Life&style

Probala sam pizzu s čak 10 vrsta sira i oduševila se: evo zašto je moraš dodati na svoju must-eat listu!

  • Za veliku većinu nas, pizza je nešto što bismo mogli jesti svakog dana, pa je potraga za nekom novom savršenom jedna od onih koja nas najviše veseli
  • Nedavno nas je oduševila pizza 'Više sira' iz novozagrebačke pizzerije Mrs. Fogg, kao stvorena za sve siroljupce, s čak 10 vrsta pažljivo izbalansiranih sireva
  • Iako bi se netko lako pomislio da će pizza s tolikom količinom sira biti preteška, zahvaljujući savršenom omjeru sastojaka i dugoj fermentaciji tijesta, nevjerojatno je lagana, a pruža istinski gurmanski užitak

Poznajem ravno jednu osobu kojoj pizza nije među omiljenim jelima. Ta jedna osoba sin je moje najbolje prijateljice, a budući da je još uvijek dijete, nekako vjerujem da ima još ohoho vremena ispred sebe promijeniti mišljenje i zavoljeti je. Velika većina nas ostalih pizzu ne da voli, nego je obožava, u barem nekoj od bezbroj varijanti koje postoje, i sigurni smo da nismo jedini koji se ne bismo bunili da nam je svakodnevno na meniju.  

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott  | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

S obzirom na to koliko su nam pizze prirasle srcu, neprestano smo u potrazi za nekom novom savršenom koja će nas potpuno oduševiti, a upravo to se dogodilo s pizzom kao stvorenom za sve siroljupce iz novozagrebačke Mrs. Fogg pizzerije na kojoj se nalazi ni manje ni više no 10 vrsta sira. Prikladno nazvana 'Više sira', ova okusna senzacija ljubav je na prvi zalogaj i ostvarenje svih snova za sve sirne fanatike te pravo gurmansko remek-djelo koje će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce, baš k'o što će ljubazno osoblje i genijalno uređen steampunk interijer oduševiti sve one kojima nije bitno samo da jedu dobro, nego i da uživaju u ugodnom ambijentu. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott  | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Možda vas zanima Dvorac Janković spojio je aristokratski šarm s luksuznim wellnesom ispod podrumskih lukova. Nova je oaza za uživanje Rubrika Life&style Life&style

Kombinacija mozzarelle fior di latte i bocconcina, mekog i kremastog taleggia, aromatičnog plavog sira bergadera, finog ribanog parmezana, grana padana i ricotte, a zatim i tvrđih sireva poput ovčjeg sarda i kravljeg gruyerea, zaokružena je ekstra djevičanskim maslinovim uljem, a rezultat je čista sirna ekstaza koju nećeš samo tako zaboraviti!

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Ono što me posebno oduševilo su savršeni balans između svih sastojaka, jedno od naukusnijih tijesta koje sam imala prilike isprobati i koje, usput rečeno, fermentira nekoliko dana, te nevjerojatna lakoća koju se nakon ove pizze osjeća. Naime, kao strastveni obožavatelj svih mogućih sireva, nerijetko se odlučujem upravo za pizze na kojima ga ima nekoliko vrsta, a jedino što kod njih ne volim, koliko god ukusne bile, je onaj osjećaj kao da si se najeo kamenja, kada se izvjesno vrijeme ne možeš pomaknuti. Od pizze s čak 10 vrsta sira očekivala sam otprilike takav scenarij, no ostala sam ugodno iznenađena kada je isti izostao. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mrs. Fogg

Vjerujem da je tajna ove pizze u odlično izbalansiranim sirevima, kako okusno, tako i kada su količine u pitanju, kao i u već spomenutom tijestu koje je uistinu fantastično - tanko, mekano i prozračno, i s prefinim hrskavim rubovima. Ako si i sama među  onima koji vjeruju da sira nikada ne može bit previše, onda je ovo pizza koju moraš probati prvom prilikom!

Lazanje Možda vas zanima Ovo je bio najbolji recept u 2024., po ocjenama na popularnoj gastro stranici. Razočarani ili oduševljeni? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Mia Elliott
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Belisimma