Life&style
Zajednički odlazak na spavanje

Parovi bi na spavanje trebali odlaziti u isto vrijeme, evo zašto je to važno za vezu

  • Ti i tvoj partner odlazite spavati u različita vremena? Možda bi trebali napustiti ovu praksu
  • Istovremeni odlazak u krevet pomaže parovima zadržati intimnost u vezi i poboljšati seksualni život
  • Također, zajednički odlazak na spavanje može se pozitivno odraziti na tvoje mentalno i fizičko zdravlje

Brojni sretni parovi ističu kako je tajna njihovog uspjeha ta da u krevet uvijek idu u isto vrijeme. A oni nisu usamljeni u ovom razmišljanju jer ga dijele i mnogobrojni psiholozi te bračni terapeuti. Naime, velik broj parova gotovo čitav dan provede razdvojen pa im istovremeni odlazak u krevet pomaže da zadrže intimnost i toplinu u vezi.

Zajednički odlazak na spavanje | Autor: shutterstock shutterstock Ilustrativna fotografija para koji spava

Možda vas zanima Starenje kože ne možeš zaustaviti, ali ga možeš usporiti - evo kako Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

Nadalje, istovremen odlazak u krevet može biti sjajan trenutak da razriješite tekuće probleme i prodiskutirate o mogućim nesuglasicama. Njihovo uspješno rješavanje zasigurno će pridonijeti boljem i kvalitetnijem snu. Zajednički odlazak u krevet može se pozitivno odraziti i na vaše fizičko zdravlje.

Ovih 5 stvari rade sretni parovi prije spavanja - i doista pomažu

Velik broj žena se osjeća sigurnije dok spava uz svog partnera, a to se može pozitivno na stanje sveukupnog organizma, posebno kada je jačanje imuniteta i smanjenje krvnog tlaka u pitanju. Također, psiholozi napominju kako zajednički odlazak na spavanje može imati i pozitivan utjecaj na mentalno i emotivno zdravlje. Može smanjiti anksioznost i pomoći vam da se osjećate smirenije i opuštenije.

Zajednički odlazak na spavanje | Autor: shutterstock shutterstock Ilustrativna fotografija para koji se priprema za spavanje

Možda vas zanima Odspavaj jedan sat duže - to je način da tvoj seksualni život procvjeta Rubrika Love&Sex Love&Sex

Naravno, odlazak na spavanje u isto vrijeme itekako se može pozitivno odraziti na vaš seksualni život! Ne mora to značiti da trebate svako malo "prionuti na posao"! Nije samo to, znanstvenici ističu da je za održavanje tjelesne bliskosti posebno važno maženje. Tijelo u tom trenutku oslobađa neurotransmiter oksitocin, koji se naziva i hormonom ljubavi. Oksitocin ima važnu ulogu u stvaranju odnosa među odraslim pojedincima, važan je i za povezivanje te osjećaj bliskosti i odanosti koji se stvaraju u vezama.

Photo: shutterstock

Komentari 0