Life&style

Vrane, ježevi i jedan modno osviješteni lisac žive u najčarobnijem zagrebačkom izlogu

  • Tko je ovih dana prošetao Petrinjskom ulicom, nije mogao ne zamijetiti jesenski "postav" jednog od najšarmantnijih zagrebačkih izlog 'Jasmina i lutkice'
  • Sve što Jasmina Kosanović Art nudi razigrava maštu, budi dijete u nama i potiče one misli "kupila bih sve odavde", od krpenih lutaka i životinjskih likova do slikovnica i akvarela koje ova umjetnica izrađuje
  • I dok uživamo u jesenskoj rapsodiji njezina izloga i dućana, Jasmina već zna kako će oni izgledati odjeveni u zimsko ruho. Jedva čekamo! 

Svako godišnje doba, kažu, ima neke svoje čari, mirise i boje u koje se uvijek iznova zaljubljujemo. I iako je ljeto svima srcu drago, moramo priznati da je teško odoljeti svemu što jesen, stara šarmerica nudi. Uz otpalo lišće obojano najtoplijim akvarelom, zalaske sunca u nijansama vanilije i šećerne vate, miris pečenog kestenja i prve vatre, ovogodišnju je jesen (opet!) oplemenio i jedan posebno šarmantan izlog u Petrinjskoj ulici u centru Zagreba. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Smjestilo se u njemu ponešto od svega što zlatne ruke Jasmine Kosanović stvaraju, iako je, kaže, dobar dio stanovnika već odselio u svoje nove domove. Strašilo s uvjerljivo najviše stila od svih strašila na svijetu, odjeveno u frak i elegantni cilindar od svile, vrane što su se ovdje okupile nije uspjelo rastjerati.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 Dapače, nadvilo se nad njima, simpatičnim ježevima utopljenima vunenim šalovima, znatiželjnim miševima i jednim sasvim neobičnim liscem kao kakav zaštitnik, fredasterovskim pokretima mameći slučajne prolaznike da postanu dio ove bajke. 

Saša Šekoranja izlog Možda vas zanima Ne možemo se nagledati cvjećarnice Saše Šekoranje nakon redizajna: "Odrazi boja i svjetla na metalnim plohama" Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Svaki od stanovnika ovog neodoljivog izloga i dućana njeguje neki drugi modni stil, svakome se na licu iščitavaju neke druge emocije i svaki nam priča neku svoju priču, a neki su od njih toliko dobre pričopričalice da im je Jasmina velikodušno prepustila mjesta glavnih junaka u svojim slikovnicama. Za nekoliko će se dana u jednoj novoj, kaže mi, pojaviti peti put, a kako to s velikim zvijezdama najčešće biva, u narednim će se tjednima otputiti u neke nove pustolovine i avanture, nestrpljivo iščekujući otkriti što ih sve čeka i noseći sa sobom tek sjećanje na izlog koji su nekoć krasili.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Izlog slastičarnice Orijent Možda vas zanima I Pinocchio je spreman za školu: Slastičarnica 'Orijent' ima neodoljivi novi izlog za najslađi početak nastave Rubrika Life&style Life&style

Odmah po njihovom odlasku, ovdje će se okupiti neka nova lica, spremna pričati neke nove priče. Ušuljat će se u izlog jedne hladne noći u studenom kada zrak bude mirisao na prve snježne pahulje, a grad spavao, strpljivo čekajući kada će doći vrijeme da se i sami otisnu na put. Jasmina će, kao i uvijek, svakoga od njih ispratiti, a zatim srdačno dočekati one što dolaze, brinući da je u njihovom novom domu svaki detalj na svom mjestu, da su u odličnom društvu i da im je oko srca toplo jednako kao i svima čije će poglede s ulice ukrasti. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 

Photo: Mia Elliott

Komentari 0