Life&style

Probali smo Tony's Chocolonely čokolade! Ove prefine čokolade sad možeš kupiti i u Hrvatskoj

  • Ako voliš čokoladu i pravdu, onda si na pravom mjestu jer su u Hrvatsku stigle Tony's Chocolonely čokolade! 
  • Poznate nizozemske čokolade, ne samo da su jako ukusne, već imaju iza sebe i snažnu priču 
  • Prosječni Hrvat godišnje pojede oko 4,2 kilograma čokolade što je skoro dvostruko manje od prosječnog Švicarca, a kilogram manje nego prosječni Belgijac 

U Gani i Obali Bjelokosti oko 1,56 milijuna djece radi pod ilegalnim uvjetima, a 30.000 ljudi žrtve su modernog ropstva. Stoga je Tony's svjesno odlučio stati tome na kraj i osloboditi ove dvije zemlje od ropstva u proizvodnji čokolade. 

Tony's Chocolonely nabavlja kakao kod poljoprivrednika po poštenoj cijeni, a kako bi osvijestili što više ljudi o problemu izrabljivanja, njihove čokolade imaju nejednako podijeljene kockice koje označavaju pet država u Africi u kojima borba još uvijek traje. Nije im stalo samo do čokolade, nego još i više do ljudi! Skineš li omot, unutar njega pronaći ćeš više o misiji samog brenda. 

Veličina čokolade je 180g što je otprilike dvostruko više od prosječnih pakiranja čokolade pa im je i cijena nešto veća, a mi smo ih probali! Odnedavno se ove čokolade možemo kupti u Hrvatskoj, zasad u trgovačkom lancu Konzum, po cijeni 24,99 kuna.

Možda vas zanima PMS i luda želja za slatkim: izgleda da smo dobile dozvolu da navalimo na čokoladu Rubrika Life&style Life&style

Vrijedi li kupiti ih?
Probali smo pet Tony's Chocolonely čokolada: 
•    mliječnu,  
•    mliječnu s lješnjacima, 
•    mliječnu punjenu hrskavom karamelom i morskom soli, 
•    mliječnu s nugatom od meda i badema i 
•    tamnu s bademima i dodatkom morske soli.

Mliječna čokolada 

Ako si mislila da su sve mliječne čokolade iste, prevarila si se. Ova se doslovno topi u ustima te ima prekrasnu kremastu teksturu. Kad je probaš shvatit ćeš značenje riječi mliječna čokolada i nećeš se moći zaustaviti.

Ocjena: 10/10

Mliječna čokolada s lješnjacima

Ljubiteljice lješnjaka obožavat ćete ovu čokoladu! Komadići lješnjaka savršeno se kombiniraju s mliječnom čokoladom i poželjet ćeš je jesti svaki dan.

Ocjena: 8/10

Čokolada, pizza, burger ili tjestenina? Evo što tvoje omiljeno jelo otkriva o tvojoj osobnosti

Mliječna čokolada punjena hrskavom karamelom i morskom soli

Iako nisam prevelik obožavatelj karamele, ova čokolada u kombinaciji s morskom soli je savršena. Nikad zapravo nisam ni razmišljala što bi se dogodilo da u čokoladu stavimo sol, ali sad znam da je spoj odličan. 

Ocjena: 9/10

Možda vas zanima Čokolada, pizza, burger ili tjestenina? Evo što tvoje omiljeno jelo otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

Mliječna čokolada s nugatom od meda i badema  

Volim i nugat i med i bademe i ovu čokoladu! Spoj je odličan i vrlo sličan čokoladicama Toblerone, samo je tekstura kremastija. Ako želiš probati samo jednu od ovih pet izaberi ovu jer je po mom mišljenju najbolja. 

Ocjena: 10/10

Tamna čokolada s bademima i dodatkom morske soli

Iako uglavnom izbjegavam tamnu čokoladu, zbog gorčine, ova me oduševila. Dodatak morske soli je savršen i ova čokolada uopće nije gorka te čvrsto stojim iza toga da je ovo najbolja tamna čokolada koju sam probala!

Ocjena: 10/10

Čokolade Tony's Chonolonely apsolutni su pobjednik među čokoladama na hrvatskom tržištu te ih svakako trebaš probati!

Photo: Instagram@tonyschocoloney
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Marija753

    Marija753

    Nadam se nekakvoj velikoj akciji ovih čokolada,tako da ih mogu što više probati.. ☺️
  • manfred

    Ako je svi hvale onda je dobra😄