Life&style

Pila sam jabučni ocat svakog jutra, a ovakav rezultat ipak nisam očekivala...

Zvijezde se kunu u jabučni ocat: Kourtney Kardashian navodno ga pije dva puta na dan, Miranda Kerr javno ga je hvalila, a Megan Fox kaže kako je ovo jedina namirnica koja čisti njezino tijelo... Pa, što kažeš, da provjerimo?

Možda sam jedina, ali čini mi se da apsolutno svi pričaju o - jabučnom octu! Čak se i slavne zvijezde kunu u njegove benefite, a jedan od prvih na to popisu je gubitak kilograma. Iako ne postoje službena istraživanja o jabučnom octu, navodno on ubrzava metabolizam te pospješuje gubitak kilograma. Što u jednu ruku i ima smisla jer je jabučni ocat u stvari fermentirani jabučni sok, a kao i svaka druga fermentirana hrana on u crijevima povećava broj dobrih bakterija, koje mogu pomoći u gubitku kilograma. 

Zvuči mi upitno kao i bezbroj drugih healthy izmišljotina, ali svejedno sam odlučila isprobati i vidjeti što će se dogoditi pijem li jabučni ocat svakog jutra. Ideja je pomiješati nekoliko jušnih žlica u čaši vode i piti ju na tašte deset dana. 

Pa, zapravo, okus octa mi se čak nekako i sviđa...

Općenito volim kiselu hranu, a kako je jabučni ocat ekstremno kiseo, sviđao mi se njegov okus razrijeđen u vodi. Ima onaj specifičan miris i okus fermentiranoga, što mi se isto svidjelo. Jabučni ocat učiniti će običnu vodu malo uzbudljivijom i osvježavajućom, što je i razlog zašto sam ga nakon nekoliko dana počela piti i češće kroz dan. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

...ali nisam zbog njega bila ništa manje gladna!

Ljudi govore kako jabučni ocat smanjuje apetit pa sam ga (čisto testiranja radi!) počela piti prije svakog jela i neću te lagati, to je dosta teško. Nažalost, nisam primijetila apsolutno nikakvu razliku u razini svoje gladi ili količinu hrane koju sam jela. Šmrc.

Ne, nisam smršavila.

Bila sam jako skeptična oko toga hoće li jabučni ocat biti razlog mršavljenja, pogotovo jer nisam primijetila nikakvu razliku u apetitu. I... bila sam u pravu. Vagala sam se svako jutro deset dana za redom i vaga je pokazivala istu brojku. 

Možda vas zanima Što se dogodi ako piješ previše vode s limunom Rubrika Life&style Life&style

Čišćenje organizma jabučnim octom? Ista stvar se može limunom!

Američka glumica Megan Fox kune se kako je jabučni ocat razlog njenog brzog metabolizma i redovite probave. Ja sam netko tko se kune u toplu limunadu! Mjesecima je religiozno pijem svakog jutra na tašte i tvrdim da je zaslužna za moj dobar probavni sustav. Ovih deset dana izazova, zamijenila sam vodu s limunom, vodom s jabučnim octom - i sve je ostalo isto! Zbog čega mi se čini da su jabučni ocat i limun praktički isti u svome djelovanju...

 | Autor: miss7 miss7

Onda, limun ili ocat?

Koliko god mi se svidio okus kisele vode, topla limunada mi se ipak više sviđa. Sve benefite za probavu i metabolizam dobivam svojom jutarnjom mlakom vodom s limunom, a u mojem slučaju jabučni ocat nije rezultirao nikakvom većom razlikom u tome kako se osjećam niti kako izgledam. Međutim, drago mi je da sam ga isprobala - podsjetio me koliko mi se sviđa na salati!

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • freundin

    koji je smisao clanka? kad pijenje octa s vodom nije dalo nikakav rezultat?