Life&style

Pozovi prijateljice na druženje, vrijeme je da isprobate Frosé, ružičasti napitak od vina i jagoda

  • Obožavaš li rosé i jagode, onda je pravo vrijeme da isprobaš Frosé
  • Ovo osvježavajuće piće pravi je hit na društvenim mrežama
  • Priprema je jednostavna, a mi donosimo super recept

Rado s tobom dijelimo recepte za pića koja odvajaju društvene mreže, a ovoga puta red je došao na Frosé. Pun naziv ovog koktela je Frozen Rosé, a kao što mu ime govori, riječ je o miješanom piću od smrznutog roséa u kojeg su dodani jagode i limunov sok. Krasi ga i upečatljiva ružičasta boja pa ne ćudi da je ovaj napitak u kratkom roku osvojio velik dio ženske publike.

Bar Primi u New Yorku zaslužan za izum ovog pića koje je u kratkom roku oduševilo ljude diljem SAD-a i premetnulo se u omiljen ljetni napitak. No, tko u ovim neizvjesnim vremenima ima vremena čekati ljeto! Sunce je stiglo te je pravi trenutak da pozovemo prijateljice i na terasi ili balkonu pripremimo pravo žensko druženje uz čašicu Froséa.

Možda vas zanima Zaboravi rosé, narančasto vino novi je hit! Evo po čemu je toliko posebno Rubrika Life&style Life&style

Priprema Froséa

Za pripravak ovog pića potrebna ti je: boca roséa po želji, 300 grama svježih jagoda, 50 grama šećera i sok od limuna.

U prvom koraku rosé trebaš izliti na limeni pladanj te ga staviti na hlađenje na minimalno šest sati. Jagode treba dobro oprati i očistiti te ih na pola sata namočiti u otopini šećera i vode koja se prethodno tri minute zagrijavala na štednjaku. Potom jagodama dodaj sleđeni rosé i nekoliko kapi svježeg limunovog soka te sve sastojke dobro izmiješaj u blenderu.

Po dovršetku pripreme Frosé možeš vratiti u hladnjak kako bi se ohladio za naknadno serviranje. U originalnom receptu dodana je i votka te postoji opcija da piće upotpuniš i ovim sastojkom. A kako cijela priprema izgleda, možeš provjeriti ovdje:

 

@itskrispin

Getting ready for summer #cocktailrecipes #frose #summer #summervibes #CreatorRevolution #fyp #learnontiktok

♬ Slumber Party (feat. Princess Nokia) - Ashnikko
Možda vas zanima Siguran izbor! Ova pića ne uzrokuju mamurluk (ali, naravno, nemoj pretjerati!) Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagam

Komentari 0