Life&style 05. veljače 2021.

PMS i luda želja za slatkim: izgleda da smo dobile dozvolu da navalimo na čokoladu

Shutterstock.
  • Žene koje pate od PMS-a obično imaju neutaživ apetit za slatkišima - vrlo često baš za čokoladom
  • Ali, smijemo li se prepustiti ovoj gladi? 
  • Nedavno provedeno istraživanje dalo nam je točan odgovor

Naime, američko istraživanje utvrdilo je nedavno da žene imaju apsolutno nisku razinu energije između ovulacije i menstruacije. Razlog za to je sljedeći: za to vrijeme tijelo mora pravilno raditi. Kako se razina hormona estrogena i progesterona povećava, hormon serotonin se razgrađuje. Posljedica toga je da nam se raspoloženje pogoršava i pogoršava i pogoršava... A kako nam se raspoloženje može poboljšati? Točno, tajna formula je: čokolada!

via GIPHY

PMS vrijeme = vrijeme za čokoladu?

Nažalost, nije baš tako jednostavno. Naime, čokolada ili druge slastice s visokim udjelom šećera samo nam nakratko podižu raspoloženje. Zatim se sve opet vraća direktno u loše raspoloženje - tobogan emocija gori je nego ikada. Usput, trebala bi izbjegavati i sol, budući da sol potiče oticanje ruku i stopala. Bolje se pouzdati u zdravu hranu, koja tvom tijelu osigurava vitamine, omega-3 masne kiseline, željezo, kalcij i magnezij.

Možda vas zanima... Postaju li ti mjesečnice s vremenom sve bolnije? Pripazi na ovih 7 stvari Rubrika Life&style Life&style

Dakle, ovo nismo željele čuti: zar ne smijemo jesti čokoladu? Ne, čokolada ipak nije baš tako loša. Dapače može biti vrlo zdrava namirnica od koje naše tijelo ima višestruke koristi. Međutim, trebala bi konzumirati što je moguće tamniju čokoladu, odnosno s većim udjelom kakaa. Takva je čokolada bogata antioksidansima i sjajno pojačava raspoloženje. Pa onda: dobar tek!

 

Komentari 0