Life&style

Život prije interneta: Sjećaš li se ovih proizvoda koji su nas proganjali preko TV prodaje?

  • Prije eBaya, Amazona i Aliexpressa imali smo samo dobru staru TV prodaju u vrijeme kad je jedan poziv bio dovoljan da postanemo sretne vlasnice "najneobičnijih" proizvoda.
  • S malih ekrana su nam se smiješili sretnici čiji su noževi prolazili kroz metal, magične olovke uklanjale sve ogrebotine, a usisavači uklanjali i zadnje trunke prašine
  • Hairagami, Super krečko, Orbitrek i Kosmodisk su samo neki od proizvoda o čijem su posjedovanju maštale generacije gledatelja

Davno prije internetske kupovine imali smo TV prodaju. Svoj vrhunac ovaj oblik prodaje je doživio krajem 90-ih i početkom novog tisućljeća. S malih ekrana su nam se tada smiješila sretna i zadovoljna lica korisnika koji su imali tu neizmjernu sreću ovaj proizvod koristiti prije nas. Gledali smo ih kako nožem u jednom potezu režu limenke, kako rade najrazličitije sokove na "svemirskim" sokovnicima te kako uspješno usisavaju i najsitnije komade prašine. Nagledali smo se i magičnih sprava za vježbanje, neprianjajućih tava, vrtnih crijeva s najdužim mlazovima, proizvoda za instant mršavljenje te sjekača koji su krumpire mogli oblikovati na sto načina. Brojni su artikli postali predmetom želja različitih generacija, a pojedine reklame se pamte sve do danas. Ovom prilikom odlučile smo zaviriti u nedaleku prošlost i prisjetiti se nekih od omiljenih proizvoda prikazanih na TV prodaji.

1. Hairagami

Hairagami, taj predmet žudnje svih djevojka i žena. Priznajem, obožavala sam reklame o ovoj magičnoj ukosnici koja je tvojoj kosi mogla podariti frizuru iz salona. I to ne jednu, već njih 20! Samo si ga trebala presaviti, postaviti na vrh kose, zarolati prema tjemenu i oblikovati prema vlastitim željama. 

 

 

 | Autor: miss7 miss7

 

Možda vas zanima Možeš li vjerovati da su ovi celebi (bili) zajedno?! Rubrika Love&Sex Love&Sex

2. Vodene bojice duginih boja

Nedavno sam na Instagramu vidjele objavu fotografije ovog proizvoda uz koju je stajao opis - Iz rubrike neostvarenih snova. Oh, kako je samo istinita ova tvrda. Kao dijete žarko sam ga željela, ali je majka bila neumoljiva. Jesi li ti bila sretnica koja ga je posjedovala?

 | Autor: miss7 miss7

3. Super krečko

Super Krečko je bio samo jedan u soboslikarskih alata s kojima se bojanje zidova činilo tako jednostavnim. Uz to, ličenje zidova nikada nije izgledalo zabavnije. Moj osobni favorit su bili dodatni alati koji su omogućavali nanašanje boje na najnepristupačnija mjesta.

 

 | Autor: miss7 miss7

4. Orbitrek

Orbitrek je zasigurno najpoznatiji sobni bicikl na svijetu, a ujedno je jedan od najprodavanijih proizvoda TV prodaje u povijesti. Pojavio se u vremenu kad Instagram nije bio na vidiku pa su vježbači prikazani na njemu bili pravi fitness influenceri kojima smo se divili.

 

 

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Na Wishu smo pronašle ove sandale bez potplate, možeš li sebe zamisliti u njima? Rubrika Moda Moda

5. Magični pojas za mršavljenje

Osim magičnih pojasa Dr. Levina za kojeg urbana legenda kaže da otklanja sve bolove, imali smo i magične pojave za mršavljenje. Prema reklami, mogli smo ih nesmetano nositi jer se nisu nazirali ispod odjeće, a zbog efekta saune topli su naše kilograme bez da smo se pomučili. Osim termo pojasa, popularni su bili i električni stimulatori mišića.

 | Autor: miss7 miss7

6. Space Bag

Kad smo kod magičnih predmeta iz svijeta prodaje, Space Bag je favorit bez premca. Pomogao nam je presložiti ormare, osigurao nam je veću uštedu prostora i omogućio prenošenje čitavog niza stvari u samo jednom koferu. Uistinu magičan proizvod. 

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Zbogom, peglo! S ovih 6 trikova više nikad nećeš morati glačati Rubrika Life&style Life&style

7. Kosmodisk

Zadnji na ovom popisu, ali nikako ne i posljednji. Kosmodisk, stvoren kako bi nam olakšao ukočenost i umanjio bol u leđima, bio je idealan pokln za naše bake i djedove. Dok se neki i danas kunu u njegovu učinkovitost, za druge je samo još jedna prijevara.

 | Autor: miss7 miss7

 

Photo: miss7

Komentari 0