Life&style

Priča o skandaloznom BBC-jevom intervjuu s princem Andrewom postaje film, znaju se i glumci

  • Intervju koji je princ Andrew dao za BBC u studenom 2019. jedan je od najkontroverznijih koje je britanska javnost imala prilike vidjeti
  • Kraljičin miljenik progovorio je o prijateljstvu s Jeffreyjem Epsteinom i optužbama za seksualni napad, nakon čega je uslijedio njegov konačan pad
  • Ovog mjeseca kreće snimanje novog Netflixovog filma 'Scoop' koji se bavi upravo jednim od najvažnijih događaja u povijesti BBC-ja, a prikupili smo i sve zasad poznate informacije

Film 'Scoop' posljednji je u nizu Netflixovih projekata koji je ukrao svu našu pažnju. Film je adaptacija knjige Sama McAlistera  'Scoops: Iza kulisa BBC-jevih najšokantnijih intervjua' u kojoj ona detaljno opisuje što se dogodilo iza kulisa intervjua koji mnogi smatraju posljednjim čavlom u lijesu  uloge u javnosti princa Andrewa. Netflix je otkrio da je angažirao Gillian Anderson da glumi bivšu voditeljicu BBC-jevih vijesti Emily Maitlis.

 | Autor: profimedia profimedia

Osramoćenog člana kraljevske obitelji glumit će Rufus Sewell, dok se Billie Piper i Keeley Hawes pridružuju glumačkoj ekipi u ulogama TV producenta Sama McAlistera koji je dogovarao i osigurao intervju te Andrewove bivše privatne tajnice Amande Thirsk. 

Možda vas zanima Njezin miljenk joj je slomio srce! Kraljica Elizabeta u 94-oj godini proživljava najteže dane života Rubrika Stars Stars

Nakon emitiranja intervjua u studenom 2019., princu Andrewu je zabranjeno pojavljivanje na javnim događajima s kraljevskom obitelji (osim onih na kojima se mogao pojaviti u privatnom svojstvu poput sprovoda svoje majke), lišen je mnogih pokroviteljstava, ali i korištenja počasne titule 'Njegovo Kraljevsko Visočanstvo'.

Film će režirati Philip Martin, dobitnik Emmyja i BAFTA-e, Hilary Salmon i Radford Neville producirat će ga za The Lighthouse, a Sanjay Singhal za Voltage TV.

Priča je to o putu žene koja se probila kroz establišment Buckinghamske palače kako bi se dokopala ulova desetljeća koji je u konačnici doveo do katastrofalnog pada kraljičinog 'omiljenog sina'", stoji u opisu filma, a prati apsolutno svaki korak ovog povijesnog intervjua - od veta u palači i probijanja do najužeg kruga princa Andrewa, preko pregovora o visokim ulozima i užarenih proba pa sve do samog intervjua koji ostavlja bez teksta.

U intervjuu za koji je Andrew navodno vjerovao da je prošao dobro prije nego što je emitiran, princ je pokušao očistiti svoje ime nakon povezanosti s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom i optužbama za seksualni napad, a koje je protiv njega iznijela jedna od Epsteinovih žrtava - Virginia Guiffre. 

Možda vas zanima Princ Harry ponovno otvorio dušu: "Želim obitelj, a ne instituciju. Želio bih vratiti oca i brata..." Rubrika Stars Stars

Britanski su gledatelji s užasom gledali kako princ nije uspio izraziti nikakvo kajanje zbog svog prijateljstva s Epsteinom koje se nastavilo i nakon njegove osude, suosjećanja sa žrtvama ili bilo kakvog adekvatnog objašnjenja zašto se nastavio družiti s njim.

“Oduševljen sam što ću režirati ovaj film za Netflix i, zajedno s izvanrednom glumačkom postavom, na filmsko platno prenijeti insajderski izvještaj Sama McAlistera. Strelovito, nemilosrdno i kinematografski, želim publiku staviti u slijed događaja koji oduzimaju dah i koji su doveli do intervjua s princem Andrewom te ispričati priču o potrazi za odgovorima u svijetu nagađanja i različitih sjećanja. To je film o moći, privilegijama i različitim perspektivama te o tome kako je li nešto istina prosuđujemo na temelju toga je li se dogodilo u blještavim palačama ili visokotehnološkim redakcijama”, poručio je Philip Martin.

Snimanje kreće krajem ovog mjeseca, a zasad još uvijek nije poznato kada bi trebao stići na Netflix.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0