Life&style
Zooey Deschanel

Lovac na nekretnine Jonathan Scott i Zooey Deschanel su dom uredili neočekivano tradicionalno!

  • Nostalgičan izgled prevladava u Jonathanovom i Zooeynom domu georgijanskog stila
  • Uredili su svoj dom u 'antimodernom', tradicionalnom stilu
  • U uređenju interijera prednjače proaktivne odluke o tapetama 

Viditelj TV serije 'Property Brothers' Jonathan Scott i glumica Zooey Deschanel renovirali su svoju kuću prošle godine u Brentwoodu u Los Angelesu u georgijanskom stilu, stvarajući dom koji odaje počast temeljima građevine iz 1930-ih. Kuća je, naime, izgrađena 1938. godine od strane proslavljenog arhitekta Gerarda Colcorda, a 'tradicionalni senzibilitet' je ono što je izvorno privuklo Jonathana i Zooey pa su učinili sve kako bi ispoštovali te korijene, počevši od izbora tapeta.

„Istina je, Zooey i ja smo opsjednuti tapetama“, izjavio je Jonathan prije nego što je podijelio četiri fotografije putem Instagrama. Svi su prostori neumoljivo maksimalistički – slaveći uvijek popularan trend dizajna 'chintz' koji ljudi često ili vole ili mrze.

Dom iz snova Možda vas zanima Sudionici emisija o preuređenju doma otkrivaju što se događa kad se kamere ugase Rubrika Life&style Life&style

„Mi zapravo nismo moderni ljudi. Sviđa nam se ta tradicionalna estetika i htjeli smo čim netko uđe u ovu kuću vidi kako izgleda kao da je sve iz 1938.“, objašnjava Jonathan. A njihovi maksimalistički zidovi provokativno su polazište.

Prva slika, njihov kutak za doručak, ukrašen je tapetama Clementine Sprigs-Silver Sage s uzorkom na bazi citrusa, koji se također može vidjeti na tkanini na stolcima para. Prekrasno nadopunjuje tamne drvene karakteristike prozora dok postiže vintage estetiku koju par toliko želi. 

Kao i svaki maksimalistički dekor, ova pozadina nije za one sa slabim srcem, a neki pratitelji na Instagramu podijeljeni su oko odluka para o uređenju.

Međutim, stručnjaci za dizajn slažu se da Jonathan Scott i Zooey ne samo da su u trendu, nego stvaraju shemu dekoracije koja će trajati. Od pandemije je došlo je do pomaka prema domaćim, nostalgičnim printovima koji odaju počast klasicima brendova poput William Morris i Colefax & Fowler. 

„Oduvijek su me privlačili maksimalistički cvjetovi, ali u posljednjih nekoliko godina, 'grandmillennial' trend je doista pomogao vratiti ih u prvi plan“, kaže dizajnerica Allison Mattison. Grandmillennial estetika temelji se na klasičnim, često maksimalističkim dizajnima koji su dobrodošli, ali eklektični – i ukorijenjeni u tradiciji. A chintz tapete su među najboljim primjerima toga."

I mlađa generacija sad voli izgled klasičnih dizajnera kao što su Mario Buatta i Dorothy Draper. Vratio se stil maksimalističkog cvijeća i cvjetne sofe od chintza koje nas podsjećaju na besprijekorno uređene domove starijih generacija. 

Ovaj trend svakako dodaje više osobnosti od konvencionalnog neutralnog zida. Maksimalističke tapete s cvjetnim motivima mogu čak biti i pozadina za drage predmete sakupljene tijekom vremena, na način koji se čini 'istrošenim' i ležernijim. To je u kontrastu s osjećajem kakav stvaraju bijeli zidovi ispred kojih sve izgleda kao izloženi u muzeju. 

Možda vas zanima Svi trendovi u uređenju interijera uspjeli su stati u jedan od najljepših stanova koji smo vidjeli Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/@zooeydeschanel
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    old class still