- Imaš želju za finim slatkim desertom?
- Onda je ova posebna verzija panna cotte prava stvar za tebe!
- Ova klasična slastica ima u ovoj varijanti fini hrskavi dodatak
Ovakvu panna cottu definitivno još nisi jela! Malo smo promijenile klasični talijanski desert i pretvorile ga u ukusni tart bez pečenja s hrskavim čokoladnim keksima i kremom od kokosa. A i vrlo lako se spravlja.
Sastojci
Za biskvit:
• 300 g Leibniz kakao keksa
• 1 žlica kakaa u prahu
• 150 g mekog maslaca
• 30 grama šećera
• 1 prstohvat soli
• 1 žlica vode
Za smjesu od malina:
• 250 grama zamrznutih malina
• 2 listića želatine
Za panna cottu:
• 100 ml kokosovog mlijeka
• 100 ml mlaćenice
• 200 ml vrhnja
• 40 ml meda
• 1 vanilin šećer
• 4 listića želatine
Priprema
1. Za biskvit fino samelji kekse pa ih pomiješaj s mekim maslacem, kakaom, šećerom, soli i vodom. Zamijesi tijesto.
2. Raspodijeli tijesto na dno četvrtastog lima za kolače (idealno s dnom za podizanje, tako da kolač možeš poslije izvaditi i lijepo rezati na kriške) i pritisni je uz dno. Pazi da su i dno i stijenke kalupa dobro pokriveni. Tijesto u kalupu stavi u hladnjak dok ne napraviš sljedeći korak.
3. Za panna cottu najprije ostavi listiće želatine da omekšaju u hladnoj vodi.
4. Rastopi kokosovo mlijeko, mlaćenicu, vrhnje, med i vanilin šećer u posudi uronjenoj u toplu vodu. Odvoji otprilike 100 ml smjese te ostavi po strani.
5. Istisni listiće želatine i miješaj ih u vrućoj panna cotti dok se potpuno ne rastope.
6. Sada tu smjesu raspodijeli po biskvitu i ostavi u hladnjaku preko noći da se ohladi.
7. Za smjesu od malina ugrij maline pa dodaj istisnutu želatinu (isti postupak kao koraci 3 i 5) i dobro promiješaj da se potpuno rastopi. Čim se maline malo ohlade, rasporedi ovu smjesu preko sloja panna cotte.
8. Neka se sve ohladi i učvrsti. Zatim nanesi posljednji (tanki) sloj panna cotte.
9. Tart možeš ukrasiti svježim malinama, jestivim cvjetovima ili mrvicama kokosa po želji.
Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.