Life&style

Prodaje se čuvena kuća u Bathu koja odiše po 'Bridgertonu', izvana je graciozna, a tek iznutra...

  • Bath je prekrasan engleski gradić u kojem dominiraju građevine građene georgijanskim stilom, kazališta, muzeji, ali i čuvene rimske terme
  • Nije ni čudo što su kreatori 'Bridgertona' odabrali ovu lokaciju za neke od scena iz Netflixove hit serije
  • Tu se smjestila rezidencija obitelji Featherington, a sad se prodaje jedna od tih slavnih kuća u nizu 
  • Pročitaj više: Uskoro izlazi 'Bridgerton' društvena igra i čini se kao savršena ljetna zabava s frendicama

Bath je vjerojatno jedan od najfascinantnijih gradića u Engleskoj. Smješten je 156 kilometara zapadno od Londona i nalazi se na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine u Europi. Grad je prepun prekrasnih atrakcija, kazališta, muzeja i tradicionalne georgijanske arhitekture, a posebno su poznate stare rimske terme koje fasciniraju izgledom i poviješću.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Nije ni čudo što su producenti 'Bridgertona' odabrali ovaj gradić za snimanje dijelova popularne Netflixove serije. Veličanstvena arhitektura georgijanskog stila posebno je atraktivna, sa svojim prepoznatljivim kućama u nizu, impozantnim trgovima i diskretnim vrtovima. Ove građevine iz 18. stoljeća su formirale ugođaj klasika Jane Austin - Opatije Northanger, ali i ugostile rezidenciju obitelji Featherington iz Bridgertona. 

Možda vas zanima Fenomenalni kostimi i nepodnošljiva seksualna napetost: Prvi pogled na 3. sezonu serije 'Bridgerton' Rubrika Life&style Life&style

Upravo sada se prodaje jedna takva kuća u nizu, u slavnom 'prstenu' u Bathu, po cijeni od 5 milijuna funti. Taj dio grada prvi je projektirao John Wood Stariji, vizionarski arhitekt iz Batha, ranih 1750-ih, s pročeljima izrađenima od karakterističnog Bath kamena boje meda i krovovima od škriljevca. Ovaj je dio vjerojatno najimpresivniji 'prsten' izgrađen u georgijanskom stilu na svijetu.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Ova peterokatnica je san ljubitelja arhitekture, koja unatoč preuređenjima i modernim detaljima prostora, zadržava svoj graciozni georgijanski šarm. Nakon ulaska u hodnik, posjetitelji nailaze na stepenice koje vode do dnevnog boravka na drugom katu, primarne spavaće sobe na trećem katu i dodatnih spavaćih soba na četvrom i petom katu. 

 | Autor: Walter Dirks/Savills Walter Dirks/Savills

 | Autor: Walter Dirks/Savills Walter Dirks/Savills

Prizemlje i podrumske prostorije su rezervirane za veliku kuhinju, kao i vinski podrum te teretanu. Vrata batlerove kuhinje vode u tajni vrt.

 | Autor: Walter Dirks/Savills Walter Dirks/Savills

 | Autor: Walter Dirks/Savills Walter Dirks/Savills

Mnoge sobe u kući imaju prozore koji pružaju pogled na zgrade Circusa i Batha, baš onako kako bi ih vidjela Jane Austin. Kamin u salonu još uvijek krije grb izvornog vlasnika, a svi zainteresirani se pozivaju da što prije reagiraju. Razlog je jednostavan:

"Prilike za kupnju kuće na ovoj lokaciji, s arhitekturom i besprijekornom restauracijom poput ove, vrlo rijetko postoje", rekao je zastupnik prodavača Jack King.

Photo: Walter Dirks/Savills

Komentari 0