Life&style

7 najnovijih trendova u uređenju kuhinje (ne znamo koji nam se više sviđa!)

  • Renovacija kuhinje popriličan je poduhvat, znamo! Osim što iziskuje vrijeme i novac, potrebno je dobro promisliti o tome kako želiš da tvoja nova kuhinja izgleda, a pritom su važna dva kriterija: dizajn i funkcionalnost
  • Ako već neko vrijeme razmišljaš o renovaciji kuhinje ili si upravo uselila u novi dom i potrebna ti je inspiracija za planiranje kuhinje, onda imamo pravu stvar za tebe - otkrivamo ti trendove u uređenju kuhinje za 2023.  
  • Ove godine u modi su pametni kuhinjski uređaji, zemljani tonovi, glazirane pločice i još puno toga lijepoga

"Trendovi" zvuči kao jeftini, brzi modni hir, što nije dobrodošlo kad je u pitanju tako skupocjena investicija, no odmah ćemo te u startu razuvjeriti. Na listi najnovijih trendova u uređenju kuhinje nalazi se pregršt klasičnih, bezvremenskih elemenata koji teško da će izaći iz mode barem još jedno cijelo desetljeće. Prije nego ti otkrijemo o kojim se trendovima radi, predlažemo ti da tijekom planiranja nove kuhinje u obzir uzmeš sljedeće:

  • budžet koji planiraš utrošiti na novu kuhinju
  • definiraj hoćeš li mijenjati cijelu kuhinju ili samo određene elemente poput kuhinjskih uređaja, vratnica, radne ploče i slično
  • raspored kuhinjskih elemenata i kuhinjskih uređaja
  • raspored utičnica
  • jednostavnost održavanja kuhinjskih elemenata, slavina, sudopera, itd.

7 najnovijih trendova u uređenju kuhinje

Topla bijela + zemljane boje

Bijela je uvijek bila favorit zbog lakoće održavanja, no ove godine zamijenile su je tople bijele nijanse, kao i zemljani tonovi poput sive, bež i raznoraznih kombinacija ove dvije nijanse. Također su popularne drvene vratnice, a najviše se traže hrast i orah koji u kombinaciji s bijelom izgledaju vrlo čisto i svježe. Od življih boja još uvijek je vrlo dominantan trend plave kuhinje koja je posljednjih sezona jedna od najtraženijih.

 | Autor: Hisense Hisense Hisense hladnjak s jednim vratima uklapa se u svaku kuhinju i idealno je rješenje za one koji vole puno svježe hrane. Postoje dvije ladice s idealnom temperaturom, Fresh Crisper za svježe proizvode i Cool Fresh Box s temperaturom oko 0 ℃ i idealnim dizajnom kontrole vlažnosti za pohranu ribe i mesa. Multi-adjustable police omogućuju promjenu visine police, prema veličini hrane koju želiš spremiti. Na taj će način sve velike boce, staklenke ili visoki kolači savršeno stati u hladnjak.

Glazirane pločice

Glazirane ciglice i ove će godine suvereno vladati dizajnom interijera. Glazirane pločice se od neglaziranih pločica razlikuju po tome što imaju najmanje jednu daljnju fazu obrade u procesu pečenja. Kako bi poprimila presijavajući efekt, pločici se dodaje sloj tekućeg stakla. Ako se ovoj tekućoj smjesi glazura dodaju dodatni mineralni elementi, pločica može postati mat sjajna do visokog sjaja, ovisno o smjesi glazure. Ovakva glatka završna obrada izgleda genijalno u kuhinjama različitih stilova.

Kvarcna radna ploča

Kada su radne ploče u pitanju, kvarc je apsolutni kralj! Bijele nijanse kvarca ostaju najpopularniji trend u 2023. Otporniji je od mramora i ne upija mrlje, a samim time i bolja opcija za radnu ploču. Jedina njegova mana je paprena cijena. Obrada kvarcne radne ploče koštat će te gotovo jednako koliko i sama radna ploča pa, ukoliko kvarc prelazi tvoj budžet, u obzir uzmi i jeftinije imitacije od iverice.

Pametni kuhinjski uređaji

Sve više vlasnika shvaća koliko je važno investirati u kvalitetne kuhinjske uređaje, a dizajneri interijera posebno vole naglasiti ovu stavku kod opremanja kuhinje. Slažemo se da je važno da se uređaji uklope u kuhinju, no jednako je važna njihova funkcionalnost, značajke koje olakšavaju svakodnevicu i štede energiju. Mnogima je važno ima li pećnica pirolitičko čišćenje ili ima li hladnjak No Frost tehnologiju. Hisense stalno pokušava maksimizirati performanse hlađenja, imajući na umu potrebe potrošača. Bilo da se radi o prostoru, stilu ili posebnim značajkama koje tražiš, Hisense ima asortiman koji pokriva sve, uključujući Total No Frost da više nikada ne moraš brinuti o odmrzavanju, ugrađene dozatore vode za savršeno ohlađenu vodu i My Fresh Choice za vrhunsku kontrolu temperature, sve to uz vrlo atraktivan izgled.

 | Autor: Hisense Hisense Hisense Side by Side hladnjak, upečatljiv je komad u svakom domu. Sa zamrzivačem od vrha do dna i hladnjakom pored njega, ovaj uređaj ima dovoljno prostora za pohranu svih tvojih tjednih namirnica. Jedna od najvećih prednosti ovog hladnjaka je što možeš odmah vidjeti sve u oba dijela. Total No Frost sprječava nakupljanje leda u oba dijela, a zahvaljujući ugrađenom Multi Air Flow sustavu, sada hranu možeš staviti na koju god policu želiš, jer temperatura je ista u cijelom hladnjaku. Ima i Fresh Crisper ladicu namijenjenu svježem voću i povrću s temperaturom malo višom od ostatka hladnjaka, održavajući ih svježima duže vrijeme.

Lukovi i zaobljeni rubovi

Zaobljeni akcenti još su jedna novost koja bi na prvu mogla zvučati čudno, ali u praksi izgledaju odlično. Sve više influencera i dizajnera interijera, umjesto klasičnih, pravokutnih vrata i prozora u prostor uklapa lukove. Zaobljene rubove primijetili smo čak i na kuhinjskim ormarima i staklima, a trend nije zaobišao ni kuhinjske otoke koji sve češće imaju ovalni oblik.

Sudoper na otoku

Ako u svojoj kuhinji imaš mjesta za kuhinjski otok, odlično! Ako se odlučiš sudoper ugraditi na otok, još bolje! Dizajneri interijera tvrde kako je ovo jedan od najpopularnijih trendova u posljednje vrijeme. Imaj na umu da u tom slučaju vodoinstalater mora na vrijeme pripremiti dovod i odvod vode na mjestu gdje planiraš montirati sudoper, stoga ovu stavku planiraj unaprijed.

U modi je miksanje metala

Kombinacija metala u kuhinji jedan je od vodećih trendova sezone. Dakle, ne moraš se držati jedne završne obrade prilikom odabira kuhinjskih ručkica, slavine, sudopera i rasvjeta. Poanta je u tome da se međusobno razlikuju pa slobodno odaberi crne ručkice, inox hladnjak i zlatne lustere. Slobodno se poigraj!

 | Autor: Hisense Hisense Hisense novi French door hladnjak savršena je ravnoteža između stila i praktičnosti. Vrlo je popularan jer nudi hladnjak s dvostrukim vratima i ladicu zamrzivača na izvlačenje na dnu. Odličan izbor za ljude koji često kuhaju kod kuće jer u široki odjeljak hladnjaka mogu stati velike posude za kuhanje i pladnjevi s mesnim proizvodima. Hladnjak također dolazi s My Fresh Choice ladicom tako da ga možeš prilagoditi svojim potrebama. Može se lako pretvoriti iz hladnjaka u zamrzivač s postavkama temperature od -20°C pa sve do +5°C, ovisno o tome što u tom trenutku želite pohraniti.

Photo: Unsplash, Kam Idris

Komentari 0