Life&style
Renovacija starog zatrpanog bazena

Par je stari skriveni bazen pretvorio u mjesto za uživanje. Dobili su 20 milijuna lajkova

  • Mladi bračni par iz Kanade upustio se u zahtjevan zadatak - samostalnu rekonstrukciju napuštenog bazena
  • Bazen ispred kuće koju su kupili nije bio korišten preko 20 godina, bio je prekriven daskama i neopisiv smrad se širio iz njega. Mnogi su im govorili da će ga biti nemoguće spasiti
  • No, par je odlučio sam obnoviti bazen i u tome su uspjeli! - pogledaj rezultate koji su zadivili 20 milijuna ljudi!

Mladi bračni par iz Kanade, Andrew Pougnet i Sabrina Pougnet, 2020. godine kupili su kuću. U dvorištu su otkrili stari bazen koji se nije koristio oko dva desetljeća. Bazen je bio prekriven daskama, a tijekom vremena polako se punio kišnicom što je dovelo do toga da je na dnu razvilo vlastiti ekosustav, poput jezera. Ne treba ni spominjati kako se iz tog mulja širio vrlo gadan miris.

Od prošlih vlasnika saznali su da će trebati puno posla da se bazen ponovno vrati u funkciju i prijašnje stanje. "Počeli smo s renoviranjem kuće onog dana kada smo dobili ključeve", rekla je Sabrina za Jam Press. „Završili smo gotovo cijeli glavni kat prije nego što smo skupili hrabrost da se uhvatimo u koštac s bazenom u zemlji.

Renovacija starog zaboravljenog bazena postala je viralna | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Sabrina je rekla kako su se na početku obratili lokalnim tvrtkama za bazene da vide mogu li unajmiti nekoga da ga obnovi jer nijedno od njih nije imalo iskustva. Kaže kako na njihove upite i mailove nitko nije odgovarao, vjerojatno  zbog velike potražnje za bazenima na početku covida.

 

Iako nisu znali hoće li se struktura bazena uopće moći spasiti dok se daske ne uklone, par se odlučio upustiti u samostalni ambiciozni pothvat rekonstrukcije i obnove bazena, a cijeli proces odlučili su snimati podijeliti na svom TikToku. Nakon što su Andrew, koji radi kao stolar, i Sabrina, rekreativna terapeutkinja, uklonili pokrovni dio, par je odmah mogao vidjeti hrđu na zidovima, čega su se i bojali.

Možda vas zanima Smijemo barem maštati - ovo su neki od najljepših bazena na svijetu Rubrika Life&style Life&style

„Na našu sreću, nakon isušivanja vode i čišćenja krhotina, mogli smo vidjeti da se struktura bazena može spasiti, osim manje površinske hrđe koju je Andrew uklonio kako bi se pripremio za novu oblogu.

Renovacija starog zaboravljenog bazena postala je viralna | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Par je kompletnu restauraciju završio za nešto više od mjesec dana, a radovi su ih koštali ukupno 20.000 dolara. Nije jeftino,  ali  zato sada imaju siguran bazen u kojem mogu uživati. Čitav proces restauracije podijelili su na TikToku, kreirajući seriju videa koji pokazuju radove na bazenu od samih početaka do ovoga što imaju danas.

U Dubaiju je najdublji bazen na svijetu - i stvarno je stravičan. Bi li se usudila zaroniti u njega?

Renovacija starog zaboravljenog bazena postala je viralna | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Prva objava prikupila je više od 20 milijuna lajkova na TikToku te je par postao viralan. Iako je većina zadivljena onime što su uspjeli napraviti potpuno sami, dobili su i negativne komentare. Mnogi su komentirali da ne bi mogli zakoračiti tamo nakon što su vidjeli da je ispunjeno prljavštinom i krhotinama. Jedna osoba je rekla: "Kakva biološka opasnost!" Netko drugi je komentirao: 'Samo znam da je miris koji je izlazio ispod te palube bio GADAN! Drago mi je da ste sve napravili super!!!

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Baš super