Life&style
Gospodin i gospođa Smith

Je li nova serija 'Mr. & Mrs. Smith' dostojan nasljednik filma na kojem su se zaljubili Angelina Jolie i Brad Pitt?

  • Ako film 'Gospodin i gospođa Smith' ne pamtiš po radnji, zasigurno je pamtiš po glavnim ulogama Angeline Jolie i Brada Pitta 
  • A tu je i još jedna stvar po kojoj je film poznat – dvoje spomenutih glumaca zaljubili su se za vrijeme snimanja 
  • Nova serija je doista zabavna: Donald Glover i Maya Erskine rade sve kako treba i čine najbolji, najcool par agenata koji su trenutačno na televiziji i zato seriju svakako vrijedi pogledati

Ako želiš pogledati doista dobru, uzbudljivu i smiješnu seriju, sada možeš prestati tražiti: to je definitivno 'Mr. & Mrs. Smith'. Serija, koja priča istu priču kao i akcijska komedija iz 2005. godine s Angelinom Jolie i Bradom Pittom u glavnim ulogama, dobro je odglumljena i, upravo zahvaljujući glumačkoj postavi (i gostovanjima) te dobroj priči, savršen je materijal za binđanje.

Radnja serije

Za razliku od filmske verzije, u kojoj (budući) bračni par Angelina Jolie i Brad Pitt otkrivaju da ona radi kao agent neprijateljske organizacije, u seriji glavni dvojac radi za jednu te istu brutalnu organizaciju, ali vjenčani su samo zbog posla. Može li iz toga proizaći još nešto što nadilazi čisto profesionalni odnos? 

John i Jane, ili gospodin i gospođa Smith, upoznali su se zbog posla: oni su dio organizacije za koju se ne zna točno što radi – jedino se zna da ne bježi od brutalnosti i šalje Johna i Jane diljem svijeta kako bi obavili razne krvave zadaće. Njih dvoje, inače totalni stranci, brzo počinju živjeti i raditi zajedno. I nekako nauče da moraju vjerovati jedno drugome – uostalom, o tome im ovise vlastiti životi. Osim podjele poslova, kako to obično biva u zajedničkim životima, njih dvoje planiraju i ubojite misije - poput dobro uigranog tima.

Alicia Vikander, serija Irma Vep Možda vas zanima Alicia Vikander predvodi sjajnu glumačku ekipu HBO-ove inteligentne i uvrnute miniserije 'Irma Vep' Rubrika Life&style Life&style

Dobivaju naredbe u obliku često zagonetnih informacija od zagonetne osobe; tko je on točno i što organizacija sprema, dugo se skrivalo - ne samo za gledatelje, nego i za protagoniste. John i Jane ispunjavaju svoje zadatke između Dolomita i SAD-a - i konačno pokazuju kako akcijske serije mogu biti zanimljive, ali i prilično zabavne i smiješne.

 | Autor: Amazon Prime video Amazon Prime video Foto: Amazon Prime video

Kemija između njih dvoje je sjajna, gostovanja glumaca su izvrsna, a akcijske scene, koje često uključuju apsurdan broj smrti, potpuno su pretjerane, ali cool i dobro odglumljene. 

Uloge u seriji

Donald Glover glumi gospodina Smitha, a gospođu Smith tumači Maya Erskine. Glover je također zaslužan za scenarij zajedno s Francescom Sloane.

U 'Mr. & Mrs. Smith', među ostalima, upravo gostovanja ostavljaju bez teksta: Alexander Skarsgård pojavljuje se na tri minute u prvoj sezoni serije, Paul Dano, Michaela Coel i Sarah Paulson također sudjeluju u samo, za sada, osam epizoda.

 | Autor: Amazon Prime video Amazon Prime video Foto: Amazon Prime Video

Evo zašto vrijedi pogledati seriju

Odgovor je jednostavan: jer je zabavna! “Mr. & Mrs. Smith” nije neko umjetničko remekdjelo, niti je teška drama – to je vrlo solidna akcijska serija u kojoj su Donald Glover i Maya Erskine sjajan dvojac koji se lijepo slaže i lijepo izgleda (s garderobom na koji će svi biti ljubomorni).

Serija 'Mr. & Mrs. Smith' brza je, smiješna i zabavno ju je gledati. Jane i John Smith su, od njihovog intervjua u agenciji do prvog poljupca (koji je zahtijevala misija) i daleko više od toga, doista najcool špijuni trenutačno na TV-u.

Od 2. veljače 2024. može se pogledati svih osam epizoda prve sezone serije 'Mr. & Mrs. Smith' na Amazon Prime Video.

Serija Male laži Možda vas zanima Nicole Kidman i Reese Whiterspoon su zasukale rukave i 'Male laži' stižu s trećom sezonom Rubrika Life&style Life&style
Photo: IMDb

Komentari 0