Life&style

Osvježenje interijera u jednom detalju: Tapeta na samo jednom zidu može uljepšati svaku prostoriju

Kad razmišljaš o tapetama, naježiš se, ispuni te i neugodan déjà vu osjećaj? Sjećaš se grozomornih tapeta koje su krasile domove dok si bila klinka? Ne brini! Ova vrsta dizajna zidova ponovno se vraća, ali sasvim drukčija nego prije 50 godina. Vintage pozadine kakve poznajemo iz 60-ih i 70-ih opet su nevjerojatno popularne, ali za razliku od tog vremena, nikome ne pada napamet cijelu sobu obući u tapete. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by meganellaby (@meganellaby)

Ali jedan zid prostorije da, to je odraz dobroga stila. I može izgledati nevjerojatno cool, u svakoj prostoriji stana, od dnevne sobe do kupaonice. Dapače, danas tapete mogu biti i umjetnost

Kako sada izgledaju tapete

Pored uzoraka cvijeća, džungle i jednostavnog crno-bijelog grafičkog uzorka, sve je dopušteno u pogledu tapeta! Važno je da je  samo na jedom zidu prostorije. Na taj način odabrani obrazac najbolje može doći do izražaja bez da zaguši cijelu sobu i bude prenapadan. Ako se odlučiš za tapete, imaj na umu da bi trebala biti ekonomična s ostalim uzorcima u istoj sobi. Naravno, nemamo ništa protiv lijepe kombinacije uzoraka - ali drži se iste obitelji boja ili kombiniraj crno-bijeli uzorak, tako da izgled nije previše kaotičan.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Također bi trebala prethodno dobro razmisliti o izboru tapeta. Veliki i upadljivi uzorci bolje odgovaraju velikim sobama s visokim stropovima, no male sobe čine još manjima. Tapeta bi također mogla na neočekivanom mjestu, od prostorija koje ti možda isprva i ne padaju napamet, učiniti pravo čudo. Što kažeš, na primjer, na kupaonicu ili hodnik? Čak i kuhinju!

Možda vas zanima 7 najnovijih trendova u uređenju kuhinje (ne znamo koji nam se više sviđa!) Rubrika Life&style Life&style

 

Dnevna soba

Ovakav hrabar, egzotičan, krupan i živih boja uzorak bio bi previše na sva četiri zira, ali na samo jednom izgleda fantastično!

Blagavaonica i kuhinja

Površina s tamnom tapetom zlatnih šara iza blagavaoničkog stola ovu je blagavaonicu učinila vrlo elegantnom.

 

Dinamični i jaki uzorci tapeta dižu ovu kuhinju iz smirene i konzervativne u razigranu i živu prostoriju. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Spavaća soba

Već nekoliko godina tamne boje u spavaćim sobama veliki su trend. Što kažeš na ovaj crno-bijeli zid? 

Dječja soba

Ružičasti zid s diskretnim uzorkom plamenaca za sobu vaše princeze...

Kupaonica

i u kupaonici - zašto ne? Tu inače zanemarenu prostoriju fora tapete mogu pretvoriti u pravu ljepoticu! 

Hodnik

Ulazni prostor u stan važan je za prvi dojam - ne mora biti mračan, neugledan i pretpran stvarima. 

 

Zooey Deschanel Možda vas zanima Lovac na nekretnine Jonathan Scott i Zooey Deschanel su dom uredili neočekivano tradicionalno! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ne sviđa mi se