Life&style 15. travnja 2021.

Proljetni recept koji obožavamo: keksi od borovnica s bijelom čokoladom

Instagram@wunderhaftig.
  • Kombinacija voćnog, kiselkastog okusa koji donose borovnice i kremaste bijele čokolade: mljac! 
  • Ovi keksi izgleda imaju sve, neće im odoljeti ni najveći gurmani, niti ljubitelji slatkog
  • A pogledaj u videu kako se spravljaju i potpuno ljubičasti keksi od borovnica

Ovaj recept kombinira najbolje od pahuljastog muffina od borovnice i svježeg čokoladnog keksa: kolačići s borovnicama i bijelom čokoladom prvi su keksi koje želimo peći ovog proljeća. Možeš koristiti svježe borovnice u receptu ili koristiti zamrznute bobice za specijalan učinak kao u receptu. Znatiželjna?

Možda vas zanima... Za keksiće od bijele Lino Lade potrebna su ti samo tri sastojka, a peku se tek 10 minuta Rubrika Life&style Life&style

Sastojci

• 135 g brašna

• ½ žličice praška za pecivo

• 1 prstohvat soli

• 76 g maslaca (mekog)

• 90 g šećera

• 80 g zamrznutih borovnica

• 70 g komadića bijele čokolade

Evo kako ćeš spasiti tijesto za kekse ili kolačiće ako nešto pođe po krivu

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva te obloži lim za pečenje papirom za pečenje.

2. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol u maloj posudi.

3. Zamrznute borovnice odmrzavaj dok ne omekšaju. U međuvremenu pomiješaj maslac i šećer  pomoću miksera da se stvori pahuljasta krema.

4. Zatim odmrznute borovnice dodaj kremi od maslaca i šećera te ponovno temeljito promiješaj dok se svi komadići ne piriraju. Iznenađenje: sada tijesto ima prekrasnu ljubičastu boju - i to potpuno prirodno!

5. Postepeno dodaj suhe sastojke u ljubičastu kremu te na kraju umiješaj komadiće bijele čokolade.

6. Dodatna tekućina borovnica tijesto će učiniti malo više tekućim od uobičajenog tijesta za kolačiće. To i treba biti tako. Stavi tijesto u hladnjak na 30 minuta, a zatim ga oblikuj u 12 kuglica.

7. Stavi razdvojene kuglice na lim za pečenje pa peci kekse 10-13 minuta.

  • manfred

    super je predivan okus