Life&style

Predivne baršunaste bundeve dijelić su jedne od najčarobnijih priča na Instagramu

  • Art Design by Tamara privukao je našu pažnju divnim dodatkom interijerima - baršunastim bundevama u raznim bojama, a nismo mogli ni naslutiti kakve se sve divote skrivaju u ovom šarmantnom kutku Instagrama
  • Bezuspješna potraga za nekim idealnim komadom u Tamarinom se slučaju više puta pokazala kao glavna ispiracija za sve što stvara  pa su po istom receptu nastale njezine slike, dekorativne igračke, kao i prva ogrlica
  • Izrada njezinih proizvoda traje dosta dugo, što objašnjava listu čekanja koja je uvijek puna, no svako njezinih ruku djelo apsolutno je vrijedno svake minute nestrpljivog iščekivanja

Mnogo je onih koji vole kukati kako ne vole društvene mreže, no meni je Instagram, da budem iskrena, jako drag, i to upravo zahvaljujući pričama poput Tamarine koje bi, da nema ove društvene mreže, puno teže otkrila. A ovo je jedna od onih priča koje se itekako isplati otkriti.

Možda vas zanima Vrane, ježevi i jedan modno osviješteni lisac žive u najčarobnijem zagrebačkom izlogu Rubrika Life&style Life&style

Tamara me u svoj kutak vritualnog svijeta namamila divnim baršunastim bundevama koje ručno izrađuje u različitim bojama i za koje sam, čim sam ih ugledala, pomislila kako bih najradije dodala pokoju u svaku prostoriju, a kada sam jednom krenula pozornije njuškati, shvatila sam da su bundeve samo jedan maleni dio cijele priče. 

 | Autor: Instagram @artdesignbytamara Instagram @artdesignbytamara

Sam brend Art Design by Tamara postoji već posljednjih 16 godina, a iza ovog se imena krije mnoštvo kreativnih i umjetničkih radova. Cijela je priča, kaže mi Tamara, počela još 2006. godine kada je nastala njezina prva umjetnička slika i kada ju je veliki interes okoline potaknuo da se samo dvije godine kasnije ozbiljno posveti tome.

''Kreativan duh i likovni izričaj oduvijek su dio moje osobnosti te sam od malena naklonjena tome, no tek u odrasloj dobi započela sam razvoj tog potencijala kroz ozbiljniji rad u umjetničkom stvaralaštvu'', priznaje.

''Često se nalazim u situacijama da bezuspješno tragam za nekom svojom vizijom, nekim zamišljenim predmetom, dekorom i slično, a sada već davne 2006. godine tako se odužila i moja potraga za odgovarajućom umjetničkom slikom za moju djevojačku sobu koja je trebala biti jednostavnog, moderno-apstraktnog te izrazito dekorativnog karaktera. Nisam pronašla ništa što bi mi odgovaralo pa sam se primila kistova i uljanih boja kako bih svoju ideju prenijela na platno, a nedugo nakon toga prvo  su se jedna za drugom počele nizati slike, a zatim i samostalne izložbe. Tako je krenula cijela priča na koju se nastavio nakit, a unazad četiri godine razvila sam i kolekciju ADT dekorativnih igračaka i proizvoda za bebe i djecu te dekor dječje sobe.''

Možda vas zanima Stižu božićne Chia Cups! Malo umjetničko djelo u blagdanskom izdanju Rubrika Life&style Life&style

Bezuspješna potraga za nekim idealnim komadom u Tamarinom se slučaju više puta pokazala kao glavna ispiracija za sve što stvara  pa su po istom receptu nakon slika nastale i dekorativne igračke, kao i prva ogrlica. Dekorativne igračke su u velikoj mjeri doprinijele rastu popularnosti brenda jer, priznaje Tamara koja je i sama mama djevojčice i dječaka, mnoge žene silno raduje sve vezano uz djecu i dekoriranje dječjeg kutka. ''I sama to radim s velikim zadovoljstvom i doslovno nikad ne nedostaje inspiracije'', poručila je.

 | Autor: Instagram @artdesignbytamara Instagram @artdesignbytamara

U njezinoj se kolekciji trenutno nalaze srna, jelenko, lutke slon i slonica, labud, maca, pingvin, lija, patka, žirafa, balerina, zec i zečica, miš i mišica, konj, jednorog, lija, vuk, pas, kit, jastuci lav, lija, jelenko, srce, gljiva, podloge za igru, dekice za bebe, mazilice, podbradnjaci, baldahini, dječje slike, a ponuda sve više raste iz dana u dan. 

Svi su likovi, kaže, pažljivo osmišljeni, u potpunosti ručno krojeni i oslikani te profesionalno ručno i strojno šivani. Nježnog su izgleda, oslikani da djeluju umiljato, a dizajn je vrlo sofisticiran i lijepih linija koje doprinose toj nježnosti te su izrađeni od 100% pamuka i vrlo nježnog antialergijskog punjenja. K tome su i ručno  oslikani i personalizirani imenom, a što im je ujedno i svojevrstan zaštitni znak, budući da se Tamara ni u ovom dijelu posla ne može odreći slikarskog pečata. 

 | Autor: Instagram @artdesignbytamara Instagram @artdesignbytamara

Kako to obično kod silno kreativnih ljudi biva, i Tamara inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje, iako priznaje da najviše voli kada njezini likovi podsjećaju na slikovnice iz njezinog djetinjstva. Greške, kaže, nisu dozvoljene niti u najmanjoj mjeri jer kod oslikavanja likova, iscrtavanja očiju ili ispisa imena nema ispravaka pa sve iz prvog pokušaja mora biti savršeno, a kada se svemu tome doda još i fotografiranje koje je neizostavan dio posla zbog prezentacije proizvoda, cijeli se ionako dug proces nastanka samo dodatno produžuje pa izrada u konačnici traje dosta dugo, što objašnjava listu čekanja koja je uvijek puna.

Qushin Možda vas zanima I naši ljubimci zaslužuju vrhunski namještaj, a domaći brend Qushin ima najslađe stvari Rubrika Life&style Life&style

''Sve što znam vezano uz šivanje mogu zahvaliti svojoj mami koja je zaista veliki stručnjak i profesionalac u toj branši, a ja sam uz nju za mašinom provela cijeli svoj život još od ranog djetinjstva. Dok se nije dogodio ADT nisam nikada niti pomislila da ću se baviti nečim takvim, ali evo, jednog dana se jednostavno dogodilo. Iz želje da svojoj djeci i nećacima napravim dekorativne jastuke i igračke za sobu, razvili su se moji likovi koji nisu jastuci i baš zato ih nazivam dekorativnim igračkama'', priča mi Tamara.

 | Autor: Instagram @artdesignbytamara Instagram @artdesignbytamara

''Veliki sam ljubitelj dizajna i uređenja interijera pa u tom području također volim pomicati granice, stvarati vlastitim rukama i unositi svoj potpis raznim tehnikama oslikavanja i ukrašavanja zidova, a nađe se tu uvijek i kakav pothvat u kreiranju dekoracija kojima želim staviti naglasak na određeno godišnje doba. Tako su nastale i baršunaste bundeve u čak 9 boja koje su također ručno izrađene s posebnim efektom modeliranih i bojanih peteljki i koji su već ove jeseni ukrasile mnoge domove, a tako veliki interes me iskreno veseli'', priznaje Tamara.

Veseli i nas jer smo upravo u ovom stiliziranom detalju jednog od simbola jeseni pronašli novi omiljeni dodatak našim domovima, a uopće ne sumnjamo da je samo pitanje dana kada ćemo birati i neke nove, zimske, božićne ili uskršnje dekoracije.

Photo: Instagram @artdesignbytamara

Komentari 0