Life&style
Značenje prstena na malom prstu

Prsten na malom prstu ima posebno značenje, drugačije je kod muškaraca i kod žena

  • Često ga vidimo na ženskim i muškim rukama: prsten na malom prstu
  • Međutim, ima li to zapravo neko posebno značenje? 
  • Otkrit ćemo ti što simbolizira prsten na malom prstu

Za svakoga tko je u rimskoj antici nosio prsten na malom prstu kaže se da je na taj način izrazio svoju vezu s bogom Saturnom. Karakteristike poput ustrajnosti, talenta, pameti i inventivnosti simbolizirane su prstenom. Čak i ako je ova pretpostavka netočna, sviđa nam se duhovna ideja u njoj! Osim toga, nošenje prstena na malom prstu navodno je signaliziralo suprotnom spolu da je nositelj/ica dostupan. Praktično!

 | Autor:

Nositi prsten na malom prstu: značenje za muškarce

Kada muškarci nose prsten na malom prstu, često je to takozvani prsten s pečatom, tj. pečatnjak. Na nakitu se tradicionalno može vidjeti obiteljski grb. Prsten s pečatom simbolizira, uglavnom, plemenito porijeklo nositelja i filozofiju života koja ide uz njega.

Često se priča da je nošenje prstena na malom prstu znak članstva u tajnoj organizaciji ili loži. Ponekad se čak govori i o mafijaškom identifikacijskom znaku. 

Međutim, prema bontonu prstena, sve je to besmislica. Moderni muškarac prsten na malom prstu nosi samo za ukras ili da ostavi dojam. Kao i uvijek, svatko može sam odlučiti sviđa li mu se to ili ne.

Umirovljenica je zamalo bacila u smeće dijamant vrijedan 2 milijuna funti Možda vas zanima Šokirana žena otkrila je da dijamant koji je zamalo bacila u smeće vrijedi 18 milijuna kuna Rubrika Life&style Life&style

Značenje prstena na malom prstu, kada ga nosi žena

Dok muškarci često nose prsten na malom prstu, ovaj komad nakita tek je nedavno ponovno postao popularan kod žena. Prsten na malom prstu postao je pravi modni trend tek zahvaljujući jednom američkom brandu za nakit. Ideja iza toga: Više samoljublja, molimo, također ili BAŠ bez muškarca! Američki draguljar kreirao je dijamantni prsten za mali prst kao odgovor na vjenčani i zaručnički prsten zauzetih žena.

Ovim prstenom slobodne žene izražavaju povezanost, odanost i ljubav prema sebi. Mali prsten podsjeća nositelja da ženama nije potreban muškarac kako bi čvrsto stajale u životu. Svjetlucavi prsten na malom prstu trebao bi nas uvijek iznova podsjećati da volimo sebe. Kakva sjajna poruka!

Princ William ne nosi vjenčani prsten? Možda vas zanima Svi googlaju razlog zašto Princ William ne nosi vjenčani prsten. Žene, što vi mislite o tome? Rubrika Stars Stars
Photo: Shutterstock

Komentari 0