Life&style
Gucci x ŌURA pametni prsten

Pametni prsten s dozom luksuza: Gucci x Ōura spaja modu i tehnologiju

  • Nakon što su pametni satovi postali uobičajeni modni dodatak, luksuzni Gucci predstavio je pametni prsten
  • Prepoznatljiv Gucci dizajn skriva u sebi tehnologiju koja prati tjelesnu aktivnost, spavanje, puls, disanje...
  • Oba brenda žele naglasiti svijest o važnosti zdravog života. A ovaj dizajn je dobar povod da o tome razmislimo

Modni dodaci koji ujedno prate tvoje zdravlje dok si u pokretu tijekom cijelog dana, a onda i tvoje spavanje sve su maštovitiji dizajnom. Nakon satova i narukvica i pametni prsteni dobivaju svoju priliku. Oura prsten Generation 3 predstavljen je kao „budućnost omotana oko tvog prsta. Prati tvoje spavanje, otkucaje srca, aktivnost i temperaturu s personaliziranim uvidima.“ Oura prsten Generation 3 sad će dobiti novu verziju, a na novom pametnom prstenu surađivali su s modnom kućom Gucci.

U ovom zanimljivom spoju mode i tehnologije, prsten donosi sve prednosti i inovativnost Oura prstena Generation 3, uz prepoznatljiv Guccijev dizajn. Logo Guccija, isprepletena slova G u 18-karatnom žutom zlatu, nalaze se na ovom komadu nakita oblikovanog od crnog sintetičkog korunda.

Kako zapravo Gucci x Ōura pametni prsten funkcionira?

Gucci edicija Oura pametnog prstena sadrži senzore i komponente koje prate ključne tjelesne signale, uključujući brzinu otkucaja srca, brzinu disanja i temperaturu, što može pomoći otkriti utjecaje stresa ili bolesti. Mjeri brzinu otkucaja srca iz arterija u prstima, što mu omogućuje da uhvati mnogo jači signal od sličnih uređaja koje nosiš na zglobu ruke.

Gucci x ŌURA pametni prsten | Autor: @gucci @gucci

Funkcija analize sna prati kvalitetu sna utemeljenu na tome koliko je vremena provedeno u pojedinoj fazi sna, odnosno dubokom snu i REM fazi. Na taj ćeš način početi prepoznavati svoje obrasce spavanja te ih sukladno tome i promijeniti, ako shvatiš da ne spavaš koliko bi trebala. Kroz cijeli proces na jednostavan način vodi te aplikacija Oura, koja će ti pružiti personalizirane uvide i vodstvo.

Zdravstveni podaci su na dnevnoj bazi sažeti po kategorijama: spavanje, aktivnost i spremnost, a prikazani su uz personalizirane savjete.

Gucci x ŌURA pametni prsten | Autor: @gucci @gucci

Aplikacija također pruža i znanstveno potkrijepljen sadržaj o tome kako možeš optimizirati svaki dan kako bi zdravlje stavila na prvo mjesto, uklopila brigu o njemu u dnevnu rutinu. Neovisno o tome želiš li više vježbati ili spavati, aplikacija će ti pomoći naći motivaciju da maksimalno iskoristiš dan. Gucci x Ōura prsten već je dostupan na gucci.com, a u prodaji će biti i u odabranim Gucci trgovinama diljem svijeta.

teniska narukvica Možda vas zanima Sve o "teniskim narukvicama" koje vladarice su decentnog nakita ove sezone Rubrika Moda Moda

 

Photo: @gucci

Komentari 0