Life&style

Čudovište iza čudovišta: Sljedeći tjedan stiže dokumentarac o zloglasnoj Ghislaine Maxwell

  • Na Netflix stiže dokumentarac o Ghislaine Maxwell
  • Nazvan je 'Ghislaine Maxwell: Prljavo bogata' i nastavak je dokumentarca o Jeffreyju Epsteinu iz 2020.
  • U najavi piše da, između ostalog, film razotkriva kako su društveni status i privilegij kamuflirali njezinu predatorsku narav

O Ghislaine Maxwell stiže još jedan dokumentarac - i to na Netflix, 25. studenoga, nakon što je Channel 4 već emitirao film 'Ghislaine Maxwell: The Making of a Monster'. Zloglasna pomagačica Jeffreya Epsteina, osuđena na 20 godina zatvora zbog organiziranja seksualnog iskorištavanja i traffickinga maloljetnica, bila je ključni igrač u stravičnoj mreži zločina. 
Dokumentarac je nazvan 'Ghislaine Maxwell: Prljavo bogata' i nastavak je dokumentarca o Jeffreyju Epsteinu koji je snimljen 2020. Redateljica oba fiilma je Lisa Bryant. 

Što prati Netflixov dokumentarac? 

Prema najavi Netflixa, film donosi priče žrtava kao i analizu suđenja Ghislaine: "Otkrijte čudovište iza čudovišta". Od tvoraca dokumentarca 'Jeffrey Epstein: Prljavo bogat' stiže uvid u slučaj Ghislaine Maxwell kako bi se saznala istina o Epsteinovoj tajnovitoj suučesnici, razotkrivajući kako su njezin društveni status i privilegij kamuflirali njezinu predatorsku narav".
Dokumentarac će istražiti porijeklo Ghislaine Maxwell, njezin odnos s Epsteinom i suđenje koje je dovelo do odsluženja zatvorske kazne. 

Možda vas zanima Netflixova švedska serija 'Mladi kraljevići' zaradila je izvrsne kritike, a izašla je i druga sezona Rubrika Life&style Life&style

Tko je Ghislaine? 

Ona je kći Betty i Roberta Maxwella, britanskog izdavačkog tajkuna, rođena na Božić 1961. godine. Tri dana kasnije, njezin 15-godišnji brat Michael Maxwell poginuo je u prometnoj nesreći, a majka Betty puno kasnije je, u svojim memoarima, otkrila da su suprug i ona nakon smrti sina "jedva pogledali bebu". Ipak, kako je odrastala, Ghislaine je postala očeva miljenica, svoju je jahtu nazvao Lady Ghislaine, ne po svojoj supruzi ili jednoj od tri starije kćeri, a nadao se i da bi je mogao i udati za Johna F. Kennedyja Juniora. 

Odrastala je u bogatstvu, kretala se među elitom, na Oxfordu je studirala modernu povijest i jezike, a nakon studija otac joj je dao poziciju direktorice u Oxford Unitedu, nogometnom klubu koji je bio u njegovom vlasništvu. Godine 1991. Robert Maxwell je kupio New York Daily News i poslao svoju ljubimicu u sjedište u New Yorku, a to je označavalo trenutak kada je ušla na društvenu scenu Manhattana. Nedugo zatim, tijelo njezina oca je pronađeno kako pluta u moru, a zatim su počele izlaziti istine o njegovim poslovnim malverzacijama i nagađalo se da je počinio samoubojstvo ili čak da je ubijen. 

Poznanstva s moćnicima

Ghislaine se nakon toga seli trajno u New York gdje postaje dio društvene kreme. Ugošćava slavne i moćne, slika se s Billom Clintonom, Donaldom Trumpom i zna se za njezino prijateljstvo s princom Andrewom pa i bogatim Jeffreyem Epsteinom s kojim je bila u vezi, a zatim su postali najbolji prijatelji. 

Ona je, prema svjedocima, organizirala njegov život, upravljala njegovom kućom i osobljem i koordinirala njegove društvene aktivnosti. Kasnije, kad se klupko strašnog zločina razmotalo, otkrilo se da je Ghislaine je bila ta koja je pronalazila žrtve za Epsteina. Proglašena je krivom po pet od šest točaka - uključujući i najtežu optužbu - za seksualnu trgovinu maloljetnicima. Sada služi zatvorsku kaznu na Floridi.

Serija 'Promatrač' Možda vas zanima Još više jeze stiže u obliku druge sezone Netflixove serije 'Promatrač'. Što će se dogoditi? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0