Life&style

Priprema božićnih kolača se zahuktava pa donosimo još jedan recept - za domaće Raffaello kuglice

Najvrjednije među nama božićne kolačiće počele su peći i prije adventa. Što nije uopće loše, tim više što se kolačići mogu i zamrznuti, pa izvaditi iz hladnjaka kad zatreba. Svojoj kolekciji kolačića možeš pridodati i božićne Raffaello kuglice: ne zvuči li već sam naziv fenomenalno? Ove fine kuglice doista su rajskog okusa, a njihova je priprema vrlo jednostavna. Uostalom, uvjeri se sama…

Domaće Raffaello kuglice

Sastojci:

  • 300 g bijele čokolade
  • 160 g mrvica kokosa
  • 100 g maslaca 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 1 pakiranje vanilin šećera
  • 4 žlice cijeđenog soka od
  • 4 žlice ruma
  • 1 pakiranje cijelih badema
  • mrvice kokosa (u koje se uvaljaju gotove kuglice) 

Priprema:

  • Bijelu čokoladu i maslac rastopi na laganoj vatri. Kada su se ova dva sastojka otopila, makni s vatre i dodaj šećer u prahu, mrvice kokosa, cijeđeni sok od naranče i rum. Ako ne želiš koristiti rum, onda dodaj još četiri žlice soka od naranče. 
  • Sve dobro promiješaj dok se ne sjedini pa stavi u hladnjak na nekoliko sati, idealno preko noći. Kada se smjesta dovoljno stvrdnula, oblikuj ju u kuglice te u sredinu svake od njih stavi po jedan badem. 
  • Dobivene kuglice uvaljaj u mrvice kokosa, složi u papirnate košarice nalik onima za muffine i to je to - domaće Raffaello kuglice su spremne za posluživanje. 
Možda vas zanima Polumjesece ovog Božića pripremamo u drugačijoj verziji - od pistacije. Iva Erić ima super recept Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia

Komentari 0