- Kao što i samo ime govori, pizza fritta je pizza pržena u ulju, odnosno „fritana“
- I, jesi li ikada jela takvu pizzu? Dolazi ao spesijalitet iz Napulja, a otkrivamo kako je pripremiti
- Ako se pitaš zašto: zato što je sočna, hrskava i možeš je pripremiti u tavi
Hrskava ili ipak radije mekana? Što se tiče savršenog tijesta za pizzu, mišljenja su podijeljena. Za one koji više vole hrskavu pizzu, pizza fritta je upravo prava stvar - specijalitet iz Napulja. Pizza se ne peče u kamenoj peći, nego se priprema u kipućoj uljnoj kupki. Dobro si pročitala: tijesto se prži i prelije s malo umaka od rajčice i sira dok je još vruće. Pržene pizze možeš poslužiti na klasičan način s nekoliko začinskih biljaka i češnjakom. Nema ograničenja za kreativnost!
Sastojci
Za tijesto
• 200 g brašna
• 120 ml vode
• ¼ kockice kvasca
• 1 prstohvat soli
• 3 žlice suncokretovog ili maslinova ulja
Pripremaš pizzu? Poslušaj Jamieja Olivera i za savršen okus dodaj joj nekoliko bobica ovog voća
Za umak od rajčice
• 1 konzerva pelata
• 1 mala glavica luka
• začini (origano, bosiljak, sol, svježe mljeveni papar)
• 1 prstohvat šećera
Također: ¼ litre maslinova ulja, svježe naribani parmezan
Priprema
1. Stavi sve sastojke za tijesto za pizzu u posudu za miješanje i zamiješaj glatko tijesto. (Ako je tijesto previše ljepljivo, dodaj još malo brašna.)
2. Zatim prekrij te ostavi da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta.
3. Za umak nasitno nareži luk pa pirjaj na malo maslinova ulja u maloj tavi. Ulij pelate i pirjaj na laganoj vatri oko pet minuta.
4. Pažljivo izmiksaj umak od rajčice štapnim mikserom pa začini svježim začinskim biljem, soli, paprom i prstohvatom šećera. Makni umak s vatre i ostavi da se malo ohladi.
5. Stavi ulje u tavu i zagrij ga. Oblikuj tijesto za pizzu u male kuglice, a zatim u okrugle lepinje (debljine približno 4 mm) ručno ili valjkom. Peci u vrućem ulju dok ne porumeni, a zatim ocijedi na kuhinjskom papiru.
6. Na kraju topli umak od rajčice rasporedi po pizzama te sve pospi parmezanom.
S ovim trikom će pizza od dana prije opet meka i kao netom pečena
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.