- Je li ti ostalo krumpira od prethodnog dana? Onda spravi ove ukusne popečke
- Brzo idu u pećnicu, izvrsnog su okusa, a i idealni su za ponijeti sa sobom i na posao
- Ovi popečci od krumpira sa sirom i špekom prijat će u hladne dane, a ujedno su i kreativna upotreba ostataka hrane
Bilo da je riječ o juhi, gratiniranom krumpiru, pomfritu ili pečenim polama: volimo krumpir jer s njim se mogu kreirati mnoga ukusna jela. Međutim, jesi li znala da od krumpira možeš ispeći i ukusne slane popečke i to u kalupima za muffine, ako želiš spektakularniji izgled? Ovi popečci od kuhanog krumpira vrlo su jednostavni za pripremu i praktičan su međuobrok. Ili čak cijeli ručak dodaš li im kakvu salatu.
Recept za popečke od krumpira koji donosimo već je jako dobrog okusa, ali možeš ga koristiti i kao osnovni recept i oplemeniti smjesu drugim dodacima. Pogledaj što još imaš u hladnjaku ili smočnici, a evo malog popisa prijedloga:
• omiljeni začini (npr. ružmarin, kadulja, majčina dušica, bosiljak…)
• čili (svježi ili sušeni)
• slanina
• povrće, npr. špinat, poriluk ili grašak
• ostale vrste sireva, npr. feta, edamer, cheddar…
Recept za popečke od krumpira
Sastojci:
• 500 g kuhanog krumpira
• 1 glavica luka
• 5 jaja
• 80 g slanine (ili šunke) narezane na kockice
• 100 g naribanog sira (gauda ili ementaler)
• malo muškatnog oraščića
• sol i papar
Priprema:
1. Obilno namaži kalup za muffine maslacem. Nareži kuhani krumpir na tanke ploške, a luk nasitno nasjeckaj.
2. Jaja i začine pjenasto izmiksaj pa dodaj ploške krumpira, komadiće luka i slaninu narezanu na kockice. Sve pomiješaj i rasporedi smjesu u kalupe za muffine.
3. Na kraju pospi naribanim sirom i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta dok ne porumene.
4. Posluži uz svježu salatu - ili jednostavno uživaj u izdašnim "muffinima"!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.