Life&style

Pogrešan jastuk uzrokuje glavobolju – evo koji je jastuk idealan prema pozi u kojoj najčešće spavaš

  • Sigurno si već puno puta čula kako je za udobno spavanje važan udoban madrac
  • Međutim – premda se manje priča o tome - ključno je i uložiti u pravi jastuk!
  • Otkrit ćemo ti kakav jastuk bi trebala nabaviti

Neprikladan jastuk neće samo ometati tvoj san, nego ćeš zbog njega spavati isprekidano, nećeš se probuditi svježa i odmorna te lako može potaknuti ili pogoršati glavobolju, bolove u vratu i ukočenost ruku.

Idealan jastuk ovisi o vrsti spavača – premda, bez obzira na to kakav si tip spavača - jastuk bi trebao zadržavati oblik (čak i kada se krećeš). Cilj je držati glavu u "neutralnom poravnanju", što znači da glava nije previše natrag ili predaleko naprijed, već glatko stoji na ramenima - slično položaju dok stojiš  i pravilno se držiš. Pronađi svoj savršeni tip jastuka…

via GIPHY

• Ako spavaš na leđima: možda ćeš imati koristi od tanjeg jastuka (tako da vrat ne bude previše naprijed) koji ima dodatno zadebljanje u donjoj trećini kako bi ti olakšalo vrat. Memorijska pjena je dobra opcija - jer se oblikuje u obliku glave i vrata. Također, pokušaj spavati s drugim jastukom ispod koljena kako bi ublažila pritisak na donji dio leđa.

• Ako spavaš u trbuhu: možeš upotrijebiti najtanji tip jastuka – ili čak spavati i bez jastuka. Spavanje na trbuhu predstavlja puno stresa donjem dijelu leđa pa pokušaj spavati na boku te umjesto toga zagrli jastuk za tijelo ako ti se sviđa osjećaj da ti nešto pritišće trbuh.

Možda vas zanima Zašto bi večeras trebala otići na spavanje s glavicom češnjaka ispod jastuka Rubrika Life&style Life&style

• Ako spavaš na boku: potraži čvrsti jastuk, te još jedan široki tanji kako bi pomogla premoštavanje udaljenosti između uha i ramena. Također bi mogla spavati s jastukom između koljena kako bi bolje uskladila kralježnicu.

via GIPHY

P.S. Jastuke treba zamijeniti svakih 18 mjeseci, jer se mogu napuniti uzročnicima bolesti i alergija poput plijesni, mrtvih stanica kože i grinja. Možeš testirati je li jastuk „mrtav“ ako vidiš vraća li se natrag u prvotni položaj nakon što ga preklopiš na pola. Ako se ne vrati, vrijeme je za nabavku novog.

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA
 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    na trbuhu