Life&style
Bijela kuhinja

Potpuno bijele kuhinje su prekrasne, no prije kupnje treba postaviti 5 važnih pitanja

Premda ovaj trend svakako privlači pažnju, ako razmišljaš o preuređenju, važno je prvo razmisliti o tome kako bi se potpuno bijela kuhinja mogla uklopiti u tvoj svakodnevni život. Hoće li tvoja potpuno bijela kuhinja iz snova ubrzo postati noćna mora, ovisi od tvoje svakodnevne rutine kuhanja pa do toga koliko često voliš čistiti, a da ne spominjemo uobičajeno trošenje… Ako si u iskušenju nabave nove, bijele kuhinje, postavi si ovih pet vrlo važnih pitanja prije nego što to napraviš.

Možda vas zanima Ovo su dva nova trenda u uređenju kuhinja koja se najviše pretražuju, a potpuno su različita Rubrika Life&style Life&style

 

1. Koliko želiš potrošiti?

Kao i kod većine svega u životu, prvo pitanje o kojem bi trebala razmisliti je koliko želiš potrošiti na svoju novu potpuno bijelu kuhinju. Na primjer, bijeli ormarići mogu biti lijepi, ali ako se odlučiš za nisku do srednju kvalitetu, drvo neće biti dugotrajno.

Slično tome, dodavanje završne obrade visokog sjaja može puno koštati, ali nanošenje ove glatke površine učinit će ormariće mnogo lakšim za brisanje i čišćenje u budućnosti. Odvoji malo vremena da provjeriš svoj proračun, razmisli o svim skrivenim troškovima, a zatim razmisli odgovara li konačna cijena tvom bankovnom računu.

 | Autor: Instagram @dilly.shack Instagram @dilly.shack

2. Koliko često kuhaš?

Premda je logična funkcija kuhinje pripremanje obroka, svaka kuhinja nema istu količinu stvarnog „vremena kuhanja“. Voliš pripremati velike obroke za svoju obitelj? Voliš često ugostiti sve svoje najbolje prijatelje? Ili si tip koji misli da je naručivanje hrane najbolja stvar nakon već narezanog kruha?

Uvijek je dobro razmisliti o tome koliko često ćeš zapravo koristiti (i istovremeno prljati) kuhinju. Više aktivnosti znači da se šanse za mrlje, prolijevanje i druge tragove automatski povećavaju. Jesi li spremna na dodatno čišćenje i održavanje?

 | Autor: Instagram @melychart Instagram @melychart

3. Koliko sunčeve svjetlosti dobiva tvoja kuhinja?

Potpuno bijeli ormarići i radne ploče imaju tendenciju požutjeti s vremenom kada su izloženi velikim količinama izravnog sunčevog svjetla. Ako nije pravilno zaštićen, žute mrlje mogu izazvati veliku tugu nakon samo nekoliko godina.

Prije nego što se posvetiš potpuno bijeloj shemi, pokušaj uzeti u obzir svoju kuhinju i ciklus prirodnog svjetla koje prima svaki dan. To će ti pomoći da shvatiš koja bi područja u prostoriji potencijalno mogla biti pogođena. Postavljanje zavjesa i sjenila može biti spas u ovoj situaciji, a ako još uvijek nisi sigurna, nemoj se bojati potražiti savjet stručnjaka.

Što se trebaš pitati prije kupovine potpuno bijele kuhinje | Autor: shutterstock shutterstock Što se trebaš pitati prije kupovine potpuno bijele kuhinje

4. Koliko često doista želiš čistiti?

Možda si trenutačno voljna posvetiti se gotovo svakodnevnom rigoroznom rasporedu čišćenja, ali hoćeš li ga se doista pridržavati u budućnosti? Potpuno bijeli ormarići i radne površine opcija su koja zahtijeva najviše održavanja i to se ne može zaobići. Na tamnim površinama neće se vidjeti svaka pukotina i mrlja, ali na svjetlijim definitivno hoće.

Možda vas zanima Jennifer Aniston pokazala je svoju kuhinju, izgleda kao da je iz 50-ih (no sumnjamo da su vršnjakinje...) Rubrika Life&style Life&style

Osim redovitog brisanja pultova, morat ćeš brisati prašinu više od jednom tjedno, neprestano brisati mrlje od otisaka prstiju te brisati masnoću i prljavštinu čim se nakupe. Također ćeš htjeti koristiti napu svaki put kad kuhaš, jer pomaže eliminirati čestice u zraku koje se primaju te prljaju ormariće.

5. Ulažeš li dugoročno?

Na kraju, kako bi slijedila ovaj popularni trend, moraš biti iskrena prema sebi. To je velika obaveza, ne samo zbog novca, nego i tvog vremena, a popis tvojih obaveza sigurno će se povećati. Hoćeš li za pet godina i dalje biti zadovoljna radnim površinama? Dugoročno razmišljanje prije nabave bijele kuhinje bit će najpametnija odluka koju ćeš donijeti.

Međutim, premda potpuno bijela kuhinja može biti ozbiljna obveza, više je nego moguće održavati je. Još uvijek si spremna zaroniti u ovaj prekrasni trend? Samo naprijed! I neka mi budemo prvi koji će reći, želimo ti puno sretnih godina uživanja u potpuno bijeloj kuhinji tvojih snova.

Bijela kuhinja | Autor: Instagram@mif_design Instagram@mif_design

Photo: Instagram@simple.finesse
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Volim.vise tamnije