međutim, nije poznato kako će problemi s produkcijom i Renéove poteškoće utjecati na nju.

Serija Male laži Možda vas zanima Nicole Kidman i Reese Whiterspoon su zasukale rukave i 'Male laži' stižu s trećom sezonom Rubrika Life&style Life&style

Poput svog lika, Fala Chen je glumica koja se tek nedavno probila među zapadnjačku publiku. Diplomirala je na Juilliard School u SAD-u, a naposljetku se vratila u Aziju kako bi radila u nekoliko hongkonških TV drama i filmova, uključujući 'No Regrets', 'Lives of Omission' i 'Turning Point'. Prvi put pojavila se u Hollywoodu u HBO-ovoj seriji 'The Undoing'.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Fala Chen

Devon Ross kao Revina

Revina je Mirina pomoćnica, koja je opsjednuta filmom. Premda još uvijek radi za Miru, uskoro će režirati svoj prvi igrani film. Poistovjećujući se s njezinom opsesijom filmom, glumica koja je glumi, Devon Ross, opisuje je kao „vrlo neobičnom“. 

Ovo je debitantska glumačka uloga za Ross, koja je prije toga imala uspješnu karijeru modela. Britanski Vogue ju je označio kao 'najcool model koji se trenutačno penje prema vrhu', a njezine zasluge uključuju kampanje za brandove kao što su Simone Rocha, Erdem, Valentino i Valentino Beauty. Htjela bi glumiti puno radno vrijeme, premda to još mora pričekati – a mogla bi ako njezina uloga u 'Irmi Vep' bude dobro ocijenjena.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Devon Ross

Byron Bowers kao Herman

Herman je američki redatelj koji je otputovao u Francusku kako bi promovirao svoje najnovije djelo. Zbog problema koji muče produkciju, Herman na kraju preuzima dužnost od Renéa na setu 'Les Vampires'. Premda možda nije sasvim spreman za to, očekuje se da će njegova prisutnost umiriti stvari.

Byron Bowers je komičar, pisac i glumac koji je napisao i nastupao u raznim televizijskim emisijama u Sjedinjenim Državama, uključujući 'The Eric Andre Show' i 'Adam DeVine's House Party'. Također se pojavio u kasnonoćnim talk show emisijama kao što su 'The Pete Holmes Show' i 'Jimmy Kimmel Live!'. Njegov prelazak na film uključivao je pojavljivanje u 'Honey Boyu' i filmu Stevena Soderbergha 'No Sudden Move'.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Byron Bowers

Vincent Macaigne kao René Vidal

René Vidal je francuski redatelj koji režira remake filma koji je prethodno režirao, pretvarajući ga u seriju. Premda je talentirani umjetnik, muči se pod teretom projekta, a zbog problema s proračunom mogao bi morati pristati na kompromis oko svoje vizije.

Francuski glumac, redatelj i pisac Vincent Macaigne glumi Renéa, a intenzivno je radio u francuskom kazalištu i na filmu. Nakon što je pretrpio dva moždana udara u dobi od 31 godine, Macaigne je dobio nominacije za nagradu César za režiju i glumu za svoje uloge u filmovima 'What We'll Leave Behind' i 'The Rendez-Vous of Déjà-Vu'. Uz nekonvencionalno zgodan izgled, neki su ga kritičari prozvali 'sljedećim Gerardom Depardieuom'.

'Irma Vep' premijerno će se prikazati u ponedjeljak, 6. lipnja na HBO Maxu.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Vincent Macaigne

Možda vas zanima Meghan Markle se vraća glumi? Uloga je, zapravo, stvorena za nju... Rubrika Life&style Life&style
Photo: HBO

Komentari 0