Life&style
Maslinovo ulje

Ovu stvar bi trebala napraviti svaki put kada otvoriš bocu maslinovog ulja

  • Maslinovo ulje ima mjesto u gotovo svakoj kuhinji – na polici s prehrambenim proizvodima
  • No, ovaj dodatak jelima lako bi se mogao priključiti zbirci sredstava za čišćenje, jer ima odlična polirajuća svojstava pogotovo na kuhinjskim površinama od nehrđajućeg čelika
  • Zašto jednostavno ne bi uvela novu rutinu - svaki put kada otvoriš bocu maslinovog ulja ispoliraj zamrljane površine i održavaj svoju kuhinju besprijekorno čistom

Ponekad nam se čini da u kuhinji svaki milimetar površine moramo održavati kakao bi ona djelovala čisto i uredno. Suđe ćemo vjerojatno oprati odmah, ali dojam mogu ukvariti površine koje rjeđe čistimo, a zaprljane su otiscima prstiju i drugim mrljama. 

Možda vas zanima Kuhaš sve na maslinovom ulju? Nije sigurno da radiš uslugu svom zdravlju Rubrika Life&style Life&style

No, njima u kraj možemo stati uz pomoć maslinovog ulja! Za razliku od komercijalnih sredstava maslinovo ulje je potpuno prirodni proizvod, a može biti jednako učinkoviti za poliranje zamazanih površina od nehrđajućeg čelika, mrlja na hladnjaku, mikrovalne pećnice, vrata perilice za suđe ili dijelova nape. 

Maslinovo ulje | Autor: Shutterstock Shutterstock Maslinovo ulje

Naravno, uljem možemo ispolirati sjajne površine kada god uočimo da su izgubili sjaj, No, zašto to ne bismo napravili svaki put kada otvorimo bocu maslinovog ulja?  Na taj način će nam poliranje sjajnih površina od nehrđajućeg čelika ući u rutinu i osigurat ćemo da one budu redovito održavane. 

S ovim savjetima razlikovat ćeš dobro od lošeg maslinovog i kupiti ono kvalitetnije

Nadalje, nije uopoće potrebno primijeniti skupocjeno djevičansko ulje koje možda čuvaš za dodavanje posebnih nota već gotovome jelu. Dovoljni su najjeftinije maslinovo ulje i krpa od mikrovlakana na koju ćeš dodati nekoliko kapi ulja. 

Krpom je potrebno trljati u smjeru brazda na uređajima, a za završni sjaj površinu ispoliraj potpuno čistom krpom.

Rezultati će biti odlični, a postupak možeš ponoviti kada otvoriš novu bocu maslinovog ulja…i tako svaki put. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0