Life&style

Mmm, jagode s vinom, mmm! Ovo su naša 3 omiljena recepta za osvježavajuću bolu od jagoda

  • Bola je piće od vina i voća po želji, a može sadržavati i druge dodatke: likere, šećer, vaniliju. metvicu...
  • Slatkasto je i lagano na okus, ali može sadržavati ozbiljne količine alkohola
  • Savršen je i fancy napitak za vrtne zabave ili guštanje u toplim ljetnim večerima na terasi ili balkonu 

Poput sorbeta koji je tipičan ljetni desert, želiš li oduševiti goste, ali i svoje nepce, bola od jagoda je prava stvar! Nitko neće odoljeti tom napitku – osim što je ukusan za piće, ugodan je i oku i doslovce mami na još. Stoga donosimo klasični recept za bolu od jagoda te dvije superukusne varijante.

Možda vas zanima Isprobala sam mat crvene ruževe za kojima svi lude Rubrika Beauty Beauty

Za klasičnu bolu od jagoda treba ti: 

• 500 g jagoda (najbolje svježih)

• 5 žlica likera od naranče 

1 boca 0,75 dl bijelog vina (ako želiš više kiselkasti okus uzmi neki rizling, a ako preferiraš slatkasti, traminac)

• 1 boca pjenušca 

Priprema: 

1. Operi jagode hladnom vodom, posuši te ostavi 12 komada po strani. Preostale jagode očisti, prereži te nareži na ploške. 

2. Ploške jagoda stavi u posudu za bolu te ulij liker. Ostavi da odstoji oko 30 minuta. 

3. Dodaj dobro ohlađeno vino i pjenušac. Za ukras stavi po komad jagode na rub čaše. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Bola od jagoda s vanilijom 

Sastojci: 

• 500 g jagoda

• 1 limeta

• 1 mahuna vanilije 

• 75 ml likera s vanilijom

• 1 boca vina (suho, roze, 0,75 l, dobro ohlađeno)

• 1 boca pjenušca (suhi, 0,75 l, dobro ohlađen)

Priprema: 

1. Operi jagode, očisti, prereži ili nareži na četvrtine. Operi limetu vrućom vodom, posuši te nareži na tanke ploške. Zareži vaniliju te izvadi srž s pomoću noža. 

2. Pomiješaj srž vanilije i liker te stavi u posudu za bolu zajedno s jagodama, ploškama limete i vanilijom. Stavi u hladnjak do posluživanja. 

3. Kratko prije posluživanja ulije vino i pjenušac. 

Bola od jagoda s nektarinom i paprenom metvicom 

Sastojci: 

• 4 nektarine

• 150 g jagoda

• 5 grančica paprene metvice 

• 4 žlice smeđeg šećera

• 75 ml votke 

• 200 ml Aperola 

• 500 ml tonika 

• 1 boca pjenušca (suhog, 0,7 l)

• kockice leda 

Priprema: 

1. Operi nektarine, prereži, otkloni koštice te nareži na tanke ploške. Operi jagode, očisti te nareži na kockice. Operi te protresi metvicu. Kratko gnječi šećer i metvicu u mužaru te zatim stavi u posudu za bolu. Dodaj voće te ulij votku i Aperol. 

2. Ostavi smjesu najmanje 3 sata u hladnjaku (a najbolje preko noći). Kratko prije posluživanja ulij dobro ohlađeni tonik i pjenušac. Stavi u bolu nekoliko kockica leda te odmah posluži. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0