Life&style
Divna, plaža na Pelješcu

Ovu plažu nisu bez razloga prozvali Divna - potpuno opravdava svoje ime, a o njoj piše i The Guardian!

  • Plaža Divna nalazi se na sjevernoj obali poluotoka Pelješca i doista je pravi skriveni jadranski dragulj  
  • Predivnu šljunčanu uvalu okružuju velebni brežuljci obrasli borovima i neodoljivo podsjeća na tropski raj
  • Prije dvije godine je Divnu britanski 'Guardian' uvrstio među 40 najljepših plaža u Europi

Poluotok Pelješac postao je hit otkako je izgrađen velebni Pelješki most pa je i broj turista koji posjećuju ovaj raj na zemlji sve veći. Međutim, Pelješac još uvijek nije zakrčen masovnim turizmom te skriva brojne uvale koje mame svojom netaknutom ljepotom. 

Na sjevernoj strani poluotoka, otprilike sat vremena vožnje od mosta i desetak kilometara od pitoresknog ribarskog mjesta Trpnja, nalazi se plaža Divna s bistrim morem tirkizne boje. Divna je plaža koja fantastično prikazuje kontraste i raznolikost Pelješca. U svom zaleđu plaža je okružena neprohodnim strmim i stjenovitim brdima, netaknutom šumom i makijom, a do oaze gotovo nestvarne ljepote vodi cesta po kojoj se može doći i automobilom. Sama plaža je šljunčana, ima i bijelih oblutaka koji se presijavaju na suncu, a more je kristalno čisto i prozirno.  

 | Autor: Instagram @adriagate Instagram @adriagate Foto: Instagram @adriagate  | Autor: Instagram @adriagate Instagram @adriagate Foto: Instagram @adriagate  | Autor: Instagram @adriagate Instagram @adriagate Foto: Instagram @adriagate

Divna je, za razliku od svoje okoline, savršena pitoma oaza za uživanje u suncu i moru. Stoga ne čudi i znak koji se svojevremeno pojavio uz cestu u blizini plaže, a na kojem piše: „Divna…aaa“. 

Možda vas zanima O njoj je pisao i Vogue: "skrivena” plaža na Jadranu koja je pravi raj za sve one koji ne vole gužvu Rubrika Life&style Life&style

Treba imati na umu da na plaži nema baš puno prirodnog hlada (može se naći nešto ispod okolnih borova), stoga se treba dobro pripremiti. Ali, to nije problem, jer nakon uživanja u plivanju do tamošnjeg otočića ili ronjenju u uvali, uz samo more nalazi se i bar u kojem se možeš okrijepiti nakon uživanja u morskim radostima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Avtokampi.si (@avtokampi.si)

Osim toga, nakon kupanca se možeš uputiti u istraživanje Pelješca koji je, uz nevjerojatnu netaknutu prirodu, pravu raj za gurmane sa svojim brojnim vinarijama u kojima možeš kušati izvrsna autohtona vina, kao i specijalitete domaće kuhinje, uz neizostavne kamenice. 

Možda vas zanima 10 najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj: sinonim su za uživanje na moru i pravi jadranski Maldivi Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @dub.rovnikphotography
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Kao bahami
  • manfred

    Odlicno
Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450