- Voliš fina mirisna peciva s cimetom? A voliš i palačinke? Što kažeš na oba omiljena deserta u jednom?
- Ove fine i sočne palačinke s aromatičnim cimetom i ukusnim preljevom jednostavno su neodoljive
- Spravljaju se jednostavno, a na kraju im još možeš, po želji, dodati šlag, sladoled, čokoladni ili voćni preljev…
Ne moraš čekati popodnevnu kavu kako bi uživala u neodoljivom, slatkom mirisu cimeta na desertu. Naime ove palačinke s cimetom možeš pojesti kao ukusan doručak. Oduševit će i ljubitelje palačinki, kao i ljubitelje cimet rolica. Sočne su, fine, aromatične, mirisne… imaju sve što savršeni desert treba imati. A ako ti je glazura od krem sira prekomplicirana, ove su palačinke također izvrsne s malo pekmeza.
Recept: Palačinke à la cimet rolice
Sastojci za palačinke:
• 250 g brašna
• 2 žlice šećera
• 1/2 žličice soli
• 2 žličice praška za pecivo
• 2 jaja
• 550 ml mlaćenice
• 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Za preljev od cimeta:
• 6 žlica smeđeg šećera
• 1/2 žlice mljevenog cimeta
• 4 žlice maslaca, otopljenog
Za preljev od krem sira
• 60 g krem sira, sobne temperature:
• 4 žlice omekšanog maslaca
• 80 g šećera u prahu
• 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema Palačinki à la cimet rolice
1. Prvo napravi preljev od cimeta i šećera: otopi maslac, ostavi da se kratko ohladi i zatim ga miješaj s cimetom i smeđim šećerom dok se šećer ne rastopi. Kako bi preciznije nanijela preljev na palačinke, stavi ga u vrećicu za ukrašavanje s tankim nastavkom.
2. Pomiješaj brašno, sol, šećer i prašak za pecivo. U posebnoj posudi umuti mokre sastojke: jaja, mlaćenicu i ekstrakt vanilije. Zatim postupno pomiješaj suhe sastojke sa smjesom od mlaćenice te miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto.
3. Zagrij malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Zatim u tavu dodaj oko pola kutlače po palačinki. Koristeći preljev s cimetom, nacrtaj tipičan uzorak rolice s cimetom izravno na još mokro tijesto.
4. Čim palačinka dobije mjehuriće, možeš je okrenuti. Prži dok ne porumeni s obje strane te ostavi sa strane.
5. Palačinke posluži dok su još tople sa slatkim preljevom. Za preljev pomiješaj meki maslac, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.