Life&style
Serija Male laži

Nicole Kidman i Reese Whiterspoon su zasukale rukave i 'Male laži' stižu s trećom sezonom

  • Jesi li pratila seriju 'Male Laži'? (Smiješno pitanje, zar ne?)
  • Reese Witherspoon i Nicole Kidman nagovijestile su da vrijedno rade na trećoj sezoni
  • Udobno se smjesti, natoči si veliku čašu finog crnog vina i pripremi se na čežnjivo iščekivanje, jer serija 'Male laži' vjerojatno se vraća sa 3. sezonom! 

Imamo dobre vijesti: Novi dio HBO-ove dramske serije nagrađene Emmyjem, a u kojoj glume Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern, Zoë Kravitz i Shailene Woodley, navodno je u pripremi, a Kidman je objavila da su si ona i Witherspoon 'svaki dan slale poruke' o razvoju novog poglavlja misterije ubojstva koji kao TV seriju potpisuje DavidE. Kelley, a temeljena je na romanu Liane Moriarty iz 2014. godine. 

„Radimo na tome“, rekla je Kidman u jednom intervjuu. „Postoji vremenski okvir i mi ga se namjeravamo držati“. Witherspoon je potvrdila da su se ona i Kidman bacile na ponovno okupljanjr pravih majki Montereya. „Radimo na tome“, rekla je na crvenom tepihu prilikom dodjela Zlatnih globusa. „Nic i ja puno radimo na tome.“

Hm, nisu li 'Male laži' trebale biti serija ograničenog trajanja?

U početku je bilo tako. Kao i njezina HBO sestra, serija 'Bijeli lotos', 'Male laži' su izvorno razvijena kao serija ograničenog trajanja koja je trebala imati samo jednu sezonu kada je premijerno prikazana na mreži 19. veljače 2017. godine.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, serija Male laži

Očito mreža nije shvaćala kakav će hit serija postati. 'Male laži' su goleme, kritički i komercijalno, osvojile su pet Emmyja, uključujući nagradu za sporednog glumca u seriji s ograničenim trajanjem (Alexander Skarsgård), redatelja serije s ograničenim trajanjem (Jean-Marc Vallée), sporednu glumicu u seriji s ograničenim trajanjem (Dern), glavnu glumicu u seriji s ograničenim trajanjem (Kidman), i za najbolju seriju s ograničenim trajanjem. Sljedećeg prosinca najavljeno je da će se 'Male laži' vratiti s drugom sezonom. 

Kakva je bila druga sezona?

Pa… teško je reći. Stvari su krenule jako dobro kada je HBO najavio da će se glumačkoj ekipi u drugoj sezoni pridružiti nevjerojatno prikladna i sjajna Meryl Streep kao Celestina (Kidman) svekrva. Ali, nije baš bilo sve kako je zamišljeno. Redateljica Andrea Arnold isprva je angažirana da režira drugu sezonu od sedam epizoda, ali je na kraju napustila produkciju 'slomljenog srca' zbog kreativnih razlika između nje i Valléa. Vallée je preuzeo uzde, režirao je ostatak epizoda i ponovno montirao epizode koje je Arnold već snimila, kako bi bolje odgovarale njegovom stilu i estetici.

Unatoč drami, druga sezona 'Malih laži' premijerno je prikazana 9. lipnja 2019. godine. Premda je još uvijek popularna među gledateljima, druga sezona je bila manje hvaljena od kritike – za razliku od prve. 

Igra lignje Možda vas zanima Službeni datum je ovdje! Znamo kad na Netflix stiže druga sezona serije 'Igra lignje' Rubrika Life&style Life&style

Druga sezona bila je nominirana samo za dva Emmyja — Streep i Dern bile su igri za sporednu glumicu u dramskoj seriji — i obje nagradu nisu dobile. Dok je sudbina serije visila u zraku, prebrodila je neočekivanu tragediju kada je Vallée 2021. umro u svojoj kući u Québec Cityju u dobi od 58 godina. Sljedeće godine, Kravitz je rekla da su 'Male laži' zapravo 'gotove' nakon što su izgubile redatelja. „Ne mogu zamisliti nastavak bez njega“, rekla je.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, serija Male laži

Dakle, kako je ipak došlo do treće sezona serije 'Male laži'

Prema riječima Nicole Kidman, njezina kći zapravo ima nešto s time. U intervjuu je glumica rekla da je nedavno gledala seriju sa svojom 15-godišnjom kćeri Sunday, koja je postala opsjednuta serijom. „Bila je, kao, 'Ne. Nema više rasprave. Treća sezona se mora dogoditi... Muka mi je od priče. Muka je od oklijevanja snimati ili ne snimati. Samo obavi to'“, rekla je Kidman.

Witherspoon, koja je bila izvršna producentica uz Kidman, uvijek je izražavala zanimanje za povratak serije. U intervjuu je rekla da joj je treća sezona bila „duboka želja“. „I o tome cijelo vrijeme razgovaram s Nicole Kidman“, rekla je Witherspoon, prije nego što je nabrojala i kolegice. „I Laura Dern. I Zoë Kravitz. I Shailene Woodley. Netko me neki dan pitao: ‘S kojim kolegama razgovaraš više nego s drugima?’ Apsolutno je to glumačka postava 'Malih laži'. Stalno razgovaramo i šaljemo si poruke.“

Ta bliskost, posebice prijateljstvo između Kidman i Witherspoon, mogla bi biti razlog zašto se treća sezona serije najvjerojatnije ostvaruje. „Vrlo smo bliske“, rekla je Kidman. „Živimo u istom gradu, pet minuta jedna od druge, a i provodimo puno vremena izvan posla zajedno. Uvijek je ‘Mogle bismo ovo, mogle bismo ono!’ A sada vlak ubrzava.“

Premda nema jasnog vremenskog okvira ili detalja o trećoj sezoni 'Malih laži', jasno je da je projekt blizak i drag srcima i Witherspoon i Kidman. „Voljela sam 'Male laži' jer su se pojavile u razdoblju mog života kad sam rodila djecu i mislila sam da ću se povući“, rekla je Kidman u studenom 2023. „A onda je došlo do ove situacije u kojoj smo Reese Witherspoon i ja uspjele producirati i stvoriti tu seriju, i svi su je gledali i postigla je veliki uspjeh. A mi ćemo napraviti i treću sezonu, samo za vašu informaciju.“ 

Nadamo se da je to dovoljna potvrda da ćemo uskoro gledati 3. sezonu… 

Možda vas zanima Meghan Markle se vraća glumi? Uloga je, zapravo, stvorena za nju... Rubrika Life&style Life&style
Photo: HBO
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobre glumice