Life&style

Pripremi se na rat! Danas je Svjetski dan borbe jastucima!

  • U subotu 6. travnja obilježava se Svjetski dan borbe jastucima
  • Diljem svijeta održavaju se masovne borbe i perje će letjeti na sve strane pa je ovo je idealna prilika da pozoveš frendice na pidžama party
  • U Kanadi djeluje poluprofesionalana ženska liga i timske borbe se održavaju u ringovima

Datum 6. travanj u svijetu se obilježava kao - Dan borbe jastucima! Da, dobro si pročitala. Premda jastučne borbe postoje vjerojatno od kad postoje i jastuci, uvelike ih je popularizirala moderna tehnologija jer je okupila brojne zaljubljenike u ovu igru koji su potom počeli priređivati masovne borbe jastucima. Tako će se i ove subote diljem svijeta ljudi sudjelovati u organiziranim borbama jastucima na otvorenom. Perje će letjeti na sve strane!

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Isprobala sam serum koji koriste poznate Hrvatice. Evo rezultata... Rubrika Beauty Beauty

Osim što je zabavna, ova igra predstavlja odličnu relaksaciju i oslobađanja od stresa. Zato je ova subota prava prilika za organizaciju jednog PIDŽAMA PARTYA! Pozovi prijateljice i pripremite pravu žensku večer. Jastuke u ruke i neka najbolja pobijedi!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝑀𝒶𝒸𝓎 𝑀𝒶𝓇𝒾𝒶𝓃𝑜 (@wanderwithmacy) on

Možda vas zanima Sretan ti Dan palačinki! Imamo najbolje recepte iz Japana, Austrije, Indije, Francuske... Rubrika Life&style Life&style

Dok se pripremate, donosimo Vam nekoliko zanimljivosti o borbi jastucima:

  1. U kanadskom gradu Torontu je 2004. utemeljena Pillow Fight League (Liga borbe jastucima) - poluprofesionalni sportski sustav natjecanja unutar kojeg se održavaju javne borbe jastucima u kojima mogu sudjelovati samo žene.
  2. U Japanu se dječji oblik ove igre naziva Makura-Nage, a u njemu se protivnici ne bore već samo gađaju jastucima.
  3. Prema Guinessovoj knjizi rekorda, borba jastucima s najviše sudionika je održana 2015. u američkom gradu Saint Paul u saveznoj državi Minnesoti gdje je sudjelovala 6261 osoba.
  4. U Londonu, Vancuveru i San Franciscu se možete učlaniti u Klubove ljubitelja borbi jastucima (Pillow  fight klub)
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0