Life&style

10 najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj: sinonim su za uživanje na moru i pravi jadranski Maldivi

Iako smo gotovo svi već isplanirali gdje ćemo provesti ovogodišnje ljetovanje, preporuke za lijepe i uredne plaže uvijek su dobrodošle. Od svih predivnih plaža kojima je hrvatska obala itekako načičkana, nama se najviše sviđaju one pješčane koje imaju posebnu, ljetnu čar. Neke od njih su prilično poznate i bogate posjetiteljima dok neke baš i nisu. 

Kako bi svatko mogao pronaći idealnu pješčanu plažu za sebe, odlučili smo izdvojiti 10 najljepših - od Istre pa sve do dalmatinske obale i otoka. No, moramo priznati da nam odabir baš i nije bio jednostavan s obzirom na to da nam baš svaka od ovih pješčanih plaža djeluje kao pravi mali raj. 

Plaža Slanica - Murter

Plaža Slanica nalazi se na otoku Murteru, a od samog centra Murtera ju dijeli otprilike jedan kilometar što je 15-ak minuta lagane šetnje. More na ovoj plaži je uglavnom plitko, ali je kristalno čisto i vrlo ugodno za kupanje. Uz pješčani dio, na Slanici postoji i onaj betonirani na kojemu se nalaze beach barovi, restorani i sadržaji za djecu što ju čini idealnom plažom na kojoj možemo provesti baš cijeli dan. 

 | Autor: Instagram @croatia.inside Instagram @croatia.inside Foto: Instagram @croatia.inside

Plaža Sakarun - Dugi otok

Plaža Sakarun smještena je na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka i smatra se jednom od najljepših plaža u Hrvatskoj. Duga je oko 300 metara što znači da uvijek ima dovoljno mjesta za sve kupače te je, kao i Slanica, prilično plitka. Iako je ova plaža okružena šumom, na njoj ipak nema prirodnog hlada već nas od sunca mogu zaštiti samo slamnati suncobrani koji se tamo nalaze ili suncobrani koje sami ponesemo. 

 | Autor: Foto: Pixsell/Filip Brala, pješčana plaža Sakarun

Plaža Prapratno - Pelješac

Plaža Prapratno nalazi se na samom jugu otoka Pelješca i prilično je popularna. Okružena je borovom šumom te se gdje koje drvo može pronaći i na samoj plaži koje, u određeno doba dana, posjetiteljima pruža hlad. More je ovdje kristalno čisto te prilično plitko jer većina kupača i na 100 metara od obale još uvijek može dosegnuti morsko dno. 

 | Autor: Instagram @familiepaaafveje Instagram @familiepaaafveje Foto: Instagram @familiepaaafveje

Plaža Zaton

Na 15-ak minuta vožnje od Zadra smjestio se Zaton koji posjetiteljima, osim pješčane plaže i čistog mora, pruža mnoštvo sadržaja. Naime, na samoj plaži u Zatonu se nalazi i resort koji je idealan za obitelji s djecom i one koji na plaži žele igrati tenis, odbojku, mini golf i slično. 

 | Autor: Foto: PIxsell/Dino Stanin, pješčana plaža Zaton

Plaža Bijeca - Medulin 

Prekrasne pješčane plaže ima i Istra, a jedna od njih, plaža Bijeca se smjestila u Medulinu. Ova je plaža duga jedan kilometar, a okružena je stablima pa na njoj lako možemo pronaći hlad. Na ovoj se plaži nalaze i restorani i barovi pa na njoj možemo provesti cijeli dan bez brige o tome što ćemo jesti i piti. 

 | Autor: Instagram @pulska_svakodnevnica Instagram @pulska_svakodnevnica Foto: Instagram @pulska_svakodnevnica

Vela Pržina - Korčula 

Vela Pržina jedna je od najpopularnijih plaža na Korčuli. S obzirom na to da je okrenuta prema jugu, iznimno je sunčana i suha, a hlad pružaju tek suncobrani s obzirom na to da na samoj plaži nema drveća. 

 | Autor: Pixsell/Zvonimir Barišin Pixsell/Zvonimir Barišin Foto: Pixsell/Zvonimir Barišin

Plaža Punta - Omiš 

Plaža Punta u Omišu naziva se još i Velika plaža te je jedna od najljepših pješčanih plaža u Dalmaciji. Ova je plaža duga oko 800 metara što znači da ima dovoljno mjesta za sve posjetitelje, a s nje se pruža predivan pogled na planinu Mosor i grad Omiš koji se nalazi u njenom podnožju. 

 | Autor: Instagram @miss_ibm Instagram @miss_ibm Foto: Instagram @miss_ibm

Kraljičina plaža - Nin/Sabunike 

Kraljičina plaža duga je tri kilometra i time je najduža pješčana plaža u Hrvatskoj. Uz ovu plažu veže se i zanimljiva legenda prema kojoj su prvi hrvatski kralj Tomislav i njegova obitelj redovito posjećivali ovu plažu pa je ona stoga i dobila ime 'Kraljičina plaža'. Ova je plaža, iako uopće nema prirodnog hlada, vrlo popularna i na nju vole dolaziti svi - mladi, starije osobe, obitelji s djecom...

 | Autor: Pixsell/Dino Stanin Pixsell/Dino Stanin Foto: Pixsell/Dino Stanin

Plaža Šunj - Lopud

Plaža Šunj nalazi se na otoku Lopudu u blizini Dubrovnika te je idealna za bijeg od ljetne gužve u našim turističkim gradovima. Lopud je tipični mediteranski otočić s vrlo malim brojem stanovnika na kojemu se ne voze automobili, a krase ga divne kamene kućice, lavanda i drugo mirisno raslinje te predivne pješčane plaže od kojih je jedna i spomenuti Šunj.

 | Autor: Instagram @dub.rovnikphotography Instagram @dub.rovnikphotography Foto: Instagram @dub.rovnikphotography

Rajska plaža - Rab

Rajska plaža smjestila se na otoku Rabu. Duga je oko dva kilometra, a krase ju čisto i toplo more te brojni turistički sadržaji. No, valja naglasiti da je ova plaža tijekom ljetnih mjeseci prilično popunjena pa se, onima koji ne vole gužvu, preporučuje da Rajsku plažu posjete na samom početku ljeta, odnosno već početkom lipnja ili kasnije u rujnu. 

 | Autor: Instagram @zvonjola Instagram @zvonjola Foto: Instagram @zvonjola

Photo: Instagram @croatia.inside
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prekrasno