Life&style

Ozbiljni smo! Naš neodoljivi glumac poziva te na dejt!

Zašto te zagrebački dečko Filip Juričić poziva da se smiješ i brineš o njemu? Uz to otkriva ti i kako možeš svog dečka, prijatelja, brata ili kolegu na poslu iznenaditi nezaboravnim, korisnim i urnebesno smiješnim izlaskom u dvoje

PLIVA i miss7 osmislili su zajednički edukativno zdravstveni projekt #smijehombrinionjemu koji će te nasmijati do suza te ujedno podsjetiti koliko je važno povećati svijest o muškom zdravlju. Zato smo okupili pet kul frajera javne scene među kojima je i zgodan glumac Filip Juričić koji će nas tjedan dana svaki dan podsjećati koliko je važno smijati se te brinuti o muškom zdravlju - o zdravlju svog dečka, brata, prijatelja, kolege. Jesi li znala da se u Hrvatskoj većina karcinoma prostate otkrije u muškaraca iznad 60-te godine, dok je u svijetu to puno ranije. Smrtnost od raka prostate u Hrvatskoj je u kontinuiranom porastu posljednjih 20 godina. Unatoč napretku znanosti i tehnologija, točan razlog nastanka raka prostate nije jasan. Poznati su određeni rizični faktori uslijed kojih neke stanice u prostati izmiču redovnoj kontroli rasta i transformiraju se u bolest - tj. karcinom. Stoga je važno da svaki muškarac ima na umu kontinuirano i svakodnevno brinuti o svom zdravlju, a nakon četrdesete jednom godišnje trebao bi obaviti preventivni pregled kod urologa, kako bi se rak prostate mogao otkriti u ranoj fazi kada je puno uspješnije liječenje. S tim se složio i dr. Matej Knežević koji nam je na pitanje jesu li problemi s prostatom još uvijek tabu rekao: "Čini mi se da je ta tema i dalje tabu, jer se nerijetko smatra da tegobe s prostatom znače i tegobe sa muškosti ili čvrstom ulogom koju muškarac mora kroz život nositi. Ipak postoji određen pozitivan trend 'detabuizacije' kojem doprinosi cijeli pokret Movember, kao i projekti poput ovoga kojeg Miss7 radi u suradnji s PLIVOM #smijehombrinionjemu gdje se na jedan suvremen način želi stvoriti pozitivan odnos prema zdravlju bez predrasuda." Doktor Knežević naglasio je i kako žene itekako mogu pomoći jer, kako kaže, bitna je psihološka podrška kod smetnji i poticaj za brigu o zdravom načinu života i redovitim pregledima.

Kako bi istaknuli važnost svega navedenog u zagrebačkom Studiju Smijeha 30.11. će se održati stand up kroz koji će se svi dobro nasmijati, ali i puno korisnih i za zdravlje bitnih informacija usvojiti. Idealna prilika da svog partnera, tatu, brata, prijatelja, rođaka u 3. koljenu, sina, susjeda, ujaka, strica ili mesara pozovete na čašicu zdravog smijeha i edukacije. Pratite nas svakodnevno od 17. do 26.11.2017. na našem miss7 webu, Facebooku  i Instagramu gdje ćete moći otkriti tko su uz glumca Filipa Juričića preostala četiri dečka koja će vas urnebesno zabaviti. Tamo će prvih 30 koji u komentaru tagiraju dečka, prijatelja, brata ili bilo koga drugog koga bi vodili na ovu predstavu s temom muškog zdravlja osvojiti 2 ulaznice. Nakon što ostaviš komentar s tagom, javi nam se u inbox sa svojim imenom, prezimenom i brojem mobitela.

Sretni dobitnici koji će se zajedno s Filipom i svojom pratnjom smijati na stand up programu te čije će se ime naći na popisu u četvrtak, 30.11. su:  Martina Kulić, Lucija Bihar, Ivana Poldrugač, Tea Selman, Martina Filajdić, Katarina Dukić, Majda Milevoj Klapčić, Anita Bronić, Lara Debeljek, Matea Plazonic, Martina Piškor, Tajana Picek, Ivanka Vičić Krušelj, Maja Adžaga, Monika Vulic, Martina Cirica, Lucija Wagmann, Maja Meczner, Ivana Ervačić Ružić, Ivana Joanna, Sara Posavec, Tanja Opuhač, Vesna Peric, Dunja Tomić, Aida Krkic, Marijana Jurković, Tea Feketija, Marija Vuković, Kristina Mišerić i Paula Jozić.      

 

 

 

 

Photo: Facebook/Predrag Suka

Komentari 0