- Baš bi pojela nešto fino i slatko, a ipak malo bolje nego da samo Nutellu grabiš žlicom iz staklenke?
- Ukusni keksi s nama tako dragim čokoladnim namazom mogu se spraviti u nekoliko trenutaka
- Osim što priprema štedi vrijeme, ne treba ti pećnica - recept je tako jednostavan
Keksi koje ne treba peći izuzetno su popularan izbor slastica. Nije ni čudo: mogu se pripremiti za samo nekoliko minuta, trebaju malo sastojaka, a ipak imaju rajski okus! Naš apsolutni favorit: ovi čokoladni Nutella keksi. Savršeno se slažu s čašom mlijeka ili kave i neće usrećiti tek ljubitelje Nutelle…
Sastojci:
• 8 žlica maslaca
• 200 g šećera
• 120 ml bademovog mlijeka (ili druge vrste mlijeka)
• 65 g kakaa u prahu
• 250 grama Nutelle
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 210 g mekih zobenih pahuljica
• 1 prstohvat soli
Proljetni recept koji obožavamo: keksi od borovnica s bijelom čokoladom
Priprema
1. Obloži papirom za pečenje dva lima za pečenje.
2. Stavi u lonac maslac, šećer, bademovo mlijeko i kakao u prahu pa promiješaj. Sastojke zakuhaj na umjerenoj vatri i kuhaj minutu. Zatim skini lonac sa štednjaka.
3. Dodaj Nutellu i ekstrakt vanilije u lonac i dobro promiješaj.
4. Zatim umiješaj zobene pahuljice i sol te miješaj dok se sve ne sjdini i ne stvori ljepljiva masa.
5. S pomoću dvije žlice oblikuj tijesto u kuglice te raspodijeli po limovima za pečenje. Ostavi da se keksi stisnu 30 minuta prije posluživanja i uživaj!
Savjet: ako ti je ostalo viška keksa, jednostavno ih možeš držati u hladnjaku dva do tri dana.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.