Life&style
Kraljica Charlotte

Ovo su mjesta na kojima je snimana 'Kraljica Chalotte: Priča o Bridgertonu' i koja ostavljaju bez daha

  • Obožavatelji 'Bridgertona', koji su sve nestrpljiviji zbog nadolazeće treće sezone (i također potvrđene četvrte sezone), mogu uživati u intrigama i romansama iz visokog društva u seriji 'Kraljica Chalotte: Priča o Bridgertonu'
  • U svojoj beskrajnoj velikodušnosti, kreatorica 'Bridgertona', Shonda Rhimes, pripremila je prednastavak koji zadire duboko u prošlost istaknutog lika, kraljice Charlotte
  • Serija je objavljena početkom svibnja na Netflixu, a produkcija, kostimografija i scene doista su fantastične
  • Pročitaj više: Stvarna ljubavna priča iza kraljevskog braka Charlotte i Georgea III.

„Jako sam opsjednuta kraljicom Charlotte“, izjavila je kreatorica serije 'Kraljica Chalotte: Priča o Bridgertonu', Shonda Rhimes. Da se kratko podsjetimo, serija nas vraća na kraljičin prvi susret s njezinim suprugom, Georgeom III. i na njihov rani brak, iznoseći priču izvan okvira izvornih romana Julije Quinn o 'Bridgertonu', u kojima nije prikazana. Usput možemo vidjeti kako je Charlotte promijenila britanski dvor, stvarajući 'ton' koji čini pozadinu svemira 'Bridgertona'.

U ulozi mlade kraljice je sjajna India Amarteifio, s Coreyem Mylchreestom kao Georgeom i Michelle Fairley kao njegovom majkom, princezom udovicom Augustom. Također možemo vidjeti mlade verzije Violet Bridgerton (kao Violet Ledger), koju glumi Connie Jenkins-Greig, i Lady Danbury, koju glumi Arsema Thomas, dok otkrivamo kako su ti likovi postali moćne žene koje poznajemo. 

Prve scene snimljene su u Londonu u raskošnoj „bridgertonovskoj produkciji', a ovo su neke od važnijih lokacija snimanja. 

Wilton House

Ova veličanstvena kuća u Wiltshireu često se pojavljivala u 'Bridgertonu', umjesto kuće Hastingsovih, dvorca Clyvedon, kao palača kraljice Charlotte i, koristeći hodnik i blagovaonicu, kao dom Lady Danbury. Ponovno se pojavila u 'Kraljici Charlotte: Priča o Bridgertonu'.

 | Autor: TripAdvisor TripAdvisor

Belton House

Ova prekrasna seoska kuća iz 17. stoljeća u blizini Granthama u Lincolnshireu korištena je za snimanje serije. Sada je u vlasništvu Nacionalne zaklade, bio je dom obitelji baruna Brownlowa tri stoljeća. Životopis ove kuće na ekranu je impresivan, jer se pojavila kao imanje Lady Catherine de Bourgh u BBC-evoj adaptaciji 'Ponosa i predrasuda', kao i u 'Sumornoj kući' 2005. i 'Jane Eyre' 2006. godine. 

 | Autor: TripAdvisor TripAdvisor

Bath

Produkcija se također uputila na još jedno 'Bridgertonovo' omiljeno mjesto, Bath. Ovdje su ponovo korištene prostorije koje je projektirao John Wood u 18. stoljeću.

 | Autor: Wikipedia Wikipedia

Možda vas zanima Čita se u dahu: Napokon je stigla i knjiga 'Kraljica Charlotte', u paketu s brojnim uzbudljivim zapletima Rubrika Life&style Life&style

Blenheim Palace, Hatfield House, Hampton Court Palace, Belton House

Palača Blenheim rodno je mjesto Winstona Churchilla, a također je i Buckinghamska kuća (kasnije poznata kao Buckinghamska palača) u 'Kraljici Charlotte'.

 | Autor: Wikipedia Wikipedia

Druge unutarnje scene snimljene su u dvije povijesne kuće povezane s ranijim monarsima iz doba Tudora: Hatfield House i Hampton Court Palace. Vrtne scene snimljene su u Belton Houseu u Lincolnshireu.

 | Autor: Netflix Netflix

Waddesdon Manor

Mnoge unutarnje scene palače Kew iz serije — na primjer, one smještene u spavaću sobu kralja Georgea — snimljeni su u Belton Houseu, dok su botanički vrtovi, konzervatorij i polje u Waddesdon Manoru bili zamjena za neke vanjske scene palače Kew.

 | Autor: Netflix Netflix  | Autor: Wikipedia Wikipedia

Merton College

Kapelica iz serije, u kojoj su se George i Charlotte vjenčali, danas se nalazi na koledžu Merton u Oxfordu, jednom od prva tri sastavna koledža Sveučilišta u Oxfordu. 

 | Autor: Wikipedia Wikipedia  | Autor: Netflix Netflix

Dorney Court

Prije nego što Danburyjevi dobiju titulu i presele se na vlastito velebno imanje, žive u čarobnoj vili Tudora. U stvarnom životu riječ je o Dorney Courtu, viđenom na ekranu u raznim filmovima i serijama, od 'Elizabeth: Zlatnog doba' do 'Bohemian Rhapsody' (i naravno, 'Bridgertona').

 | Autor: Wikipedia Wikipedia

Ditton Manor, Wilton House

Premda je kraljica Charlotte rođena u sjevernoj Njemačkoj, dvorac koji je 'odglumio' mjesto njezina rodnog mjesta nalazi se u Mirowu. Eksterijer je snimljen u povijesnom dvorcu Ditton Manor, dok su interijeri snimljeni u kući Wilton (koja u seriji također služi kao unutrašnjost palače St. James).

 | Autor: ditonmanor.com ditonmanor.com

 | Autor: Wikipedia Wikipedia

Queen’s House

Kad Georgeove bolesti uzmu danas, a njegovi liječnici ne znaju se više boriti s njima, njegova majka poziva dr. Johna Monroa na privatni sastanak na Kraljevskom koledžu liječnika, gdje predstavlja svoje neortodoksne metode liječenja mladog kralja. Queens's House u Greenwichu u ovoj sceni zamjenjuje Kraljevski koledž.

 | Autor: Roayal Museums Greenwitch Roayal Museums Greenwitch

Firle Place

Buduća vikontesa Violet Bridgerton mlada je Violet Ledger u 'Kraljici Charlotte', odrasla na raskošnom posjedu koji graniči s novim imanjem Danbury. Na ekranu imanje Ledger glumi seoska kuća u Sussexu, Firle Place, kuća u privatnom vlasništvu koja se također koristila u nekoliko drugih filmskih i TV produkcija.

 | Autor: TripAdvisor TripAdvisor

Kraljica Charlotte i kralj George Možda vas zanima 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu': Stvarna ljubavna priča iza kraljevskog braka Charlotte i Georgea III. Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0