Life&style 07. veljače 2021.

Panna cotta tart: nova varijanta talijanskog klasika - bez pečenja

Shutterstock/Getty.
  • Imaš želju za finim slatkim desertom? 
  • Onda je ova posebna verzija panna cotte prava stvar za tebe! 
  • Ova klasična slastica ima u ovoj varijanti fini hrskavi dodatak

Ovakvu panna cottu definitivno još nisi jela! Malo smo promijenile klasični talijanski desert i pretvorile ga u ukusni tart bez pečenja s hrskavim čokoladnim keksima i kremom od kokosa. A i vrlo lako se spravlja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gloria (@starshakebakes)

Sastojci

Za biskvit:

• 300 g Leibniz kakao keksa

• 1 žlica kakaa u prahu

• 150 g mekog maslaca

• 30 grama šećera

• 1 prstohvat soli

• 1 žlica vode

Za smjesu od malina:

• 250 grama zamrznutih malina

• 2 listića želatine

Možda vas zanima... Ako ovaj vikend poželiš zaista zanosan desert, donosimo ti recept za najfiniji Nutella i Baileys kolač Rubrika Life&style Life&style

Za panna cottu:

• 100 ml kokosovog mlijeka

• 100 ml mlaćenice

• 200 ml vrhnja

• 40 ml meda

• 1 vanilin šećer

• 4 listića želatine

Možda vas zanima... Jesi li probala Kasato? Otkrij zašto je čokoladni kolač koji se ne peče najomiljeniji generacijama Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Za biskvit fino samelji kekse pa ih pomiješaj s mekim maslacem, kakaom, šećerom, soli i vodom. Zamijesi tijesto.

2. Raspodijeli tijesto na dno četvrtastog lima za kolače (idealno s dnom za podizanje, tako da kolač možeš poslije izvaditi i lijepo rezati na kriške) i pritisni je uz dno. Pazi da su i dno i stijenke kalupa dobro pokriveni. Tijesto u kalupu stavi u hladnjak dok ne napraviš sljedeći korak.

3. Za panna cottu najprije ostavi listiće želatine da omekšaju u hladnoj vodi.

4. Rastopi kokosovo mlijeko, mlaćenicu, vrhnje, med i vanilin šećer u posudi uronjenoj u toplu vodu. Odvoji otprilike 100 ml smjese te ostavi po strani.

5. Istisni listiće želatine i miješaj ih u vrućoj panna cotti dok se potpuno ne rastope.

6. Sada tu smjesu raspodijeli po biskvitu i ostavi u hladnjaku preko noći da se ohladi.

7. Za smjesu od malina ugrij maline pa dodaj istisnutu želatinu (isti postupak kao koraci 3 i 5) i dobro promiješaj da se potpuno rastopi. Čim se maline malo ohlade, rasporedi ovu smjesu preko sloja panna cotte.

8. Neka se sve ohladi i učvrsti. Zatim nanesi posljednji (tanki) sloj panna cotte.

9. Tart možeš ukrasiti svježim malinama, jestivim cvjetovima ili mrvicama kokosa po želji.

 

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

  • manfred

    mljac odličan