Life&style

Povoljno i učinkovito: 7 genijalnih trikova za čišćenje pjenom za brijanje

  • Kremu za brijanje koristiš (ili tvoj dragi) isključivo za brijanje?
  • Jesi li znala što sve još može učiniti krema za brijanje? 
  • Donosimo ti 7 jednostavnih, ali genijalnih trikova za čišćenje

Univerzalno sredstvo za čišćenje, sredstvo za uklanjanje mrlja, sredstvo za čišćenje pećnica - police supermarketa pune su sredstava za čišćenje i za sve mrlje postoji prikladan proizvod. Međutim, treba li ti zaista toliko različitih proizvoda za čišćenje? Sljedeći put upotrijebi nešto što već imaš kod kuće - budući da limenka s pjenom za brijanje postoji u gotovo svakom kućanstvu. 

Pjena za brijanje iz spreja je jeftina i svestrana. Pjena za brijanje sadrži mnoge aktivne sastojke koji uklanjaju masnoće i tvrdoglave mrlje, što je čini savršenom za čišćenje.

1. Uklanja mrlje sa tepiha i presvlaka

Uklanjanje mrlja sa presvlaka ili tepiha često nije tako lako. Umjesto skupog sredstva za čišćenje, sljedeći put upotrijebi pjenu za brijanje. Jednostavno poprskaj malo pjene na tepih, ostavi da se posuši, a zatim je obriši ili ukloni usisavačem.

via GIPHY

2. Polira čelik i čini krom sjajnim

Čelik i krom također lako mogu opet zasjati s malo pjene za brijanje, jer pjena za brijanje odbija vodu pa tako sprječava ružne mrlje od kamenca. Jednostavno nanesi malo pjene na odgovarajuće površine i prebriši.

3. Četku za kosu čisti brzo i jednostavno

Naše četke za kosu ne samo da skupljaju kosu, već i prhuti, prašinu i masnoću. Kako bi se riješila prljavštine, jednostavno namoči četku s  kremom za brijanje. Tada se prljavština lako može isprati vodom.

Možda vas zanima Ove stvari u kućanstvu trebamo puno rjeđe čistiti nego što to radimo sada Rubrika Life&style Life&style

4. Čisti pećnicu 

Čišćenje pećnice nije ugodan zadatak – naime, uglavnom je koristiš dok masnoća i ostaci hrane ne zagore. I ovdje je pjena za brijanje pravo čudo za čišćenje: jednostavno poprskaj pećnicu pjenom za brijanje, pusti da se upije i nakupine se onda lako mogu očistiti spužvom.

via GIPHY

5. Čini nakit sjajnim

Ako imaš bakreni nakit, vjerojatno znaš da bakar s vremenom gubi sjaj i boju. Pjena za brijanje učinkovita je, ali nježna - savršena za čišćenje nakita i ponovno postizanje sjaja.

6. Čisti ruke

Ako su ti ruke ikada bile prekrivene mašću ili bojom, znaš da ih sapun i voda neće očistiti. Kada pereš ruke, umjesto sapuna stavi na ruke malo pjene za brijanje. Također pomaže u uklanjanju dosadnih mrlja od laka za nokte!

Možda vas zanima Zbog ovih 5 pogrešaka će tvoja kuhinja biti neuredna i kaotična Rubrika Life&style Life&style

7. Uklanja mrlje od ulja na antilopu

Cipele, torbice i odjeća od antilopa vrlo su osjetljivi. Pjena za brijanje može pomoći kod neželjenih mrlja od ulja: stavi malo pjene na to područje, utrljaj i očisti.

via GIPHY

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0