Life&style 01. prosinca 2014.

Pripremite svoje usne za zimu

Thinkstock.

Jedan od najčešćih problema s kojima se suočavamo tijekom zime su suhe i ispucale usne. Vjetar, hladnoća, centralno grijanje i stalne promjene temperature narušavaju ljepotu naših usana, a dr. med. Ivana Manola otkriva kako usne pripremiti za zimu.

Zimski poljupci mogu biti topli, ali ponekad nisu ugodni zbog hrapavih i suhih usana. Ovaj učestali problem javlja se među svim spolovima i generacijama, ali moguće ga je izbjeći uz pravilnu njegu. Dr. med. Ivana Manola nam je pojasnila kako se usnice isušuju uslijed njihove anatomije, ali i našeg ponašanja.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

"Usne zahtijevaju posebnu njegu jer nemaju lojne žlijezde koje izlučuju esencijalne masti. Nesvjesna reakcija na ispucale usne najčešće je oblizivanje, ali tako ih nećete ovlažiti, nasuprot, dodatno ćete ih isušiti", upozorava poznata liječnica.

Priprema usana za zimu

Svoje usnice bismo trebali njegovati tijekom cijele godine, a dodatnu pažnju posvetiti im zimi. Jedan od najjednostavnijih načina je njega usana balzamom. Neka ti pređe u naviku da balzam nanosite svakodnevno, barem ujutro i navečer.

Ako su ti usnice već ispucale, možeš napraviti lagani piling kod kuće. Pomiješaj med i šećer i lagano nanesi na usnice kružnim pokretima, a ako su ti usnice izrazito suhe nanesi deblji sloj balzama i polako izmasiraj usnice starom četkicom za zube. Na taj način ćeš ukloniti sve mrtve stanice s usnica, a one će bolje upijati hranjive sastojke iz tvog balzama.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

"U svakodnevnoj njezi ispucalih usana preporučuju se jednostavni balzami. Vazelin, shea maslac, pantenol, vitamin E su sastojci koji jako dobro i učinkovito vlaže usne. Za dobar rezultat važna je redovita uporaba proizvoda i tada nastaje klinički vidljiv i zadovoljavajući rezultat. Stoga možemo reći da je najbolji proizvod za pojedinca onaj koji pojedinac osobno prihvaća, jer će ga tada redovito primjenjivati pa rezultat neće izostati" , dodala je dr. Manola za kraj.

Komentari 0