Love&Sex

Ovih 5 stvari rade sretni parovi prije spavanja - i doista pomažu

  • Mali rituali mogu prije spavanja biti vrlo bitni za uspjeh veze, mnogi parovi su ih uspješno usvojili
  • Prije odlaska na spavanje je izmjena nježnosti gotovo pa obavezna, svejedno je li riječ o poljupcu za laku noć, milovanju u položaju žlice ili seks
  • Prije kraja dana, odnosno prije početka novoga, izjava ljubavi može imati smirujući i harmonizirajući učinak

Stresan radni dan bliži se kraju i spremna si za toliko željeni počinak. Još samo beauty-rutina prije spavanja i napokon krevet! U njemu je već tvoj dragi. Pogledate se u oči i… - ovih pet stvari rade jako sretni parovi prije nego idu spavati.

1. Gledaju se u oči 

Na trenutak nastane tišina, tek dva para očiju i duboki pogledi – i nastaje vrlo snažan intimni trenutak između dvije osobe koje se vole. Ponekad je šutnja doista zlato. 

via GIPHY

2. Miluju se i izmjenjuju nježnosti 

Klasik: prije odlaska na spavanje je izmjena nježnosti gotovo pa obavezna. Svejedno je li riječ o poljupcu za laku noć, milovanju u položaju žlice ili seks – parovi si prije spavanja trebaju pokloniti tjelesnu pažnju. To potiče proizvodnju hormona oksitocina – a to jača emotivnu vezu između partnera te jednostavno usrećuje. 

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style

3. Pričaju o proteklom danu 

Ako ćeš dragome prije spavanja još jednom otvoriti srce te pričati o stresnom radnom danu, živčanoj kolegici ili o svađi s najboljom frendicom, to je poput psihološke higijene. Popratni efekt: partner se na taj način uključi u tvoju svakodnevicu te se time sprječava otuđenje. To je odlika sretnih parova. 

via GIPHY

4. Zajedno se smiju

Ako se zabavljate i zajedno smijete, proizvodite i hormone sreće – a općenito je poznato da to nikada nema negativni učinak. 

5. Kažu si „volim te“ 

Svakodnevica u vezi nije uvijek šarena, vesela i lijepa. Kao par ćete se redovito suočavati s raznim manjim ili većim poteškoćama. Prije kraja dana, odnosno prije početka novoga, izjava ljubavi može imati smirujući i harmonizirajući učinak te će pridonijeti zajedničkoj sreći. 

via GIPHY

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0